Justitie

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în Poliţia Judeţului Constanţa, cu grad de comisar-şef, cere să fie eliberat condiţionat.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, la începutul lunii decembrie 2017, Judecătoria Medgidia, în primă instanţă, a respins propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Constanţa, privindu-l pe condamnatul Dan Emil Manolachi, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, ca inadmisibilă. Decizia Judecătoriei Medgidia nu a fost definitivă, ea fiind atacată de către fostul ofiţer de poliţie judiciară din DNA la Tribunalul Constanţa. Primul termen în contestaţie a fost stabilit pentru data de 28 februarie. Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va fi definitivă.
 
Într-un alt dosar, pe data de 10 ianuarie, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus eliberarea condiţionată a lui Dan Emil Manolachi pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2517/2014 a Tribunalului Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr. 1497/2015 a Curţii de Apel Bucureşti, mandat nr. 5414/2015, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Această decizie a fost atacată de către procurori la Tribunalul Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen al contestaţiei.
 
În 2015, Dan Emil Manolachi a fost condamnat la cinci ani de detenţie. Tot în prezenta cauză, Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani, ce reprezintă termen de supraveghere. Mai departe, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani, ce reprezintă termen de supraveghere. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani, ce reprezintă termen de supraveghere.
 
Dan Emil Manolachi este judecat într-un alt dosar alături de Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi fost consilier al ex-primarului Constanţei, Radu Ştefan Mazăre.
 
În cauză, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea lui Valentin Răducu Preda, în primă instanţă, la şase ani de închisoare. Valentin Răducu Preda a luat patru ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în formă continuată, trei ani pentru favorizarea infractorului. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că lui Valentin Răducu Preda i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea a închisorii, şi anume cinci ani, la care s-a adăugat sporul de un an, urmând ca, în final, să execute pedeapsa rezultantă de şase ani de închisoare.
 
Dan Emil Manolachi a fost condamnat, în primă instanţă, la pedeapsa de patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, la şapte ani de închisoare pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, la doi ani de închisoare pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată. Manolachi a fost achitat pentru luare de mită. Instanţa a contopit pedepsele închisorii, astfel că Dan Emil Manolachi a fost condamnat, în final, la opt ani de închisoare.
 
Citeşte şi: 
 
adevarul.ro Cât timp i-a luat „cârtiţei“ din DNA să fotografieze informările SRI privind firma Tel Drum
 
Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi
 
Cu executare pentru fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa
Toţi poliţiştii din DNA, puşi sub urmărire şi suspectaţi de divulgarea de informaţii (motivare)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

09 Apr 2019 1015

Fostul consilier al lui Radu Mazăre Răducu Valentin Preda, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

08 Apr 2019 871

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

22 Feb 2018 1010

Procurorii Anticorupţie nu vor ca Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA, să fie eliberat

16 Feb 2018 568

adevarul.ro Cât timp i-a luat „cârtiţei“ din DNA să fotografieze informările SRI privind firma Tel Drum

31 May 2017 2511

Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi

22 May 2017 8213

Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională Valentin Răducu Preda nu scapă de judecătoarea Daniela Panioglu (rechizitoriu)

25 Jan 2017 3287

Cu executare pentru fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa Toţi poliţiştii din DNA, puşi sub urmărire şi suspectaţi de divulgarea de informaţii (motivare)

02 Sep 2015 4401

Fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa, menţinut sub control judiciar (document + rechizitoriu)

05 Aug 2015 1329

Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)

12 Jun 2015 2790

Fost ofiţer din IPJ Constanţa Acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, scăpat de controlul judiciar (rechizitoriu)

30 Apr 2015 1497

Un secretar de stat, membru PSD Constanţa, ar fi cerut bani unui afacerist, în contextul campaniei electorale (rechizitoriu)

23 Mar 2015 3465

Tribunalul îl vrea în spatele gratiilor Fostul şef al gardiştilor din Constanţa a intrat pe mâna preşedintelui Curţii de Apel Bucureşti (document)

23 Jan 2015 2157

Peste 15 ani de temniţă Fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, cu speranţe la Curtea de Apel Bucureşti (document)

12 Nov 2014 3277

Curtea Supremă a decis Începe judecata lui Răducu Preda, fostul consilier al primarului Radu Mazăre (document)

07 Nov 2014 2238