De ce este secret dosarul ÎPS Teodosie?

  • Cazul s-a judecat inițial la Judecătoria Constanța, Secția Civilă, unde ÎPS Teodosie a pierdut procesul, în primă instanță.
  • Avocatul Mircea Victor Daniel Chitic, reprezentantul legal al ÎPS Teodosie în acest proces, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că dosarul în care a fost contestată măsura carantinării nu este secret la solicitarea arhiepiscopului Tomisului, ci pentru că așa este procedura, în astfel de cazuri.
 
Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a atacat în instanță măsura Direcției de Sănătate Publică din București prin care s-a dispus carantinarea sa.
 
Apelul s-a judecat vineri, 28 ianuarie 2021, la Tribunalul Constanța, după ce Judecătoria Constanța hotărâse, ca primă instanță, respingerea contestației.
 
Contestația, anunțată în presă chiar prin Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului, este inaccesibilă pe Portalul Instanțelor de Judecată.
 
Cazul s-a judecat inițial la Judecătoria Constanța, Secția Civilă, unde ÎPS Teodosie a pierdut procesul, în primă instanță.
 
Ulterior, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat că arhiepiscopul Tomisului a declarat apel împotriva deciziei Judecătoriei Constanța, astfel că procesul a mers mai departe, la Tribunal.
 
Avocatul Mircea Victor Daniel Chitic, reprezentantul legal al ÎPS Teodosie în acest proces, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că dosarul în care a fost contestată măsura carantinării nu este secret la solicitarea arhiepiscopului Tomisului, ci pentru că așa este procedura, în astfel de cazuri.
 
„Dosarul vizează măsura carantinării, iar toate dosarele ce vizează măsurile privind Covid-19 au automat caracterul secret, de când se înregistrează la instanță. Nu a fost solicitarea noastră ca dosarul să aibă un caracter secret“, a explicat avocatul din cadrul Baroului București.
 
După ce Judecătoria Constanța a respins contestația împotriva carantinării dispuse de DSP București, apelul ÎPS Tedosie s-a judecat la Secția Civilă a Tribunalului Constanța.


Ieri, 28 ianuarie 2022, Secția I Civilă a Tribunalului Constanța, în completul Apel Civil 2, format din magistrații Felicia Marcu și Adriana Lepădatu, a decis respingerea apelului declarat de ÎPS Teodosie.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
UPDATE. Constanța
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, sancționat de polițiști pentru nerespectarea carantinei. Trei amenzi în câteva ore (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Episcopul Bisericii Anglicane din Ruanda, în vizită la Arhiepiscopia Tomisului (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 512

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în zilele de 22-23 aprilie?

21 Apr 2024 505

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 697

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 536

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 499

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 554

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1470

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 596

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2247

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 499

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 609

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2881

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 721

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 559

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 625