Oficial!Curtea de Apel București a respins cererea DNA privind punerea Elenei Udrea sub control judiciar

 


Judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, a respins azi cererea DNA privind punerea Elenei Udrea sub control judiciar.

Oficial 

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție de luare a măsurii controlului judiciar față de inculpata Udrea Elena Gabriela. În baza art.275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contesta?ie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 05.03.2021“.

 
Decizia de ani nu este definitivă.
 
Amintim că zilele trecute judecătoarea Claudia Jderu a soluționat dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
 
Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare. Asta în timp ce Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare. Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, a fost condamnat la șase ani de închisoare.
 

Asta în timp ce Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

 
În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.
 
Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare Elena Udrea face noi declarații. A luat în colimator DNA

12 Apr 2021 653

Panama Papers Afaceristul Villy Sorin Oprea, trimis în judecată la Constanța. Date din ancheta procurorilor

07 Apr 2021 1102

Opt ani de închisoare, în primă instanță, pentru Elena Udrea. Dosarul a ajuns la Înalta Curte

02 Apr 2021 1183

„Mecanisme infracţionale“ Motivare. Opt ani pentru Elena Udrea! Cu suspendare pentru fostul șef al OIL Terminal

25 Mar 2021 1474

Oficial! Elena Udrea și procurorii DNA , nemulțumiți după prima decizie în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

17 Mar 2021 835

Opt ani de închisoare în primă instanță Elena Udrea vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

12 Mar 2021 384

DNA cere ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar. Declarații

11 Mar 2021 577

Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, contestă pedeapsa de cinci ani de închisoare

05 Mar 2021 2216

Elena Udrea, opt ani de închisoare Victor Tarhon, fostul șef al CJ Tulcea, și Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, nemulțumiți de condamnări

04 Mar 2021 1767

Patru ani de închisoare pentru Victor Tarhon, fostul președinte al CJ Tulcea

02 Mar 2021 996

Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă

02 Mar 2021 2788

​Judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel Bucureşti, se va pronunța mâine în dosarul Elenei Udrea

01 Mar 2021 1532

Pronunțarea în dosarul Elenei Udrea a fost amânată!

16 Feb 2021 800

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București! Printre evacuați și Elena Udrea

26 Jan 2021 482

Avocații lui Silviu Wagner, fostul șef al Oil Terminal, au cerut amânarea audierii Elenei Udrea. Iată motivul

14 Dec 2020 1106