Cunoscut cântăreț de muzică de petrecere, în proces la Curtea de Apel Constanța! Despre ce este vorba

Audiere de martori, la Curtea de Apel Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Acum, cazul a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel Constanța după ce societatea a declarat apel împotriva deciziei Tribunalului, favorabilă cântărețului.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor analiza un dosar care îl privește pe cunoscutul cântăreț de muzică de petrecere Nicolae Gabriel Paleru – Nicu Paleru.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis să-i dea dreptate cântărețului și să respingă acțiunea promovată împotriva sa.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7290/280/2022, deschis de Genico Mar MG SRL, în contradictoriu cu Nicolae Gabriel Paleru, materia fiind Proprietate intelectuală, iar obiectul dosarului fiind „drept de autor și drepturi conexe“.
 
Acum, cazul a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel Constanța după ce societatea a declarat apel împotriva deciziei Tribunalului, favorabilă cântărețului.
 
Ce a spus Tribunalul Constanța
 
Spus pe scurt, dosarul a fost deschis de către societatea comercială pentru obligarea interpretului la eliminarea anumitor video-uri de pe canalul pe care îl deține pe o platformă interactivă de muzică, acțiunea în instanță fiind formulată în procedura urgentă a ordonanței președințiale.
 
Totuși, judecătorii au repsins solicitarea afaceriștilor.
 
În motivarea deciziei, magistrații Tribunalului Constanța au arătat că „analizând fondul ordonanței președințiale, instanța consideră că nu sunt întrunite condițiile impuse de art. 997 C.p.c. raportat la art. 978 C.p.c.“.

 
„În primul rând, instanța reține că nu este întrunită condiția urgenței, dat fiind că reclamanta, deşi a promovat cererea în data de 28.04.2022, la data de 19.10.2022 a solicitat suspendarea judecării prezentei cereri până la soluţionarea definitivă a unui dosar civil şi a unei cauze penale“, au spus judecătorii.
 

De asemenea, aceștia au mai spus că „nu se poate admite o judecată sumară și luarea unor măsuri provizorii în condițiile în care reclamanta pretinde întreruperea cursului judecăţii pentru o perioadă semnificativă de timp, până la soluţionarea altor două cauze“.
 
„Condiţia neprejudecării fondului ar putea fi verificată dacă ar fi fost indicată cauza până la soluţionarea căreia solicită dispunerea măsurilor solicitate prin cererea de chemare în judecată. Deşi instanţa i-a pus în vedere, reclamanta nu a precizat aceste aspecte fără de care nu se poate aprecia asupra termenului până la care urmează să îşi producă efectul măsurile dispuse, nici prejudecarea sau nu a fondului dreptului“, se arată în decizia instanței.
 
Totodată, Tribunalul Constanța a arătat că „în al doilea rând, a admite cererea de obligare a pârâtului să elimine de pe canalul său de youtube a unor videoclipuri prin prezenta hotărâre executorie s-ar aduce serioase prejudicii pârâtului în condițiile în care a făcut dovada existenței unei activități comerciale extinse“.
 
Așa cum am spus, societatea comercială a atacat decizia Tribunalului Constanța, iar acum urmează ca judecătorii Curții de Apel Constanța să stabilească data primei înfățișări pentru judecarea apelului.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O firmã din Pitești l-a dat în judecatã, la Constanța, pe interpretul de muzicã de petrecere Nicu Paleru
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 februarie 2023

15 Feb 2023 1399

Cântărețul Nicu Paleru, victorie în instanță, la Constanța! (MINUTA)

26 Jan 2023 3131

Judecătorii de la Curte, așteptați să se pronunțe în dosarul unui cunoscut interpret de muzică de petrecere

24 Jan 2023 1522

Cunoscutul interpret de muzică de petrecere Nicu Paleru, citat azi, la Curtea de Apel Constanța

11 Jan 2023 2422

Se închide studioul de muzică al Cristinei, soția lui Nicu Paleru

19 Mar 2020 5065

Soţia interpretului de muzică de petrecere Nicu Paleru şi-a făcut o firmă nouă

23 Aug 2018 3898

O firmã din Pitești l-a dat în judecatã, la Constanța, pe interpretul de muzicã de petrecere Nicu Paleru

23 Mar 2018 4101

Maria Dragomiroiu şi alţi artişti cunoscuţi, într-o seară inedită la Jupiter

04 Aug 2015 2647