Oficial!Curtea de Apel București a respins cererea DNA privind punerea Elenei Udrea sub control judiciar

 


Judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel București, a respins azi cererea DNA privind punerea Elenei Udrea sub control judiciar.

Oficial 

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție de luare a măsurii controlului judiciar față de inculpata Udrea Elena Gabriela. În baza art.275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contesta?ie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 05.03.2021“.

 
Decizia de ani nu este definitivă.
 
Amintim că zilele trecute judecătoarea Claudia Jderu a soluționat dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
 
Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare. Asta în timp ce Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare. Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, a fost condamnat la șase ani de închisoare.
 

Asta în timp ce Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

 
În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.
 
Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Udrea cere revizuirea Dosarului Gala Bute! Totul s-ar putea decide azi

12 Dec 2023 1077

Decizie definitivă pentru Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale

23 Nov 2023 4941

Printre inculpați Elena Udrea și Ioana Băsescu Totul s-ar putea decide mâine! Procurorii DNA cer rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

21 Nov 2023 919

DNA cere rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Iată când se va pronunța Înalta Curte

26 Oct 2023 938

DNA, acțiune extraordinară pentru rejudecarea dosarului privind finanțarea campaniei electorale din 2009

25 Oct 2023 985

Elena Udrea, nemulțumită că nu a primit permisie pentru a ajunge la ziua fetiței care împlinește 5 ani

03 Sep 2023 1516

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

10 Aug 2023 2015

Știri justiție DNA va contesta soluția definitivă în dosarul Elenei Udrea! (DOCUMENT)

27 Jul 2023 1115

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2582

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1247

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2763

Elena Udrea, amânare la Curtea Supremă, în dosarul Hidroelectrica

07 Jun 2023 1331

Curtea Supremă, amânare de pronunțare într-un dosar al Elenei Udrea

11 May 2023 1569

Judecătorii mai au nevoie de timp! Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009!

13 Apr 2023 991

Decizie a Curții de Apel București în cazul Elenei Udrea. Are legătură cu o presupusă mită de 5 milioane de dolari

11 Apr 2023 2303