Curtea de Apel Constanța decide dacă un director din Primăria Tulcea revine pe post (MOTIVARE)Judecătorii Curții de Apel Constanța vor soluționa definitiv dosarul în care Florențiu Constantin, directorul Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea, și-a recâștigat în primă instanță dreptul de a reveni pe post.
 
Dosarul are indicativul 545/88/2021 și a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel din Constanța după ce Primăria Tulcea a atacat decizia primei instanțe, favorabilă directorului destituit.
 
În primă instanță, Tribunalul Tulcea a anulat dispozițiile primarului Tulcea privind încetarea contractului de muncă a lui Florențiu Constantin în funcția de director DIAP din cadrul primăriei și a dispus reintegrarea sa în postul deținut.
 
De asemenea, instanța din Tulcea a decis și obligarea primăriei la plata unor despăgubiri „egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrări efective“.
 
Așa cum am arătat anterior, primăria a atacat această deciziei, iar acum cazul a ajuns în atenția Curții de Apel Constanța.
 
„În cauză nu au rezultat carențe“
 
În motivarea Hotărârii 1626/2022 a Tribunalului Tulcea, contestată acum de primărie la Constanța, judecătorii au arătat, printre altele, că „în raport de perioada avută în vedere pentru evaluarea performanțelor profesionale ale contestatorului și anume octombrie-decembrie 2020 din probatoriul administrat în cauză nu au rezultat carențe în ceea ce privește nivelul pregătirii profesionale, abilitățile de comunicare, reacția  față de  sarcinile de serviciu, inițiativă, disciplina în muncă astfel cum s-a reținut în cuprinsul fișei de evaluare“.
 

De asemenea, judecătorii tulceni au mai spus „cât privește celelalte aspecte punctuale reținute în activitatea contestatorului și imputate acestuia, se observă că cele mai multe dintre acestea sunt generate de activitatea complexă și cu un grad ridicat de dificultate, pe care o presupune activitatea desfășurată de contestator. Se observă că aspectele negative reținute nu sunt aferente perioadei pentru care s-a făcut evaluarea, iar din probele administrate rezultă că s-au făcut demersuri pentru remedierea lor, existând o preocupare a contestatorului în acest sens“.
 
În continuare, se arată în motivarea deciziei instanței că „relevantă sub aspectul activității desfășurate de  contestator pe parcursul unei perioade îndelungată de timp este declarația martorului (...), care, în calitate de fost primar al Municipiului, a precizat în esență că prezentul contestator și-a făcut datoria în funcția deținută“.

 
„În raport de toate aceste considerente, urmează ca tribunalul să admită acţiunea, să anuleze dispoziţiile nr. 310/18.03.2021 şi nr. 365/31.03.2021 emise de Primarul Municipiului Tulcea, ca netemeinice şi nelegale, să dispună reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii și să oblige intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrării efective“, a decis Tribunalul Tulcea.
 
Rămâne de văzut dacă această hotărâre va fi reconfirmată de Curtea de Apel Constanța.
 
În prezent, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească data primei înfățișări.

Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței - www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii din Constanța, anunț în procesul lui Filip Raicu, fost arhitect șef în Primăria Tulcea
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tulcea achiziționează ambarcațiune de transport călători (DOCUMENT)

27 Sep 2023 393

Licitații Tulcea Lucrări la sistemul de alimentare cu apă al comunei Somova. Câștigătoare, și o firmă din Eforie Sud (DOCUMENT)

23 Sep 2023 542

Licitații Tulcea Primăria Tulcea, contract de 3,94 de milioane de euro cu două companii, pentru reabilitarea energetică a blocurilor de pe strada Gării (DOCUMENT)

17 Sep 2023 487

O firmă din județul Ilfov a câștigat un contract cu Primăria Tulcea și se va ocupa de sortarea deșeurilor (DOCUMENT)

14 Sep 2023 590

Noua Centură a Municipiului și Drumurile Expres Brăila-Tulcea/Constanța-Tulcea, obiectul unei întâlniri la sediul CNAIR (FOTO)

14 Sep 2023 503

Licitații Tulcea Trei firme și-au adjudecat un contract de aproape 1,8 milioane de euro de la Primăria Murighiol (DOCUMENT)

13 Sep 2023 938

Licitații Tulcea Primăria comunei Luncavița face o achiziție de aproximativ 3,5 milioane de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

07 Sep 2023 839

Licitații Tulcea Primăria Măcin a atribuit contractul de reabilitare termică a grădiniței nr. 4 din oraș. Detalii despre investiție și firma câștigătoare (DOCUMENT)

05 Sep 2023 610

Licitații Tulcea AS Computer Craiova SRL va dota cu echipamente IT noua școală din Jijila (DOCUMENT)

05 Sep 2023 524

Licitații Tulcea Primăria comunei Sarichioi cumpără un buldoexcavator. Care eeste valoarea contractului (DOCUMENT)

05 Sep 2023 489

Licitații Tulcea Marinetek NSD SRL din Constanța, a fostului consilier județean Remus Cristy Băisan, contract cu Primăria Sfântu Gheorghe (DOCUMENT)

28 Aug 2023 637

Licitații Tulcea Simevo-Best SRL și-a adjudecat de la Primăria Ciucurova lucrările pentru modernizarea sistemului de iluminat în comună (DOCUMENT)

25 Aug 2023 491

Licitații Tulcea Primăria comunei Ceatalchioi a încheiat un contract cu Kuhn România. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

24 Aug 2023 801

O comună din Tulcea cumpără buldoexcavator de la Terra România Utilaje de Construcții SRL (DOCUMENT)

23 Aug 2023 539

Primăria Tulcea a încheiat cu două firme un contract de peste 1,5 milioane de euro (DOCUMENT)

22 Aug 2023 879