Decizia Curții de Apel. Prefectura Constanța obligată de instanță să-l despăgubească pe fostul consilier județean Emil Banias

 
  • Instituția Prefectului județului Constanța a pierdut recursul judecat de magistrații Curții de Apel Constanța în dosarul nr.18402/212/2020, care a avut ca obiect o contestaţie la executare 212/S/2020
  • Deoarece contestația Prefecturii nu a fost admisă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trebui să identifice soluții pentru despăgubirea fostului consilier județean, Emil Banias
  • Încetarea mandatului lui Banias în 2017 a dus și la înlocuirea acestuia din calitatea de membru ATOP, unde avea o indemnizație de 2000 de lei/lună
  • În același an, Banias a fost exclus din partidul ALDE iar ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier județean a fost declarat vacant de fostul președinte al Consilului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu
  • Banias a plecat din CJC însă a demarat o serie de procese, pe care le-a câștigat
  • De altfel, tot Curtea de Apel Constanţa a soluționat în 2019 și recursul Prefecturii Constanța, împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat pe final, mandatul de ales județean
 
Instituția Prefectului județului Constanța a pierdut recursul judecat de magistrații Curții de Apel Constanța în dosarul nr.18402/212/2020, care a avut ca obiect contestaţie o la executare 212/S/2020.

Deoarece contestația Prefecturii nu a fost admisă, reprezentantul Guvernului în teritoriu va trebui să identifice soluții pentru despăgubirea fostului consilier județean, Emil Banias și ulterior, să se îndrepte către cei care au greșit atunci când au cerut, repectiv, semnat pentru încetarea mandatului lui Banias, fostul prefect Adrian Nicolaescu și ex- președinte al CJ, Horia Țuțuianu.

Încetarea mandatului lui Banias în 2017 a dus și la înlocuirea acestuia din calitatea de membru ATOP, unde avea o indemnizație de 2000 de lei/lună.
Practic, prin decizia magistraților de la Curtea de Apel, care s-au pronunțat în dosar pe 20 mai a.c. și au respins recursul instituției Prefectului ca nefondat, lui Emil Banias trebuie să i se plătească aproximativ 75.000 de lei de la cei care i-au pus capăt mandatului de ales județean în 2017.
Vă reamintim, Emil Sorin Banias câștiga în 2016 un mandat de consilier județean pe listele ALDE Constanța.
Fratele deputatului liberal Mircea Banias și-a exercitat mandat timp de aproape doi ani, până când pe fondul unor lupte interne din filiala, conducerea ALDE a decis excluderea lui din partid. Alesul județean făcea parte și din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, subordonată Consiliului Județean Constanța.
În anul 2017, Banias a fost exclus din partidul ALDE iar ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, locul de consilier județean a fost declarat vacant de fostul președinte al Consilului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu (n.r. actual deputat PSD).

Totodată, ordinul de încetare a mandatului a fost emis de prefectul județului Constanța de la acea vreme, Adrian Nicolaescu (n.r. în prezent pensionar).
Banias a plecat din CJC însă a demarat o serie de procese, pe care le-a câștigat.
De altfel, tot Curtea de Apel Constanţa a soluționat în 2019 și recursul Prefecturii Constanța, împotriva deciziei Tribunalului prin care Emil Banias și-a recăpătat pe final, mandatul de ales județean.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!  
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre asociații minoritari ai Seaview Media SRL i-a chemat în judecată pe ceilalți acționari. Ce contestă la Tribunal?

04 Dec 2021 241

Horoscop pentru vineri, 03 decembrie 2021. O zi dinamică pentru una dintre zodii

03 Dec 2021 400

Se reschide urmărirea penală a lui Ion Iliescu în legătură cu moartea a patru persoane în timpul Mineriadei

02 Dec 2021 696

Clinica rusă de oftalmologie Omicron vrea să interzică utilizarea numelui pentru noua tulpină a coronavirusului

02 Dec 2021 428

Imobiliarii de la Sputnik au dat în judecată Primăria Constanța

01 Dec 2021 698

Medicul Diana Cârjaliu află abia anul viitor dacă poate continua lucrările la vila din Palazu Mare

01 Dec 2021 682

Juristul ISU „Dobrogea“ nu renunță la procesul intentat chestorului Bogdan Despescu și lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne (DOCUMENT)

30 Nov 2021 1654

Magistrații îl obligă pe primarul Chițac să-l repună pe funcție pe directorul DGAS, Emil Mereuță și să-i plătească toate drepturile cuvenite. Decizia nu este definitivă!

27 Nov 2021 658

Dosarul privind concesiunea Portului Turistic Tomis va fi soluționat de Înalta Curte

27 Nov 2021 438

CSM Aplicație gratuită pentru facilitarea accesului cetăţenilor la hotărârile instanţelor de judecată

26 Nov 2021 510

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus închiderea procedurii insolvenţei pentru RAJDP. Ce se va întâmpla cu Regia?

26 Nov 2021 419

Fostul primar din Mereni dat în judecată pentru răspundere patrimonială

24 Nov 2021 687

După ce a reușit anularea unei licitații la CNSC, Bonello Proiect cheamă în judecată Primăria Constanța

24 Nov 2021 592

Mai mulți funcționari din Prefectura Constanța și-au dat în judecată angajatorul

24 Nov 2021 1274

Cazul procurorului condamnat, la Constanța, pentru ucidere din culpă, merge la Curtea Supremă (minută)

22 Nov 2021 487