Justitie

Crima care a șocat Constanța! Femeie înjunghiată în staţia de autobuz de la Delfinariu. Au trecut patru ani (galerie foto+video)

  • Victima, Adriana, de 33 de ani, era mama a doi copii minori.
  • După faptă, autorul a fugit, s-a dus acasă şi s-a culcat.
Mâine se împlinesc patru ani de la crima care a șocat Constanța! În seara zilei de 27 mai, Adriana, de 33 de ani, angajată ca vânzătoare în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu a fost înjunghiată de mai multe ori. Autorul, un alt tânăr, de 35 de ani, a folosit un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. El era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. Nu a mai ajuns. La puțin timp după ce a fost înjunghiată, Adriana a decedat.
 
Potrivit procurorului criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, înainte de crimă, Nicolae F., ar fi băut un litru de ţuică, ar fi luat un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri, şi era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. A intrat în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra vitima, pentru a lua un pachet de ţigări, deşi nu avea bani la el. Bărbatul i-ar fi cerut victimei să nu ţipe, să-i dea un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-ar fi refuzat. Atunci, el ar fi scos cuţitul şi ar fi ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia ar fi ţipat, iar bărbatul ar fi intrat după ea şi ar fi înjunghiat-o. De 11 ori. Victima a murit câteva ori mai târziu. Doi copii au rămas fără mamă.
 
După faptă, autorul a fugit, s-a dus acasă şi s-a culcat. A doua zi, şi-a strâns bagajele şi a plecat. Dorea să plece din ţară, în Italia, la mama lui. „Ar fi vrut să-şi vadă mama şi apoi, cel puţin declarativ, ar fi urmat să se predea. A plecat din Constanţa cu un autocar din Bucureşti. Deşi a vrut să ajungă în Italia, nu a urcat într-un autocar de Italia. S-a gândit să plece din Sibiu. A ajuns la Bucureşti, iar de aici a luat trenul către Sibiu. De aici, ar fi vrut să plece în Italia. A fost prins în gara din Sibiu. L-am dat în consemn la frontieră în toată ţara“, a conchis procurorul.
 
Marian Liviu Gurzun, de 24 de ani, din Constanţa, angajat al Diviziei de Pază, martor, spune că a fost la un pas de a fi înjunghiat, însă s-a ferit în ultimul moment.
 
„Am auzit ţipete. Am traversat şoseaua. Am ajuns în faţa magazinului. Individul a încercat să mă lovească. Avea un cuţit. M-am ferit. Atunci l-am lovit cu tomfa în zona abdomenului. El a încercat să fugă. L-am lovit pentru a doua oară, în zona picioarelor. Am fugit după el. Din păcate nu l-am prins. Nici nu m-am mai gândit la frică. Am auzit femeia ţipând şi am intervenit“, a mai spus atunci Marian Liviu Gurzun.
 
Autorul a fost prins în Sibiu și adus la Constanța, unde a fost judecat pentru tâlhărie calificată și omor calificat și ulterior condamnat la 28 de ani şi patru luni de închisoare. Decizia nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanță care a decis condamnarea definitivă a inculpatului la 26 de ani de închisoare.

 

 

 
Citește și
 

 Criminalul femeii ucise la Delfinariu și-a recunoscut fapta! Ce a povestit anchetatorilor (video)

Exclusiv Noi date din dosarul crimei care a şocat Constanţa. Unde au găsit procurorii hainele pline de sânge (video)

Exclusivitate! Reconstituirea crimei de la Delfinariu. „A încercat să mă înţepe cu cuţitul. L-am lovit de două ori“ (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crima de la Delfinariu Nicolae Filimon, condamnat la 26 de ani de închisoare!

24 Feb 2017 5345

Crimă la Delfinariu! Dosarul va fi redeschis pe data de 23 februarie

06 Feb 2017 2063

Crimă la Delfinariu! Presupusul autor este nemulţumit de pedeapsă

16 Jan 2017 1646

Nicolae Filimon, condamnat la aproape 30 de ani pentru crima de la Delfinariu

05 Jan 2017 3134

Crima care a şocat Constanţa! Adriana Farcaș, înjunghiată de 11 ori. Unde au fost oamenii legii? Judecata s-a terminat

28 Dec 2016 5924

Crima de la Delfinariu, un nou termen, azi, la Tribunalul Constanţa

23 Nov 2016 1848

UPDATE. Crimă la Delfinariu! Nicolae Filimon, adus în faţa instanţei. Niciun avocat nu ar fi vrut să-l apere

12 Oct 2016 2366

Unde vom ajunge? Vânzătoarea de la Delfinariu, înjunghiată de 11 ori. Farmacista din Km 5, stropită cu benzină (galerie foto + video)

10 Oct 2016 18128

Crima de la Delfinariu, în instanțăTribunalul Constanța a decis menținerea în stare de arest a inculpatului

13 Sep 2016 6875

Crimă la Delfinariu! Procesul începe azi

13 Sep 2016 1959

Presupusul criminal al femeii ucise la Delfinariu Nicolae Filimon rămâne după gratii

18 Aug 2016 1840

Presupusul criminal de la Delfinariu află azi dacă va fi pus în libertate

16 Aug 2016 2566

Crimă la Delfinariu! Adriana Farcaş, înjunghiată de 11 ori. Nicolae Filimon rămâne în arest

09 Aug 2016 2336

Anunţaţi când confiscaţi zmeură, pufuleţi şi mere glazurate. Unde eraţi când Adriana Farcaş a fost ucisă la Delfinariu?

22 Jul 2016 12566

Primul termen, ieri Procurorul Zafer Sadîc a închis dosarul crimei de la Delfinariu

23 Jun 2016 2515