Cum a tranșat Curtea de Apel Constanța procesul dintre CJC și ABADL, pentru intabularea punctelor de prim-ajutor de pe plaje

  • Este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 103/118/2020, în care Consiliul Județean Constanța a dat în judecată Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
  • CJC solicita obligarea în instanță a ABADL să emită acordul pentru intabularea a șapte imobile-construcții, fiind vorba despre „Centre de prevenție, tratament medical primar și puncte de salvamar din zona litorală a județului Constanța“.
  • Curtea de Apel Constanța a respins recursul CJC declarat în cauză, iar acțiunea a fost astfel definitiv respinsă.
Curtea de Apel Constanța a închis dosarul în care Consiliul Județean Constanța se lupta cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pentru centrle de prim-ajutor de pe plaje și punctele de salvamar.
 
La data de 3 februarie 2021, judecătorii au decis să respingă ca nefondat recursul declarat în cauză de Consiliul Județean Constanța și au menținut prima hotărâre, prin care Tribunalul Constanța respinsese acțiunea CJC.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Șapte imobile de intabulat

 
Amintim, este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 103/118/2020.
 
În această cauză, CJC cerea  obligarea în instanță a ABADL să emită acordul pentru intabularea a șapte imobile-construcții, fiind vorba despre „Centre de prevenție, tratament medical primar și puncte de salvamar din zona litorală a județului Constanța“.
 
În replică, ABADL susținea că singurul în măsură să emită un astfel de acord este Statul Român, proprietar de drept al terenurilor, dar și că suprafețele sunt deja cadastrate și intabulate în favoarea acestuia.
 
Mai mult, potrivit ABADL, construcțiile provizorii nu se intabulează, iar cele șapte imobile nu ar fi fost ridicate cu respectarea prevederilor legate de suprafață ori de locul unde urmau să fie amplasate.
 
În urma deliberărilor, pe data de 30 iunie 2020, judecătorii Tribunalului Constanța au decis să respingă acțiunea promovată de Consiliul Județean Constanța.
 

Nemulțumiți de această decizie, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au declarat recurs, dar acesta a fost respins, recent, de Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și:


CJC vrea să intabuleze punctele de salvamar de pe plaje, ABADL se opune. S-a stabilit primul termen în recurs
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 582

Bugetul Consiliului Județean Constanța, în dezbatere publică

02 Apr 2021 373

Cât câștigă angajații Consiliului Județean Constanța. Un director general are un salariu de bază de 13.100 lei

30 Mar 2021 1541

High Construct Project a câștigat serviciile de verificare tehnică faza DALI pentru imobilele Buzău și Lotus din Eforie Sud

29 Mar 2021 2151

Consiliul Județean vrea un milion de euro pentru reducerea disparităților sociale și economice în rândul comunităților de etnie romă din județul Constanța

27 Mar 2021 701

ZIUA LIVE. Petre Enciu, vicepreședinte CJC “Reabilitarea MINAC în pericol. Proiectantul nu și-a făcut temele. Va intra în curând pe penalități. Sper să nu se ajungă la rezilierea contractului”!

26 Mar 2021 1479

ZIUA LIVE Vicepreședintele CJC, Petre Enciu - „Avem multe proiecte în domeniul Sănătății. Spital Universitar, Municipal și Județean, la Constanța”

25 Mar 2021 816

Aleșii județeni au stabilit componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Constanța. Ce alte proiecte au fost adoptate în ședința Consiliului Județean?

25 Mar 2021 858

Asistența socială și transporturile primesc cei mai mulți bani. Cum se împarte bugetul pe 2021 la nivelul județului Constanța?

25 Mar 2021 1413

Consiliul Județean Constanța în ședință! Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Tensiuni între putere și opoziție pe tema protocolului cu GSP Training

24 Mar 2021 938

Consiliul Județean Constanţa caută firmă pentru evaluarea imobilului Teatru de Vară Soveja, din Parcul Tăbăcărie

24 Mar 2021 634

Funcționarii CJ nu-și fac temele înainte de ședințe. Protocolul dintre Consiliul Județean Constanța și GSP Training SRL, aviz negativ în Comisia Juridică

23 Mar 2021 1019

Consiliul Județean Constanța va avea o nouă organigramă. Angajații sunt evaluați de o comisie numită de Mihai Lupu. Debutanții și consilierii personali, salvați!

20 Mar 2021 2516

Tulcenii de la Global Solutions furnizează notebook-urile din proiectul de cercetare marină a arheologilor de la MINAC

19 Mar 2021 2436

CJC a instituit 25 decizii de poprire pe conturile lui Nicușor Constantinescu (document)

18 Mar 2021 1029