Curtea de Apel Constanța decide impozitul pentru Vila Regală din Mamaia, Palatul Reginei Maria!

Vila Regală din Mamaia. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Dosarul a fost deschis de compania Light System, firma care a cumpărat palatul de la compania de stat Mamaia SA, firma privată fiind supraimpozitată pentru starea în care se afla, la finele anului trecut, monumentul istoric.
  • Light System cere Curții de Apel Constanța anularea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care afaceriștii au fost supraimpozitați cu 400% pentru modul în care a a ajuns să arate monumentul istoric ocrotit prin lege.
Judecătorii Curții de Apel Constanța vor deschide astăzi dosarul 7096/118/2021, ce vizează impozitul cuvenit pentru Vila Regală din Mamaia, renumitul Palat al Reginei Maria construit în stațiune.
 
Dosarul a fost deschis de compania Light System, firma care a cumpărat palatul de la compania de stat Mamaia SA, firma privată fiind supraimpozitată pentru starea în care se afla, la finele anului trecut, monumentul istoric.
 
Amintim, în luna martie, Curtea Supremă a României a constatat în mod definitiv nulitatea contractului de vânzare-cumpărare prin care firma Luight Sistem a devenit proprietara Palatului.
 
Acum, Light System cere Curții de Apel Constanța anularea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care afaceriștii au fost supraimpozitați cu 400% pentru modul în care a a ajuns să arate monumentul istoric ocrotit prin lege.
 
Practic, reprezentanții Light System solicită prin acest recurs schimbarea hotărârii inițiale a Tribunalului, în sensul admiterii acțiunii lor împotriva hotărârii consiliului local și, pe cale de consecință, anularea în instanță a hotărârii de supraimpozitare.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în instanță, afaceriștii s-au apărat susținând că unul dintre criteriile ce ar fi determinat o supraimpozitare cu 400% ar fi fost introdus în mod greșit, fiind vorba despre aspectele ce țin de „încadrarea în zonă“ a imobilului.
 
În replică, însă, judecătorii de la Tribunalul Constanța au arătat, în legătură cu acest aspect, că „existența unui imobil în stare avansată de degradare într-o zonă turistică, frecventată de turiști, nu face altceva decât ca prin acțiuni de minimalizare a importanței istorice și turistice a construcției să inducă în rândul celor care o văd un sentiment de negare a valorilor morale și materiale“.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost pronunțată în dosarul 7096/118/2021 de către Secția de contencios administrativ și fiscal a instanței, în completul CA7, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.
 

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța în legătură cu acest dosar, ea va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
De la „Club Castel“ înapoi la Palatul Reginei Maria
După aproape 20 de ani, Vila Regală din Mamaia se întoarce în proprietatea statului! Când vor avea loc discuțiile pentru preluarea monumentului

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Regal din Mamaia a fost preluat de stat! Ministerul Culturii va demara lucrări ample de reabilitare

18 Aug 2022 1364

Contractul de vânzare-cumpărare, anulat definitiv! Curtea Supremă a explicat de ce Vila Regală din Mamaia nu trebuia vândută! (DOCUMENT)

25 Jul 2022 7140

În urmă cu scurt timp Curtea de Apel Constanța a dictat impozit majorat pentru Vila Regală din Mamaia (MINUTA)

27 Jun 2022 1091

Lupta pentru simbolurile stațiunii Mamaia! S-au invocat excepții în procesul deschis de compania Mehmetoglu

11 Jun 2022 1138

De la „Club Castel“ înapoi la Palatul Reginei Maria După aproape 20 de ani, Vila Regală din Mamaia se întoarce în proprietatea statului! Când vor avea loc discuțiile pentru preluarea monumentului

04 Apr 2022 2405

Lupta pentru Vila Regală din Mamaia. Firma privată al cărei contract a fost anulat, demers în instanță. Despre ce este vorba

28 Mar 2022 1433

Certificat de Urbanism pentru Vila Regală! Document eliberat după ce ÎCCJ a decis întoarcerea monumentului în proprietatea Statului Român

21 Mar 2022 1400

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv. Castelul Regal din Mamaia revine statului (MINUTA)

16 Mar 2022 1317

„Acțiuni de minimalizare a importanței istorice“ Judecătorii din Constanța explică impozitul de 400% aplicat pentru Vila Regală din Mamaia (DOCUMENT)

03 Mar 2022 1496

Impozit majorat cu 400% pentru Palatul Reginei Maria din Mamaia! Cine şi de ce a luat decizia

18 Jan 2022 1543

Impozit majorat cu 400% pentru Vila Regală! Cine și când ia decizia (document)

18 Nov 2021 1428

Vila Regală din Mamaia, la Curtea Supremă! Ultima decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție

29 Oct 2021 1439

Impozit majorat cu 400% Firma care deține Vila Regală din Mamaia, proces cu greutate la Tribunalul Constanța (document)

23 Sep 2021 4585

Vila Regală din Mamaia ar putea reveni statului român! Judecătorii au stabilit data exactă

09 Aug 2021 2344

ZIUA LIVE. Dincolo de verdictele instanțelor de judecată, recuperarea Palatului Regal din Mamaia se poate realiza doar prin voința politică a USR PLUS și PNL

02 Apr 2021 3420