Curtea Supremă, decizie importantă pentru Arhiepiscopia Tomisului! Ce verdict așteaptă azi clericii de la Înalta Curte

Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel Constanța
  • Cererea Arhiepiscopiei va fi analizată de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în completul CC7-NCPC al secției.
  • Mai exact, se cere strămutarea dosarului 632/118/2022, recurs aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, cu termen de judecată în luna iulie 2022.
 
Momente intense la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, acolo unde clericii din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului au cerut strămutarea unui proces ce vizează terenul de lângă Catedrala Eroilor, din Constanța!
 
Magistrații Curții Supreme vor judeca astăzi cererea de strămutare a dosarului în care, în primă instanță, preoții au obținut suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care le era revocat dreptul de administrare a terenului.
 
Cererea Arhiepiscopiei va fi analizată de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în completul CC7-NCPC al secției.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în legătură cu acest caz, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-a cerut strămutarea recursului declarat de Consiliul Local Constanța împotriva deciziei care a suspendat HCL prin care Arhiepiscopia rămăsese fără dreptul de administrare pentru terenul de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș.
 
Mai exact, se cere strămutarea dosarului 632/118/2022, recurs aflat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, cu termen de judecată în luna iulie 2022.
 
Dosarul se află în atenția completuluI C4 Recurs al secției, format din magistrații Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa.
 
Arhiepiscopia, câștigătoare la fond
 
În acest dosar, pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din P arcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.

 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în primă instanță, dosarul pentru anulare având indicativul 3666/118/2022.
 
În cazul în care clericii vor primi un verdict pozitiv de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, recursul declarat de Consiliul Local Constanța va fi judecat de o altă instanță din țară, egală în grad.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Arhiepiscopia Tomisului a făcut apel într-unul din dosarele ce vizează Biserica Izvorul Tămăduirii. Despre ce este vorba
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 784

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1379

Curtea de Apel, decizie definitivă legată de procesul pentru Catedrala Eroilor, din Constanța (MINUTA)

12 Mar 2024 691

Programul liturgic al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 6-9 martie 2024

05 Mar 2024 526

Arhiepiscopia Tomisului a recuperat controlul asupra paginii de Facebook a Radio Dobrogea

02 Mar 2024 661

Clarificare referitoare la comunicarea mediatică a Patriarhiei Române cu privire la sancțiunea cu dojană sinodală scrisă a Arhiepiscopului Tomisului

01 Mar 2024 541

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 513

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 880

Știri Constanța Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului fac precizări privind informațiile false și îndemnurile la adunări “de susținere”

29 Feb 2024 631

Sinodul BOR discută joi "actele de răzvrătire şi indisciplină" ale arhiepiscopului Tomisului

29 Feb 2024 614

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului la mesajul transmis de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

25 Feb 2024 969

Arhiepiscopia Tomisului anunță Perioadă de rugăciune și post pentru împlinirea dorinței poporului de pace

24 Feb 2024 867

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada 24 – 29 februarie 2024

23 Feb 2024 936

Știri Constanța Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare. Programul liturgic

20 Feb 2024 577

UPDATE. Constanța Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului și Radio Dobrogea, sparte! Iată despre ce e vorba

17 Feb 2024 789