Crimă la Limanu! Cinci persoane au fost trimise în judecată. Printre ele, şi un minor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a două persoane cercetate sub aspectul săvârşirii de omor. Cei în cauză se numesc Marian Cătălin Murgu şi Cristian Gabriel Obreja, ambii din comuna Limanu, judeţul Constanţa. Alături de cei doi, procurorii au mai deferit Justiţiei alte trei persoane (două femei şi un minor), toţi suspectaţi de mărturie mincinoasă. Prezentul dosar a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Conform magistraţilor, la data de 24 ianuarie, în urma unor investigaţii ample efectuate de procuror şi organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, Secţiei 3 de Poliţie Rurală Mangalia şi Postului de Poliţie Limanu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore a inculpaţilor Marian Cătălin Murgu şi Cristian Gabriel Obreja, ambii din comuna Limanu, judeţul Constanţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
 
Oamenii legii arată că, „în seara zilei de 21 ianuarie 2017, cei doi inculpaţi, amândoi prieteni vechi ai victimei, iar cel dintâi chiar chiriaşul acesteia, prin acţiuni conjugate şi concomitente, au ucis-o pe victima, în vârstă de 40 de ani, pe care, în propria ei locuinţă, din comuna Limanu, au lovit-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile facială şi toracică. Datele de anchetă au învederat ca mobil al faptei gelozia, inculpatul chiriaş bănuind-o pe victimă că ar avea sau şi-a dori o relaţie intimă cu concubina sa“.
 
„După comiterea faptei, inculpaţii au creat un scenariu mincinos, potenţial exonerator de responsabilitate penală, după ce au mutat victima din locuinţa în care a fost agresată în locuinţa celui de-al doilea inculpat, de pe strada Atelierelor nr. 7, şi au anunţat autorităţile a doua zi, de dimineaţă, prin numărul de urgenţă 112, cărora le-au declarat că victima ar fi sosit la locuinţa respectivă în cursul serii şi că abia dimineaţa au remarcat că prezintă semne de violenţă pe corp. Deşi, cu ocazia audierilor, în faţa procurorului au tăgăduit comiterea faptei, după ce au fost reţinuţi şi au luat cunoştinţă de probele din dosar, cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă, ambii inculpaţi au recunoscut în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi uciderea victimei, însă au tăgăduit în continuare mobilul geloziei şi au invocat un conflict spontan, generat de neplata utilităţilor la timp de către chiriaş“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Cei trimişi în judecată sunt suspectaţi şi de tâlhărie, ei fiind acuzaţi că i-ar fi sustras victimei suma de 600 de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Crimă în judeţul Constanţa! Cinci persoane au fost condamnate

03 Mar 2018 2576

Crimă în judeţul Constanţa! Cinci persoane au fost condamnate. Printre inculpaţi, şi un copil

11 Nov 2017 3822