Cu executare pentru un fost voluntar pe Ambulanță! Sentință definitivă în cazul unui bărbat ucis în bătaie pe plaja „Maroma” din Eforie Nord!

 
 
  • Audiat fiind, inculpatul a precizat că nu şi-a dat seama că starea victimei este atât de gravă, pentru că altfel ar fi ajutat-o, mai ales că a făcut voluntariat la ambulanţă şi ştie să acorde primul ajutor.
 
Cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte! Aceasta este pedeapsa primită de un turist din Hunedoara acuzat că, în luna august 2021, ar fi intrat într-un conflict cu un bărbat necunoscut, care păzea şezlongurile  de pe plaja Maroma din Eforie Nord.  În timpul conflictului, paznicul i-ar fi aplicat turistului lovituri cu o sapă la nivelul spatelui, iar turistul l-ar fi lovit pe paznic cu pumnul în figură. În cădere, paznicul s-a lovit cu capul de aleea de lemn, acesta decedând la spital.
 
Conform anchetatorilor, la data de 13 august 2021, în jurul orelor 01:40, organele de poliție din cadrul Poliţiei Staţiunii Eforie au fost sesizate de către inculpat cu privire la un incident pe care l-a avut pe plaja Maroma din Eforie Nord cu un bărbat necunoscut, care păzea şezlongurile şi care i-ar fi aplicat lovituri cu o sapă la nivelul spatelui.
 
Deplasându-se în zona indicată de către inculpat, organele de poliţie au găsit-o pe victimă, care era întinsă inconştientă pe un şezlong şi, pentru că prezenta leziuni de violență la nivel cranio-facial, a fost imediat transportată cu ambulanța la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost internată cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav
 
În cursul cercetării la fața locului efectuată de organele de poliţie judiciară a fost găsită o săpăligă pe plajă, în apropierea locului în care se afla victima şi unde inculpatul a indicat că avusese loc conflictul fizic, iar pe coada de lemn acest obiect vulnerant prezenta urme biologice cu aspect de sânge.
 
La contactul cu organele de urmărire penală s-a constatat că inculpatul prezenta pe tricou, în zona toracelui posterior stâng două înţepături, care aveau corespondent pe corpul său, în regiunea scapulară laterală stângă şi cea toracică posterioară
 
Deşi victima a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate, fiind supusă de urgenţă  unei intervenţii neurochirurgicale, nu şi-a revenit din starea de comă, starea sa s-a agravat, iar la data de 21 august 2021 a decedat în spital.
 
Audiat, atât de organele de cercetare penală iniţial, cât şi de procuror ulterior, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, susținând că el a lovit-o pe victimă din cauză că aceasta îi dăduse peste mână iubitei sale şi îl jignise.
 

Totodată, inculpatul a explicat că, iniţial, întrucât îi tot gonea de acolo, el i-a adresat victimei ceva urât, apoi s-au înjurat reciproc, iar când a apărut înarmată cu săpăliga şi o altă persoană a început să filmeze, victima a lovit-o peste mâna cu telefon.
 
Crezând că aceasta îi va lovi iubita cu săpăliga, inculpatul i-a aplicat victimei trei-patru pumni şi atunci a apărut un alt bărbat în sprijinul victimei.

 
Victima a l-a lovit cu sapa la spate şi a exprimat că este posibil ca şi bărbatul celălalt să îl fi lovit cu pumnul.
 
Atunci s-a enervat şi a lovit-o ultima dată pe victimă cu pumnul în figură, doborând-o la sol, iar în cădere s-a lovit cu capul de aleea de lemn.
 
În continuare l-a alergat pe celălalt bărbat, dar nu l-a prins, aşa că au stat toţi patru ascunşi în vegetaţia de la marginea plajei, pentru ca apoi să urce pe faleză şi să roage un comerciant să sune la 112.
 
Mai mult, inculpatul a precizat că nu şi-a dat seama că starea victimei este atât de gravă, pentru că altfel ar fi ajutat-o, mai ales că a făcut voluntariat la ambulanţă şi ştie să acorde primul ajutor.
 
În final, când a fost întrebat de ce nu a părăsit pur şi simplu plaja la solicitarea victimei, inculpatul a răspuns că nu are scuză şi că nu ştie ce să spună.
 
Sursă text: rejust.ro/hotarâre nr. 725/2022 și portal instanțe de judecată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Aproape 50 de ani de închisoare pentru o crimă în județul Constanța! Dosarul nu se va rejudeca
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copil electrocutat mortal într-un parc de distracții la Eforie! Judecătorii au încetat procesul penal

23 Jan 2023 2282

Copil decedat într-un parc de distracții la Eforie Nord, în 2013! Se apropie ziua pronunțării

16 Jan 2023 1220

Descoperire incredibilă pe o plajă din Eforie! (GALERIE FOTO)

13 Jan 2023 22127

Fotoreportaj Peisaj marin înfrumusețat de lebede și pescăruși, la Eforie Sud, la început de an (VIDEO)

02 Jan 2023 1716

Un copil s-a electrocutat într-un parc de distracţii din Eforie Nord, în 2013! S-a terminat procesul. Când va avea loc pronunțarea

23 Oct 2022 1476

Bărbat inconștient, scos din mare, la Eforie Nord. A fost transportat la transportat la UPU Constanța (GALERIE FOTO)

05 Sep 2022 952

Bărbatul în vârsta de 25 de ani dispărut în apele mării, găsit decedat de salvamari pe plaja din Eforie Nord

02 Sep 2022 3782

UPDATE Alertă pe Plaja Belona, din Eforie Nord! Intervin pompierii și cadrele medicale

14 Aug 2022 1663

Delfin adus de valuri pe plaja din Eforie Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 1125

UPDATE Alertă la Eforie Nord! Doi bărbați, din Ialomița și Dâmbovița, au murit. Una dintre victime, salvamar. Victimele, scoase inconștiente din mare (FOTO+VIDEO)

08 Aug 2022 11817

Eforie Nord. Naționalele de oină pe plajă CSM Rm. Sărat, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la junioare I și la senioare

05 Aug 2022 732

Eforie Nord La junioare II, campioană națională la oină pe plajă a devenit CS Dacia Mioveni 2012

04 Aug 2022 853

Plaja se face în pași de dans la Eforie. Iată cum se distrează românii la malul mării (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Aug 2022 1208

Pe litoral se desfășoară și Campionatul Național de oină pe plajă pentru junioare I, II și III

01 Aug 2022 911

Eforie Nord CSM Oltenița, câștigătoarea Campionatului Național de oină pe plajă (GALERIE FOTO)

17 Jul 2022 1136