Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, condamnat definitiv


Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Darie a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Contactat telefonic, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie ne-a declarat că nu are cunoştinţă despre o decizie definitivă în cazul său. Întrebat despre modalitatea în care a ajuns inculpat în prezenta cauză, fostul vice al CJC a precizat: „Nu are nicio relevanţă. Nu mai sunt persoană publică“.
 
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin rechizitoriul nr. 2797/P/2018 din 10 decembrie 2018, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Pe data de 25 aprilie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea acestuia la opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 8 luni închisoare. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata căruia inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
În continuare, Judecătoria Constanţa i-a impus fostului vicepreşedinte al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi nominalizează nominalizează Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de Gheorghe Cristian Darie pe data de 16 mai, la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, 29 noiembrie, prin decizia 1083/2019, Curtea de Apel Constanţa a admis apelul declarat de Darie împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Constanţa şi a decis, în rejudecare, ca pe durata termenului de supraveghere, fostul şef al CJC să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Unităţii Medico-Sociale Agigea sau în cadrul Primăriei/Consiliului local Agigea, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Citeşte şi:

 
Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1419

Familia Darie a băgat în insolvență Holland Development Group SA, beneficiară a unor terenuri din Dosarul Retrocedărilor! (MINUTĂ)

02 Oct 2023 2410

Avocat TulceaDARIE Cristian-Alexandru

14 Aug 2023 387

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1659

Primarul Chițac, acțiune în instanță pentru 600.000 de euro! Când se vor pronunța judecătorii

20 May 2022 2074

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 1812

Medalii de aur pentru „Crama Darieׅ“! Iată cine va evalua bunurile Vinum Capidava SRL, fondată de Gheorghe Darie, fostul vicepreşedinte al CJC (DOCUMENT)

01 Mar 2022 4397

Anunț important pentru creditorii Vinum Capidava SRL, care administrează celebra Crama Darie (DOCUMENT)

19 Feb 2022 1953

Alexandru Darie, desemnat administrator special al societăţii Vinum Capidava SRL. Societatea se află în insolvență

29 Jan 2022 2330

Vinum Capidava SRL Pandemia de Coronavirus a băgat în insolvență firma care administrează celebra Crama Darie (DOCUMENT)

04 Dec 2021 3082

Oficial! Vinum Capidava SRL, firma care administrează Crama Darie, cere să intre în insolvență!

13 Nov 2021 3180

Ce se construiește Ioana Șufană nu va ridica blocul de șase etaje în locul Casei Teleorman din Satul de Vacanță. Ce a zis Primăria Constanța

15 Jun 2021 3163

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

25 May 2021 2981

Municipiul Constanța, victorios în procesul dintre Darie, Pușcași și Holland Development pentru terenuri retrocedate

02 Oct 2020 3108

Procesul „triunghiului“ Darie-Pușcași-Holland Development ajunge la Înalta Curte

21 Jul 2020 2166