UPDATE. Crimă în judeţul Constanţa! Un tânăr a murit după ce i-a fost înfipt un cuţit în inimă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat şi obţinut de la Tribunalul Constanţa arestarea preventive a doi tineri din satul Viile, comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa.
 
Conform datelor aflate la dosarul cauzei, sâmbătă, un tânăr de 33 de ani a fost oprit pe stradă de către unul dintre cei arestaţi. La un moment dat, între cei doi s-a iscat un conflict spontan. În câteva momente, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi cel de al doilea inculpat. Cei trei s-au luat la ceartă, însă un cetăţean care trecea pe stradă i-a despărţit. Atunci, primul inculpat ar fi scos un cuţit pe care i l-a înfipt în inimă victimei. Primul inculpate este acuzat de omul şi de tulburarea liniştii publice. Al doilea inculpate este acuzat de complicitate la omor şi de tulburarea liniştii publice.
 
Iată minuta judecătorilor  
 
„În baza art. 226 alin. 1 Cod procedura penala admite propunerea formulata de Parchetul de pe lânga Tribunalul Constanta. În baza art. 223 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art. 202 alin. 1 si 3 Cod procedura penala dispune arestarea preventiva a inculpatilor : (…) si (…), pe o durata de 30 de zile, începând cu data de 01.09.2019 si pâna la data de 30.09.2019, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedura penala dispune emiterea de îndata a mandatelor de arestare preventiva pe numele celor doi inculpati. Respinge cererile privind luarea fata de inculpati a masurii preventive a arestului la domiciliu/control judiciar, formulate de catre aparatorii acestora, ca nefondate. Masurile dispuse se comunica administratiei locului de detinere. În baza art. 272 alin. 1 Cod procedura penala, onorariul avocatilor din oficiu, (…) în cuantum de 626 lei, fiecare, se va avansa din fondurile Ministerului Justitiei în favoarea Baroului Constanta. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia“.  

Decizia nu este definitivă.

UPDATE

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 1 septembrie 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii T.C.A. şi P.C.D., cercetaţi primul pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de distrugere, iar al doilea pentru complicitate la infracţiunea de omor şi a infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în după-amiaza zilei 31 august 2019, în jurul orelor 16:30, în centrul satului Viile, comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, în apropierea Căminului cultural şi a şcolii, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în cursul unui conflict spontan, când au atacat-o ambii inculpaţi pe victimă, unul cu un cuţit şi celălalt cu alt obiect contondent, în timp ce un martor îl împiedica pe al doilea inculpat să lovească victima în cap cu obiectul contondent, primul inculpat l-a înjunghiat în zona pieptului cu un cuţit pe numitul C.A., în vârstă de 33 de ani şi i-a provocat o leziune transfixiantă a inimii, ce a dus imediat la moarte. În acelaşi context primul inculpat a spart parbrizul autoutilitarei din care coborâse victima de la volan, prin lovirea cu o ţeavă luată din mâinile victimei. S-a apreciat că prin acţiunile de violenţă asupra victimei şi autovehiculului acesteia cei doi inculpaţi au tulburat ordinea şi liniştea publică din localitate.

În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţi, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă în cursul zilei de 01 septembrie 2019 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă în județul Constanța! Sentință definitivă

30 Jan 2023 8311

Crimă la Pecineaga! Opt ani pentru uciderea nepotului

07 May 2022 1807

Poveste ca-n filme! Un bărbat din Constanţa a luat 12 ani de închisoare pentru că l-a ucis pe amantul soţiei sale

10 Jan 2019 1918

Decizie cu greutate în Justiţia constănţeană Patru oameni nu mai au voie să calce în două comune. „Bonus“, şapte decenii de puşcărie

20 Feb 2017 2703

UPDATE Septuagenar ucis în apropiere de Ciocârlia

16 Sep 2014 2374