CSM a decis Damian Dolache rămâne judecător la Curtea de Apel Bucureşti

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că nu se impune suspendarea din funcţie a lui Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Recent, magistratul a fost trimis în judecată de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Printr-un comunicat oficial, Parchetul General informează că „la data de 4 noiembrie 2017, în jurul orelor 22:00, aflat la volanul unui autoturism, în municipiul Bucureşti, inculpatul a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu. În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l. Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, inculpatul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe. Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o“.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Damian Dolache a judecat, potrivit surselor noastre, dosarul denumit generic UCM Reşiţa, unde Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a fost condamnat alături de afaceristul Said Baaklini, de Adrian Coriolan Preda şi de Adrian Chebuţiu, foşti şefi ai SC UCM Reşiţa SA.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Damian Dolache, fostul judecător al dosarului UCM Reşiţa, a fost trimis în judecată

28 Dec 2018 1534

Judecător la Curtea de Apel București, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

27 Dec 2018 1392

Concurs de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte. Cine sunt cei 19 magistraţi înscrişi

21 Feb 2018 4112

Dosarul UCM Reşiţa s-ar putea rejudeca!

19 Oct 2016 3553

Judecătoarea Daniela Panioglu l-ar fi scos de sub control judiciar pe Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare (documente)

25 Nov 2015 4483

Judecătorul care a dispus eliberarea lui Piedone, anchetat de Inspecţia Judiciară

12 Nov 2015 1786

Said Baaklini a cerut sesizarea Curţii Constituţionale în dosarul UCM Reşiţa

16 Jul 2015 2063

Baaklini, Bogatu, Chebuţiu şi Preda, menţinuţi sub control judiciar de ginerele fostului preşedinte al CJC şi al PD (document)

10 Jun 2015 3484

DNA cere anularea deciziei magistraţilor în cazul Marianei Rarinca

29 May 2015 2265