Justitie

# Termen 40. Decizia judecătorului Bourceanu nu este definitivă! „Trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, scăpat de controlul judiciar (rechizitoriu)

Pe data de 26 iunie 2015, Leonard Iustin Bourceanu a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privindu-l pe Strutinsky cu cea a controlului judiciar.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky este bănuit de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
În cauză, Dorin Lazia, proprietarul grupului de firme Argos, are calitatea de martor denunţător. Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la începutul lunii martie 2015.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, învestit cu soluţionarea cauzei, a acordat până în prezent 40 de termene. Pe data de 26 iunie 2015, Leonard Iustin Bourceanu a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu privindu-l pe Strutinsky cu cea a controlului judiciar.
 
În prezent, omul de afaceri mai este obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la Secţia de poliţie în a cărei rază domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În cazul în care decizia judecătorului Borceanu va rămâne definitivă, omul de afaceri Sorin Strutinsky nu va mai avea nicio interdicţie în acest dosar.
 
Sorin Gabriel Strutinsky este acuzat, printre altele, că, „în cursul anului 2009, a pretins de la un denunţător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral)“.
 
„În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor DADL şi asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate referitoare la plata preţului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunţător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii reprezentate de denunţător, în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC CDS Project SRL“.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)


Sorin Gabriel Strutinsky este judecat într-un alt dosar, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, unde a fost deferit Justiţiei, sub control judiciar, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Mai departe, au mai fost deferite Justiţiei, în stare de libertate, fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, precum şi alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înalta Curte, anunţ de ultim moment. Vizat, Radu Mazăre

08 Mar 2019 1405

Hotărâre definitivă în dosarul Dănuţ Căpăţînă - Sorin Strutinsky

01 Mar 2019 1488

Anunţ de ultim moment de la Înata Curte. Printre cei vizaţi, Radu Mazăre

22 Feb 2019 668

Zi importantă pentru fostul primar al constănţenilor Radu Mazăre află azi dacă va fi achitat sau condamnat

22 Feb 2019 2155

Condamnat în primă instanţă la şapte ani şi patru luni de închisoare Dosarul lui Sorin Strutinsky, amânat pentru 22 martie

13 Feb 2019 459

UPDATE. Pronunțarea amânată. După condamnarea de nouă ani în Dosarul Retrocedărilor Radu Mazăre, emoţii mari azi la Înalta Curte

08 Feb 2019 2191

Asociaţi - Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu şi defunctul Mihail Cârciog Insolvenţa Conpress Group, în atenţia Tribunalului Constanţa. Judecata, amânată

06 Feb 2019 1465

Sediul KLD Services, firmă controlată de Gabriel Sorin Strutinsky şi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, a fost schimbat

28 Jan 2019 366

Azi, la Înalta Curte DNA a solicitat ca Radu Mazăre să primească pedeapsa maximă

25 Jan 2019 1330

Asociata lui Sorin Strutinsky, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, numită administrator al societăţii Vancluse Invest SA

23 Jan 2019 820

SRI, Strutinsky şi Căpăţînă, de la Spitalul Judeţean Judecătorii vor să afle ce date a trimis Serviciul Român de Informaţii către DNA

23 Jan 2019 1874

Insolvenţa Conpress Advertising SRL, amânată pentru aprilie. Finanţele Publice cer atragerea răspunderii lui Sorin Strutinsky

17 Jan 2019 662

Din Madagascar Radu Mazăre contestă, prin avocat, concluziile raportului de expertiză contabilă

09 Jan 2019 875

Decizie de ultim moment în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat preventiv în lipsă

08 Jan 2019 1432

Una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, Tutun şi Ziare SRL, a intrat în faliment

20 Dec 2018 1092