Justitie

Curtea Constituţională, sesizată într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre!

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a avut loc un nou termen în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa!
 
Judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, magistrat învestit cu soluţionarea cauzei, a admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 39 (care face referire la pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni), alin. 1, lit. b Cod penal. Decizia ÎCCJ este definitivă.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, în dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa, acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Într-un alt dosar, Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, a amânat pentru miercuri pronunţarea în cauza în care Radu Ştefan Mazăre a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, fost reprezentant, la data presupuselor fapte, al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA.
 
Radu Mazăre este acuzat de patru infracţiuni de abuz în serviciu, în timp ce Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este suspectată de două infracţiuni de spălare a banilor.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

12 Jul 2019 784

Au devenit rude Radu Mazăre şi handbalistul Chike Onyejekwe, fost campion cu HCM Constanţa, cumnaţi!

12 Jul 2019 5056

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre se căsătorește astăzi la Penitenciarul Rahova

10 Jul 2019 905

Când va avea loc căsătoria fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre cu Roxana Mihalache

07 Jul 2019 596

Radu Mazăre își sărbătorește ziua de naștere la Penitenciarul Rahova, alături de familia sa

05 Jul 2019 664

Oficial de la DNA Constanța despre dosarele în care a fost pus sub urmărire penală Radu Mazăre. Printre suspecți se află și actualul primar al municipiului Constanța

03 Jul 2019 1056

Radu Mazăre, adus la DNA Constanţa. Va sta temporar la Penitenciarul Poarta Albă (galerie foto+video)

03 Jul 2019 5411

Contractul de panotaj din municipiul Constanţa s-a încheiat. Prietenul lui Mazăre, nevoit să-şi desfiinţeze cele 647 de panouri publicitare (galerie foto)

02 Jul 2019 8027

ÎCCJ sesizează Ministerul Justiţiei în cazul Radu Mazăre. Este vizat dosarul locuinţelor sociale!

25 Jun 2019 811

Fostul primar Radu Mazăre susține că a fost adus cu forţa în România, fiind ameninţat de un procuror şi un poliţist din Madagascar

24 Jun 2019 8018

Este oficial. Radu Mazăre se căsătorește în spatele gratiilor

19 Jun 2019 1521

Detalii despre nunta lui Radu Mazăre, la Penitenciarul Rahova. Ce a declarat mama fostului edil

14 Jun 2019 939

Curtea de Apel Constanţa S-a stabilit termenul în dosarul în care Radu Mazăre a fost condamnat la şase ani de închisoare de prima instanţă

12 Jun 2019 2530

Radu Mazăre rămâne la Penitenciarul Rahova!

11 Jun 2019 859

Președintele Camerei de Comerț bilaterale România - Kuweit, achitat. Legătura sa cu Radu Mazăre

11 Jun 2019 605