De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

  • Procurorul Gigi Valentin Ștefan asigură funcția de procuror general al Constanței din anul 2016.
  • Mandatul inițial a expirat în cursului anului trecut, însă Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea sa în continuare în funcția de conducere.
  • Noua delegare intră azi în vigoare
De astăzi intră în vigoare noua delegare pe funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța pentru magistratul Gigi Valentin Ștefan. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, delegarea este valabilă începând cu data de 15 iulie 2020 și până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
Este de menționat că vara aceasta s-au împlinit patru ani de când procurorul Gigi Valentin Ștefan este șef peste anchetatorii dobrogeni. Pe data de 23 iunie 2016, procurorul constănțean a fost declarat admis la concursul organizat de CSM, magistratul câștigând în fața colegului său de parchet, procurorul Gigel Marian Alexandru (pensionat în primele luni ale acestui an).
Astfel, așa cum precizam, Gigi Valentin Ștefan a devenit în 2016 procuror general al Constanței, mandatul său fiind valabil, potrivit legislației în vigoare, timp de trei ani.

Înscris și apoi retras


În cursul anului trecut, având în vedere că urma să expire mandatul în funcția de conducere a magistratului constănțean, un nou concurs a fost organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru postul vizat.
La momentul respectiv, singurul candidat înscris a fost chiar procurorul general în funcție, Gigi Valentin Ștefan. Ulterior, însă, procurorul s-a răzgândit și și-a retras candidatura.
La expirarea mandatului, Secția pentru procurori a decis, în iulie 2019, delegarea sa pe funcție, pentru o perioadă de șase luni. Aceasta a fost prelungită la finele anului trecut, cu alte șase luni, iar în urmă cu câteva zile, Secția pentru procurori a CSM a decis, din nou, prelungirea delegării.
În acest context, magistratul Gigi Valentin Ștefan aniversează vara aceasta cei patru ani în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Pe raza Parchetului Curții de Apel Constanța se află Parchetele de pe lângă Tribunalele Constanța și Tulcea și, respectiv, cele de pe lângă Judecătoriile Constanța, Mangalia, Medgidia, Hârșova, Tulcea, Babadag și Măcin.

Citește și:

Șefii Parchetelor:
Ce a decis CSM legat de conducerea procurorilor dobrogeni


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din 1 februarie Teodora Elena Rotea, noul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

23 Jan 2024 653

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 965

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 1815

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1126

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1194

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1376

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4031

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 1931

#Dobrogea145 Gigi Valentin Ștefan, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1773

Gigi Valentin Ștefan, procurorul general al Dobrogei, declarații despre nava care a explodat la Sulina

21 Sep 2023 1390

Ei sunt magistrații care vor să ocupe funcția de procuror general al Dobrogei (FOTO+DOCUMENT)

05 Sep 2023 2606

Știri justiție Constanța Concurs pentru scaunul de procuror general al Dobrogei! S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor (DOCUMENT)

23 Aug 2023 1595

Știri justiție Constanța Cine conduce parchetele din Constanța și Dobrogea? Lista completă a procurorilor delegați sau detașați pe funcțiile de conducere

15 Aug 2023 5972

Postul de procuror general al Dobrogei, ocupat de Gigi Valentin Ștefan, scos la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii (DOCUMENT)

01 Aug 2023 3683

Dosarul deschis de șefii din parchetele din Constanța Ministerului Public, amânat de protestele judecătorilor

17 Jul 2023 1208