UPDATE. Crimă la Cogealac! Un bărbat și-a omorât mama pentru că i-a reproșat că asculta muzica prea tare



Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus reţinerea unui bărbat din Cogealac acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma omorului.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în jurul datei de 07 martie 2021, în cursul nopţii, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în locuinţa comună din localitatea Cogealac, în urma unui conflict spontan, generat de nemulţumirea victimei că fiul ei asculta muzică la un volum tare, deşi ora era târzie, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele mamei sale, în vârstă de 92 de ani, astfel încât i-a provocat leziuni traumatice grave, constând în hemoragie şi contuzii meningo-cerebrale, fracturi ale oaselor nasului şi multiple fracturi costale, ce au condus la decesul acesteia, survenit la data de 11 martie 2021 în spital.

Din propria declaraţie a inculpatului a rezultat că, deşi victima suferise leziuni grave, el a  încercat să îi acorde ajutor medical la domiciliu, prin aplicarea de bandaje pe rănile sângerânde, cu scopul de a încerca să ascundă comiterea infracţiunii şi abia când starea de sănătate a victimei s-a înrăutăţit a rugat un vecin să cheme ambulanţa şi nici măcar personalului medical nu i-a destăinuit modul în care mama sa suferise vătămările.

În cursul zilei curente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE 

Tribunalul Constanta a decis arestarea preventivă a inculpatului.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 martie 2021 până la data de 10 aprilie 2021 inclusiv, a inculpatului  pentru săvârșirea infracțiunii de omor – violență în familie. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pentru inculpat şi punerea acestuia în imediată executare. Respinge ca nefondată cererea formulată de apărătorul inculpatului de luare faţă de acesta a unei măsuri mai puţin restrictive. Dispune avansarea onorariului apărătorului din oficiu Dascălu Dragoş Cristian. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 237

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 508

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1030

Acțiune de control a polițiștilor IPJ Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Mar 2024 556

Șofer băut, prins de polițiști pe DN 22, satul Tariverde, județul Constanța. S-a ales cu dosar penal

23 Mar 2024 621

Doi bătrâni salvați la timp de polițiști, în localitatea Fântânele, județul Constanța

23 Mar 2024 559

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 530

Acțiuni de prevenție ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost vizate și unități de învățământ

20 Mar 2024 458

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 903

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 591

Undă verde de la Mediu pentru podul de la Tariverde, județul Constanța

17 Mar 2024 409

Cumpărări directe Constanța Anything Construct SRL, fosta Duta Konstruct 2002 SRL, a obținut, în doar două zile, cinci contracte de la Primăria Cogealac (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 596

Acțiuni de control ale polițiștilor pe raza județului Constanța. S-au aplicat amenzi

13 Mar 2024 417

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 824

În județul Constanța Patru bărbați din comuna Corbu, surprinși de polițiști cu substanțe psihoactive

08 Mar 2024 496