Date din anchetă! Un bărbat acuzat de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, achitat la Medgidia

 
  • Într-un alt caz, în timpul judecării unei cauze penale, inculpatul ar fi ameninţat o persoană, parte în procesul respectiv.
  • Pe scurt, inculpatul i-ar fi spus persoanei vătămate că a greşit venind în instanţă, moment în care şi-ar fi trecut degetului mare al mâinii drepte prin zona gâtului.
  • Imediat, judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei a solicitat reprezentantului Ministerului Public să se sesizeze cu privire la săvârșirea infracțiunii, iar inculpatul a fost scos afară din sala de judecată.
 
Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au dispus achitarea unui bărbat, de 63 de ani, (Marian B.) localitate, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Magistrații au ajuns la concluzia că la dosarul cauzei nu sunt probe din care să reiasă că inculpatul a comis faptele. 
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
De precizat că inculpatul a fost reţinut în prezenta cauză de la data de 09.06.2020 la 10.06.2020 și s-a aflat sub control judiciar de la data de 10.06.2020 la zi. 
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, în sarcina inculpatului că la data de 07.06.2020, a amenințat cu acte de violență un bărbat, apoi a lovit cu un topor în autoturismul proprietate personală al acestuia, deteriorand plafonul autoturismului, ca razbunare pentru că acesta a ajutat organele de poliție să-i prindă pe braconierii care sustrag pește din amenajarea piscicolă Dunăreni, ocazie cu care a tulburat prin faptele comise – în mod grav, ordinea și liniștea publică.
 
De menționat că la termenul de judecată din data de 21.10.2020, inculpatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa de unitatea de parchet și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată. 
 
De asemenea, persoana vătămată, la același termen de judecată, a depus la dosar declarația autentificată prin care a arătat că își retrage plângerea prealabilă. 
 
„Este de remarcat că inculpatul a recunoscut comiterea presupuselor fapte doar după ce persoana vătămată a prezentat în instanță declarația notarială prin care își retrăgea plângerea penală pentru comiterea faptelor de amenințare și distrugere. Așa fiind, declarația de recunoaștere a faptelor pe care a formulat-o inculpatul nu poate fi reținută, instanța apreciind că aceasta a fost formulată tocmai în considerarea declarația notarială prin care persoana vătămată își retrăgea plângerea penală. Pe de altă parte, declarațiile persoanei vătămate apar ca nesincere. Între inculpat și persoana vătămată există, conform declarației celui din urmă, un conflict mai vechi, care poate genera suspiciunea unei sesizări tendențioase a persoanei vătămate“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia.
 

Alt dosar – deget trecut prin zona gâtului 

 
De menționat că prezentul dosar nu este primul cu acest obiect aflat în atenția magistraților din județul Constanța.
 
Într-un alt caz, judecătorii au dispus condamnarea unui bărbat suspectat de răzbunare pentru ajutorul dat justiției! Conform actului de sesizare a instanţei, inculpatul este acuzat că, în timpul judecării unei cauze penale, ar fi ameninţat o persoană, parte în procesul respectiv.
 
Pe scurt, inculpatul i-ar fi spus persoanei vătămate că a greşit venind în instanţă, moment în care şi-ar fi trecut degetului mare al mâinii drepte prin zona gâtului.
 
Imediat, judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei a solicitat reprezentantului Ministerului Public să se sesizeze cu privire la săvârșirea infracțiunii, iar inculpatul a fost scos afară din sala de judecată.
 
În final, individul a fost condamnat la aproximativ un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiției în stare de recidivă postexecutorie, iar după contopirea cu alte pedepse a luat şapte ani de închisoare cu executare.
 
Decizia judecătorilor din Constanţa a rămas definitivă prin neapelare.   
 
Citește și: 
 
Incredibil!
Constanţa. Ameninţări în stil mafiot chiar în sala de judecată
 
DNA, oficial despre dosarul comisarului șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Denunțător într-un dosar DIICOT Constanța, amenințat pe Facebook și Instagram! Condamnare

03 Sep 2023 7768

Răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei! Sentință definitivă la Constanța

30 Mar 2022 1395

„Răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei“, la Judecătoria Medgidia

27 Jun 2020 1922

Premieră în Dobrogea Lupu, Dumitru şi Ghiban, judecaţi într-un dosar de „răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei“

03 Nov 2014 2877