Daniel Linteş, fostul director al SOCEP, trimis în judecată de DNA. Tribunalul a stabilit cel de-al 33-lea termen


Tribunalul Constanţa a stabilit un nou termen în dosarul în care Daniel Linteş, fostul director general al companiei SOCEP, este acuzat de şantaj în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Noul termen a fost stabilit pentru data de 17 decembrie.


Până în prezent, au fost acordate 33 de termene.


Amintim că Daniel Linteş a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, fostul director general al companiei SOCEP fiind acuzat de şantaj în formă continuată (196 de acte materiale).

Conform rechizitoriului, „în intervalul iulie 2012 - octombrie 2012, în contextul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti prin care SC (...) SA a fost obligată la plata către salariaţi a unor sporuri salariale, directorul general Linteş Daniel a constrâns 196 de angajaţi să renunţe la drepturile câştigate prin semnarea unor declaraţii autentice în acest sens“.

„Pentru atingerea acestui scop, inculpatul Linteş Daniel s-a folosit de prerogativele funcţiei sale privitoare la disponibilizarea salariaţilor şi i-a ameninţat pe aceştia că vor fi concediaţi şi, în anumite cazuri, evacuaţi din căminul de nefamilişti, dacă nu semnează declaraţiile de renunţare la drepturi“, conform rechizitoriului.

Anchetatorii mai arată, printre altele, că, „în cursul anului 2010, Sindicatul Personalului Operativ (...) a solicitat Tribunalului Constanţa, în numele membrilor de sindicat, obligarea SC (...) SA la plata unor sporuri salariale (condiţii speciale de muncă, condiţii nocive şi condiţii periculoase). Acţiunea a fost admisă, instanţa obligând angajatorul SC (...) SA să le plătească celor 345 de salariaţi reclamanţi diverse sporuri, cuantificate sub forma unor procente din salariul de bază brut. Sentinţa era definitivă şi executorie“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat definitiv Notarul public Horia Botezatu a dat în judecată Ministerul Justiției. Ce au decis judecătorii

06 May 2021 2037