Curtea de Apel Constanța decide dacă un director din Primăria Tulcea revine pe post (MOTIVARE)



Judecătorii Curții de Apel Constanța vor soluționa definitiv dosarul în care Florențiu Constantin, directorul Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea, și-a recâștigat în primă instanță dreptul de a reveni pe post.
 
Dosarul are indicativul 545/88/2021 și a ajuns pe rolul Secției I Civile a Curții de Apel din Constanța după ce Primăria Tulcea a atacat decizia primei instanțe, favorabilă directorului destituit.
 
În primă instanță, Tribunalul Tulcea a anulat dispozițiile primarului Tulcea privind încetarea contractului de muncă a lui Florențiu Constantin în funcția de director DIAP din cadrul primăriei și a dispus reintegrarea sa în postul deținut.
 
De asemenea, instanța din Tulcea a decis și obligarea primăriei la plata unor despăgubiri „egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrări efective“.
 
Așa cum am arătat anterior, primăria a atacat această deciziei, iar acum cazul a ajuns în atenția Curții de Apel Constanța.
 
„În cauză nu au rezultat carențe“
 
În motivarea Hotărârii 1626/2022 a Tribunalului Tulcea, contestată acum de primărie la Constanța, judecătorii au arătat, printre altele, că „în raport de perioada avută în vedere pentru evaluarea performanțelor profesionale ale contestatorului și anume octombrie-decembrie 2020 din probatoriul administrat în cauză nu au rezultat carențe în ceea ce privește nivelul pregătirii profesionale, abilitățile de comunicare, reacția  față de  sarcinile de serviciu, inițiativă, disciplina în muncă astfel cum s-a reținut în cuprinsul fișei de evaluare“.
 

De asemenea, judecătorii tulceni au mai spus „cât privește celelalte aspecte punctuale reținute în activitatea contestatorului și imputate acestuia, se observă că cele mai multe dintre acestea sunt generate de activitatea complexă și cu un grad ridicat de dificultate, pe care o presupune activitatea desfășurată de contestator. Se observă că aspectele negative reținute nu sunt aferente perioadei pentru care s-a făcut evaluarea, iar din probele administrate rezultă că s-au făcut demersuri pentru remedierea lor, existând o preocupare a contestatorului în acest sens“.
 
În continuare, se arată în motivarea deciziei instanței că „relevantă sub aspectul activității desfășurate de  contestator pe parcursul unei perioade îndelungată de timp este declarația martorului (...), care, în calitate de fost primar al Municipiului, a precizat în esență că prezentul contestator și-a făcut datoria în funcția deținută“.

 
„În raport de toate aceste considerente, urmează ca tribunalul să admită acţiunea, să anuleze dispoziţiile nr. 310/18.03.2021 şi nr. 365/31.03.2021 emise de Primarul Municipiului Tulcea, ca netemeinice şi nelegale, să dispună reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii și să oblige intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat până la data reintegrării efective“, a decis Tribunalul Tulcea.
 
Rămâne de văzut dacă această hotărâre va fi reconfirmată de Curtea de Apel Constanța.
 
În prezent, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească data primei înfățișări.

Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței - www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii din Constanța, anunț în procesul lui Filip Raicu, fost arhitect șef în Primăria Tulcea
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 456

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 517

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 537

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 350

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 986

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 406

Un profesionist dedicat tuturor comunităților tulcene Roman Jora s-a stins din viață! Povestea maestrului coregraf „fără egal” și al culegătorului de folclor dobrogean

11 Apr 2024 646

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 522

Tulcea Plantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

08 Apr 2024 440

Licitații Tulcea Masă caldă oferită la Școala „Panait Cerna“ din Cerna. Cui aparțin serviciile de catering (DOCUMENT)

30 Mar 2024 471

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 829

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 605

Licitații Tulcea Extinderea rețelei de canalizare în Jijila, județul Tulcea, costă peste 4,17 milioane de euro! Ce firme și-au adjudecat contractul (DOCUMENT)

25 Mar 2024 587

Licitații Tulcea Achiziții de peste 230.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Grindu (DOCUMENT)

21 Mar 2024 988

Data Logic Azimur SRL va mobila și dota cu echipamente TIC cabinetele școlare din comuna Horia, județul Tulcea (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 545