„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța! Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)- Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane din Piața Chiliei, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.


Dosarul (2106/118/2020) se află pe rolul Tribunalului Constanța.


Amintim că la începutul lunii, Tribunalul Constanța a decis menținerea în stare de arest preventiv a zece persoane din cele 15 trimise acum în judecată. De menționat că alături de cei zece arestați, tot în prezenta cauză mai sunt cercetate sub control judiciar alte cinci persoane.


Conform procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.


În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.


La data de 06 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.


Evaluările anchetatorilor s-au dovedit a fi corecte, întrucât s-a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.


În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Constanța, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO - Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.


Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Citește și

Le vindea prin gardul locuinţei sale, unde se afla în autoizolare Bănuit de trafic de droguri, prins în flagrant (galerie foto)

DIICOT Cercetări într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DIICOT! 15 persoane din Piața Chiliei, acuzate de trafic de droguri. Ultimul anunț al judecătorilor

27 Apr 2021 1202

Tribunalul Constanța, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

12 Feb 2021 1295

15 persoane din Piața Chiliei trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța. Ultima decizie a magistraților

26 Jan 2021 961

Constanța. A fost jale mare în Piața Chiliei. Azi a fost înmormântarea

19 Dec 2020 6765

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen

24 Nov 2020 813

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen. Când va avea loc următoarea înfățișare

09 Nov 2020 1013

Droguri în Piața Chiliei! Procurorii vor ca mai multe persoane să rămână în spatele gratiilor

02 Oct 2020 1247

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, în arest. Acuzații oficiale

22 Sep 2020 962

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor din Piața Chiliei

05 Sep 2020 653

Droguri aduse din China 15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest

25 Aug 2020 1381

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 1345

15 persoane din Piața Chiliei acuzate de trafic de droguri. Începe judecata (minută)

09 Jul 2020 1336

Avarie RAJA! Se oprește apa. Iată zonele afectate

02 Jul 2020 1912

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, acuzați de trafic de droguri, menținuți în arest

13 Jun 2020 1172

Avarie RADET Constanța. Este afectat punctul termic 24, care deservește zona Piața Chiliei

11 Jun 2020 1092