Cum arată acum restaurantul Beirut din Constanţa! Schimbare majoră a locului în care au murit trei tinere! (galerie foto+video)

Schimbare la faţă a restaurantului Beirut din Constanţa (distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014)! Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. În prezent, restaurantul Beirut este acoperit de un mesh special, menit parcă să mascheze urmele dezastrului din urmă cu mai bine de patru ani.
 
În procesul penal, George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. În cauză au fost condamnate şi alte persoane.
 
În ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.
 
Dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Constanţa, cauza fiind amânată pentru data de 6 noiembrie, în vederea administrării probelor propuse.
 
Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa. Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.
 
Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.
 
De menţionat că pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.
 
Amintim că, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti au luat o decizie definitivă în dosarul în care rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa.
 

Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea de rejudecare, respinsă Pedepsele aplicate după tragedia de la Beirut, din Constanța, rămân neschimbate

20 Apr 2021 859

O nouă cerere de rejudecare a dosarului Beirut!

27 Jan 2021 937

Cererea lui George Karam de punere în libertate, respinsă. Se așteaptă decizia judecătorilor din Cluj

30 Dec 2020 916

Oficial! S-a cerut rejudecarea dosarului Beirut! Iată decizia judecătorilor

17 Dec 2020 1111

Judecătoria Gherla ar putea decide azi libertatea lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

06 Nov 2020 1572

Colectiv – Cinci ani de la tragedie. Victimele de la Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul

30 Oct 2020 2179

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Procesul, amânat pentru luna august

18 Jun 2020 1023

Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa Cererea de eliberare a lui George Karam, analizată în iunie

28 Apr 2020 892

Dosarul Beirut, tragedia care a cutremurat Constanţa! S-au schimbat încadrările juridice

25 Sep 2019 1629

Dosarul restaurantului Beirut, redeschis azi de judecători

10 Sep 2019 1544

Slujbă de pomenire în faţa fostului restaurant Beirut. Au trecut cinci ani de la moartea celor trei fete în incendiu

05 Apr 2019 2020

Experţii au revenit la locul tragediei Ce se întâmplă acum la restaurantul Beirut din Constanţa (galerie foto+video)

19 Nov 2018 2762

Dosarul restaurantului Beirut din Constanţa a primit al 17-lea termen

03 Nov 2018 1585

Trei tinere au murit Judecătorii din Bucureşti anunţă soluţia momentului într-un dosar care a cutremurat Constanţa

30 May 2018 3357

Imagini incredibile. Cum arată restaurantul Beirut din Constanța, mistuit de un devastator incendiu în urmă cu patru ani. Trei tinere au ars de vii (fotoreportaj+video)

05 Apr 2018 6269