Decebal Făgădău și Marcela Enache, trimiși în judecată în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Judecătorii s-au pronunțat ieri definitiv

 
  • La jumătatea lunii ianuarie 2021, Gabriel Mustaţă, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a formulat ieri o cere de abținere privind judecarea dosarului în care Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, a fost deferit justiției de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
  • Cererea judecătorului Gabriel Mustaţă a fost respinsă.
  • Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.

Verdict final în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Ieri, 29 iunie 2021, judecătorii Curții de Apel Constanța au dispus începerea judecăţii cauzei, unde inculpați sunt Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa.
 
Sorin Strutinsky, omul din spatele hotelului neterminat din Portul Tomis (documente)
 
Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Decebal Făgădău și Marcela Enache au fost trimiși în judecată în decembrie 2020.
 
Pe data de 22 martie 2021, în ședință secretă conform procedurilor legale, Gabriel Mustaţă, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a respins, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către Decebal Făgădău şi Marcela Enache, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, judecătorul Mustață a constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22 decembrie 2020, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privindu-i pe inculpaţi.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, de Decebal Făgădău şi Marcela Enache.
 
Ieri, 29 iunie 2021, tot în ședință secretă, completul de judecată alcătuit, potrivit surselor noastre, din judecătoarele Valentina Boboc și Iulia Cezara Suciu, au respins, ca nefondate, contestaţiile declarate de Făgădău și Marcela Enache.

 
Ca urmare a deciziei Curții de Apel Constanța, în perioada imediat următoare, cel mai probabil după vacanța judecătorească, judecătorul Gabriel Mustaţă va stabili primul termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis.
 

Amintim că potrivit datelor oficiale, în cauză, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Tot în acest dosar a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Într-un alt dosar, Decebal Făgădău este judecat de Ştefania Pârlogea, de Tribunalul Constanţa, alături de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Sursa foto judecător Gabriel Mustaţă: info-sud-est.ro
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, nu ar fi vrut să-l judece pe Decebal Făgădău
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, judecat în dosarul terenurilor din Portul Tomis. Astăzi, primul termen

24 Sep 2021 392

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Dosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

24 Sep 2021 946

Decebal Făgădău l-a dat în judecată pe Gabriel Comănescu! Dosarul se mută la Curtea de Apel Constanța

18 Sep 2021 1208

Nume celebre în acționariat Vancluse Invest SA, radiată de la Registrul Comerţului, după fuziunea prin absorbţie cu Tănase-Cadastru SRL

21 Aug 2021 866

Constănțeanul supărat. Remus Negoi, senator USR - „Chițac reînvie mofturile administrației Făgădău!"

14 Aug 2021 1598

Decebal Făgădău a pierdut procesul intentat lui Gabriel Comănescu. Cum motivează Tribunalul Constanța

10 Aug 2021 4461

Trei hectare de teren din zona Popas Mamaia, revendicate în instanță! Un proces cu „jucători“ celebri

26 Jul 2021 2352

Dosarul terenurilor din Portul Tomis! S-a stabilit primul termen! Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

22 Jul 2021 1369

Ședință secretă! Dosarul terenurilor din Portul Tomis, termen azi la Curtea de Apel Constanța

22 Jun 2021 1008

Tribunalul Constanța, decizie în cazul PUZ-ului pentru blocul din Faleză Nord, pentru care a fost amendat Făgădău!

19 Jun 2021 2020

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache Curtea de Apel, anunț în dosarul terenurilor din Portul Tomis

08 Jun 2021 1603

Nemulțumiri după ce Tribunalul Constanța a dat undă verde pentru judecata dosarului Decebal Făgădău - Radu Mazăre

28 May 2021 1343

Foștii primari ai Constanței, deferiți justiției de DNA Începe judecata în dosarul Decebal Făgădău - Radu Mazăre

25 May 2021 1604

Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!

17 May 2021 2760

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 1327