Cristina Suliman, de la Barter Trading Romania, achitată pentru înșelăciune! (Document)

  • Conform platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 07 iunie 2021, a fost asociat în SC Barter Construct SRL (radiată) și figurează ca asociat în Barter Trading Romania SRL.
  • Barter Trading Romania SRL are sediul social în Agigea, are ca obiect de activitate „Comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat“ și este condusă de Arslan Gonul (asociat - 60% din capitalul social) și de Suliman Zamfira Cristina (asociat - 40% din capitalul social).

Trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta, pentru înșelăciune, Cristina Zamfira Suliman, din Constanța, a fost achitată în primă instanță. Judecătoria Constanța a decis femeii sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Conform platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 07 iunie 2021, a fost asociat în SC Barter Construct SRL (radiată) și figurează ca asociat în Barter Trading Romania SRL.

Potrivit datelor aflate la dosar, Cristina Zamfira Suliman este acuzată că, „la data de 31 octombrie 2013, cu ocazia încheierii contractului de credit și al contractului de garanție ar fi prezentat ca adevărată împrejurarea că va depune lunar până la data de 25 ale fiecărei luni, certificate de analiza/rapoarte/buletine de analiză, emise de către un inspector independent agreat de Bancă (Romcontrol), care să ateste cantitatea și calitatea tuturor stocurilor aduse în garanție în favoarea Băncii la momentul inspecției și că în termen de 7 zile de încheierea contractului va emite și va prezenta la bancă originalul certificatelor de depozit în care Barter Trading România SRL avea calitatea de proprietar al stocurilor de mărfuri aduse în garanție la prezentul credit, deși nu intenționa să execute această obligație, inducând astfel în eroare Banca, în vederea obținerii unui credit, pe care nu l-a rambursat“.

În motivarea deciziei de achitare, Judecătoria Constanța arată că din conținutul actului de sesizare a instanței de judecată rezultă că singura activitate ilicită pentru care s-a dispus începerea judecății, a fost reprezentată de pretinsă inducere în eroare a reprezentanților unității bancare, activitate survenită la data de 31.10.2013, cu prilejul încheierii contractului de credit.

Niciunde în conținutul actului de sesizare de mai sus nu se face mențiunea despre o eventuală menținere în eroare a persoanei vătămate, care să se fi realizat pe parcursul desfășurării contractului de credit, mai ales că în ordonanța prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, s-a reținut că activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în perioada (...)“, se mai arată în motivare.

Conform condițiilor contractuale, suma împrumutată era de 3.000.000 lei și trebuia utilizată strict pentru achiziționarea cantității de 4.500 tone de cereale, asupra căreia era instituită la acel moment o ipotecă imobiliară, cu titlu de garanție pentru executarea unui contract.

„Astfel, reținem că suma împrumutată de bancă, în cuantum de 3.000.000 lei, nu a intrat efectiv în patrimoniul (...) SRL, fiind direcționată în baza contractului de mai sus către (...), în conturile deschise la (...)S.A., urmând ca astfel să fie stins/acoperit împrumutul acordat anterior către (...), de aceeași bancă“, conform motivării.


Conform platformei Confidas.ro, aceasta fiind consultată la data de 07 iunie 2021, a fost asociat în SC Barter Construct SRL (radiată) și figurează ca asociat în Barter Trading Romania SRL.

Barter Trading Romania SRL are sediul social în Agigea, are ca obiect de activitate „Comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat“ și este condusă de Arslan Gonul (asociat - 60% din capitalul social) și de Suliman Zamfira Cristina (asociat - 40% din capitalul social).

SC Barter Trading Romania SRL se află în insolvenţă, conform platformei Confidas.ro.

Motivarea completă poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Tânăr de 20 de ani, cercetat pentru punerea în circulație de bani falși
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul societății care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, ajuns la Curtea de Apel Iași. Se reaudiază martorii!

11 Apr 2023 1487