UPDATE. Crimă la Cogealac! Un bărbat și-a omorât mama pentru că i-a reproșat că asculta muzica prea tareParchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea unui bărbat din Cogealac acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma omorului.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în jurul datei de 07 martie 2021, în cursul nopţii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în locuinţa comună din localitatea Cogealac, în urma unui conflict spontan, generat de nemulţumirea victimei că fiul ei asculta muzică la un volum tare, deşi ora era târzie, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele mamei sale, în vârstă de 92 de ani, astfel încât i-a provocat leziuni traumatice grave, constând în hemoragie şi contuzii meningo-cerebrale, fracturi ale oaselor nasului şi multiple fracturi costale, ce au condus la decesul acesteia, survenit la data de 11 martie 2021 în spital.

Din propria declaraţie a inculpatului a rezultat că, deşi victima suferise leziuni grave, el a  încercat să îi acorde ajutor medical la domiciliu, prin aplicarea de bandaje pe rănile sângerânde, cu scopul de a încerca să ascundă comiterea infracţiunii şi abia când starea de sănătate a victimei s-a înrăutăţit a rugat un vecin să cheme ambulanţa şi nici măcar personalului medical nu i-a destăinuit modul în care mama sa suferise vătămările.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE 

Tribunalul Constanta a decis arestarea preventivă a inculpatului.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 martie 2021 până la data de 10 aprilie 2021 inclusiv, a inculpatului  pentru săvârșirea infracțiunii de omor – violență în familie. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat şi punerea acestuia în imediată executare. Respinge ca nefondată cererea formulată de apărătorul inculpatului de luare faţă de acesta a unei măsuri mai puţin restrictive. Dispune avansarea onorariului apărătorului din oficiu Dascălu Dragoş Cristian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivarea judecătorilor în dosarul celui mai tânăr constănțean condamnat la închisoare pe viață!

09 May 2022 3119

Mai multe străzi din comuna Cogealac vor fi reabilitate

02 May 2022 437

Curtea de Conturi - 100 de sesizări către organele de urmărire penală. Care este situația la Constanta și Tulcea

06 Apr 2022 751

Problema depozitului de deșeuri ilegal din Cogealac. În cât timp va fi salubrizată zona

05 Apr 2022 640

Firma controlată de Primăria Cogealac a intrat în insolvență! Creditorii, convocați în adunare (DOCUMENT)

28 Mar 2022 696

Incendiu în județul Constanța. Arde o casă în Cogealac

27 Mar 2022 973

Trupurile militarilor decedați în dublul accident aviatic din județul Constanța, ridicate de la morgă. Unde vor fi înmormântați (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Mar 2022 1975

Lacrimi de durere pentru unul dintre militarii decedați în tragediile aviatice din județul Constanța. Caporalul Cătălin Lateș, plâns de familie și prieteni (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Mar 2022 12234

UPDATE Militarii decedați în cele două evenimente aviatice din județul Constanța, conduși mâine pe ultimul drum

04 Mar 2022 3896

Unul dintre militarii decedați în accidentul aviatic din județul Constanța, fiu de erou-martir al Revoluției din Decembrie 1989

03 Mar 2022 50125

Doi dintre militarii decedați în tragediile aviatice din județul Constanța, absolvenți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia

03 Mar 2022 1051

Prefectul Județului Constanța despre cele două accidente aviatice „Un moment greu, foarte greu pentru familia Armatei Române, pentru județ, pentru întreaga națiune“

03 Mar 2022 857

Noi imagini din timpul căutărilor avionului Mig 21 Lancer, prăbușit lângă Cogealac (VIDEO)

03 Mar 2022 1038

Președintele Klaus Iohannis „Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu“

03 Mar 2022 1271

Județul Constanța 150 de persoane legitimate în cadrul unei acțiuni a poliției, în orașul Năvodari

24 Feb 2022 830