CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța


Consiliul Superior al Magistraturii va pune în discuție în ședința de Plen din această săptămână organizarea unui nou concurs pentru șefia Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, cunoscută generic drept Secția specială a magistraților. Contactată telefonic, magistratul constănțean Adina Florea, fost adjunct și șef delegat al Secției, dar și, totodată, candidatul ce a obținut cel mai mare punctaj la ultimul concurs organizat în acest sens de CSM, a declarat pentru ZIUA de Constanța: „Am văzut că se va organiza concursul, însă nu intenționez să mă înscriu“.

De la înființarea Secției Speciale, procurorul constănțean Adina Florea a asigurat funcția de procuror șef adjunct al acesteia, în timp ce postul de șef al SIIJ era ocupat de procurorul Gheroghe Stan. După numirea magistratului Gheorghe Stan la Curtea Constituțională, în cursul anului 2019, procurorul Adina Florea a preluat conducerea efectivă a Secției. Ulterior, odată cu înscrierea la concursul organizat de către CSM pentru conducerea Secției, Adina Florea s-a retras din funcția de adjunct, postul fiind ocupat de magistratul Nicolae Marin.


Retrasă din procedura de numire ca șef

În cursul anului trecut, magistratul Adina Florea a fost candidatul ce a obținut cel mai mare punctaj la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcției de procuror șef al SIIJ, respectiv 9,86. Cu toate acestea, candidatura sa nu a putut fi validată de către Plenul CSM, ca urmare a imposibilității întrunirii cvorumului, în urma lipsei repetate a mai multor magistrați. Concursul fusese încheiat din vara anului 2019, însă, ca urmare a nevalidării rezultatelor, pe data de 5 decembrie 2019, magistratul constănțean Adina Florea a luat decizia de a se retrage din procedura de numire. La momentul respectiv, procurorul a declarat pentru ZIUA de Constanța că a luat această decizie pentru că așa a considerat că este mai bine pentru Secție și pentru viitorul ei. Cu aceeași ocazie, aceasta a precizat că va rămâne în continuare la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, pe un post de execuție.

În ce privește noul concurs ce va fi organizat de CSM, Adina Florea a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu intenționează să se înscrie.
De asemenea, în aceeași ședință a Plenului CSM, se va pune în discuție și organizarea unui nou concurs pentru ocuparea funcțiilor de execuție din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.


Citește și:

De ce s-a retras din fruntea SIIJ:
Adina Florea ne-a dezvăluit ce planuri are în continuare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expoziție de DVD-uri „Destinații de vacanță“, la Biblioteca Județeană Constanța!

04 Jul 2023 875

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1780

Un fost procuror din Constanța, printre propunerile pentru noul „SS“ al magistraților!

21 Jan 2023 4616

De astăzi Magistratul Adina Florea a ieșit la pensie!

21 Dec 2022 3687

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 6993

Curtea Supremă, verdict definitiv pentru magistratul constănțean Adina Florea! (MINUTA)

26 May 2022 1862

Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

11 May 2022 14834

Oficial Parchetul General cere aprobare pentru redeschiderea urmăririi penale față de magistratul constănțean Adina Florea!

15 Apr 2022 1693

După desființarea Secției Speciale Procurorul Adina Florea, în schema de personal a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța!

18 Mar 2022 2895

Oficial Desființarea Secției Speciale, în dezbatere publică. Cine și cum îi va ancheta pe membrii CSM! (DOCUMENT)

21 Jan 2022 1681

Secția Specială a magistraților, dată în judecată la Constanța! Este pârât și șeful secției

01 Jan 2022 2446

Fostul procuror general al Constanței Adina Florea, de la Secția specială a magistraților, admisă la concursul pentru Inspecţia Judiciară (document)

13 Aug 2021 2655

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei cere demisia judecătorilor Curții Constituționale

15 Jun 2021 2974

Curtea de Apel Pitești „Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu este justificată!“

08 Jun 2021 1456

Proiectul de lege pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, adoptat de Camera Deputaților

24 Mar 2021 1410