Curtea de Apel Constanța, verdict în procesul Obreja vs. Agenția Națională de Integritate!


 
  • Maria Teodora Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a contestat la Curtea de Apel un raport ANI, potrivit căruia aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
  • Curtea de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, a decis respingerea acțiunii introduse de angajata de la Protecția Consumatorilor.
  • La alegerile locale de anul trecut, Maria Teodora Obreja deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL.
  • Decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată în recurs, la Curtea Supremă.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, s-au pronunțat în procesul în care Maria Teodora Obreja a chemat în instanță Agenția Națională de Integritate.
 
Maria Obreja, funcționar public în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor – Regiunea Sud-Est Galați – Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a contestat la Curtea de Apel un raport ANI, potrivit căruia aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.
 
Marți, 22 septembrie 2021, Curtea de Apel Constanța, în completul prezidat de magistratul Andrea Bianca Andruș, a decis respingerea acțiunii introduse de angajata de la Protecția Consumatorilor.
 
În minuta Hotărârii nr. 176/2021 a Curții de Apel Constanța se arată că instanța „respinge cererea de chemare în judecată ca nefondată“.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, în acest caz dosarul urmând să ajungă pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Amintim, potrivit Agenției Naționale de Integritate, Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor.
 
„Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ“, potrivit ANI.
 

La alegerile locale de anul trecut, Maria Teodora Obreja deschidea lista candidaților pentru Consiliul Local Constanța, din partea PPUSL, partid cu care Horia Constantinescu a candidat la Primăria Constanța.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Declarație de avere
Adela Stoian, funcționarul din Primăria Municipiului Constanța, cercetat de Agenția Națională de Integritate (document)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța

29 Mar 2023 521

Dosarul fără precedent câștigat de Agenția Națională de Integritate la Constanța, ajuns pe rolul Curții de Apel

13 Mar 2023 983

Cum a câștigat fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța procesul cu ANI! Motivarea judecătorilor

26 Jan 2023 1179

Agenția Națională de Integritate a constatat că 11 persoane se află în stare de incompatibilitate sau într-un conflict de interese de natură administrativă

20 Dec 2022 844

Proces cu ANI, mâine, la Curtea de Apel Constanța. Se cere anularea raportului inspectorilor de integritate!

04 Dec 2022 1129

Fără precedent! Agenția Națională de Integritate a obținut la Constanța anularea unei hotărâri de Consiliu Local (MINUTA)

22 Nov 2022 1108

Raport al inspectorilor de integritate, contestat la Constanța! Răspunsul judecătorilor

18 Nov 2022 898

Răsturnare de situație! Raportul ANI împotriva fostului manager al SAJ Constanța, anulat! (MINUTA)

13 Nov 2022 1627

Secretar de comună din Dobrogea, în așteptarea verdictului în procesul intentat Agenției de Integritate

06 Nov 2022 927

Un edil din Dobrogea, „primar și comerciant persoană fizică“, au spus inspectorii de integritate! Răspunsul Curții de Apel Constanța

04 Nov 2022 771

Când se pronunță verdictul în procesul intentat Agenției de Integritate de fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanța

28 Oct 2022 1291

Polițist din Mangalia, proces împotriva Agenției Naționale de Integritate. Cazul, ajuns la Curtea Supremă

01 Oct 2022 1133

Secretar al unei comune din Tulcea, la judecată cu Agenția de Integritate. Procesul, la Curtea de Apel Constanța

08 Sep 2022 963

Agenția Națională de Integritate, dată în judecată la Constanța. Cine a deschis procesul

07 Sep 2022 1314

Fostul manager al SAJ Constanța a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate. Când se judecă procesul

06 Sep 2022 1215