Decizia nu este definitivă Începe judecata firmei care se ocupă de actele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa (documente)

Judecătoria Vaslui a dispus începerea judecăţii în dosarul în care SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA (fosta SC Impex Romcatel SA) este acuzată de înşelăciune. În luna septembrie a fost semnat contractul privind actualizarea documentaţiei care va sta la baza restaurării şi consolidării Cazinoului din Constanţa. Firma desemnată să se ocupe de acest contract este Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA. 

Ce spun procurorii

Pe data de 3 iulie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus trimiterea in judecată a următorilor: „SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA (fosta denumire SC Impex Romcatel SA), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011 a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plata de situaţii de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind  «Reactualizare proiect tehnic şi execuţie consolidare Palatul Copiilor Vaslui» cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296,06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive ale infracţiunii de: înşelăciune, faptă prev. de art. 244 al. 1 ,2 din C.P.“
 
„Frunză Viorica, persoana care în perioada anilor 2008- 2011 a coordonat în fapt activitatea infracţionala a SC Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA (fosta denumire SC Impex Romcatel SA) şi a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plata de situaţii de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic şi execuţie consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296,06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive ale infracţiunii de: înşelăciune, fapta prev. de art. 244 al. 1 ,2 din C.P“.
 
„De asemenea, în sarcina numitei Frunza Viorica s-a reţinut că la data de 31.05.2011 a înaintat către Piraeus Bank Iaşi două adrese falsificate, reprezentând acordul Palatului Copiilor Vaslui, în scopul eliberării garanţiei de bună execuţie în sumă de 102.547,83 lei, în baza acesteia banca efectuând operaţiunea bancară aferentă; de asemenea, a indus in eroare Piraeus Bank Iaşi la data de 31.05.2011, prin faptul că a înaintat către această instituţie bancară 2 adrese falsificate, în baza cărora s-a eliberat garanţia de bună execuţie în sumă de 102.547,83 lei, prin aceasta fiind prejudiciată unitatea în favoarea căreia se constituise  această garanţie, respectiv Palatul Copiilor Vaslui, aspecte ce realizează elementele constitutive ale infracţiunilor de: înşelăciune prev. de art. 244 alin.1, 2 C. pen. şi de uz de fals prev. de art. 323 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal în raport cu cele trei infracţiuni reţinute în sarcina inculpatei.
 
Ursache Iulia, care, în calitate de contabil-şef la SC Impex Romcatel SA Iaşi, la data de 17.12.2009 a înaintat o adresă către Piraeus Bank Iaşi, împreună cu acordul întocmit în fals al U.M.P., inducând astfel în eroare unitatea bancară Piraeus Bank, care a eliberat garanţia  de bună execuţie în sumă de 49.593,82 de lei,  prin aceasta fiind prejudiciată unitatea în favoarea căreia se constituise această garanţie, respectiv Palatul Copiilor Vaslui, aspect ce realizează elementele constitutive ale infracţiunilor de: înşelăciune prev. de art. 244 alin.1, 2 C. pen. şi de uz de fals prev. de art. 323 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal în raport cu cele 2 infracţiuni reţinute în sarcina inculpatei“, se mai arată în comunicatul procurorilor.
 
Pe data de 28 noiembrie, Judecătoria Vaslui a decis:
 
„Respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpatele S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A., Frunză Viorica şi Ursache Iulia. În baza art.345 al.1,2, art.346 al.2 Cod procedură penală, constată competenţa materială şi teritorială a instanţei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.308/P/2014 din 03.07.2018 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi privind pe inculpata persoană juridică S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire S.C. Impex Romcatel S.A.), ... reprezentată prin mandatar legal Savin Gabriela Alina, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art.244 alin.1,2 Cod penal; pe inculpata Frunză Viorica, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (două infracţiuni) şi uz de fals, prevăzute de art.244 alin.1,2, art.323 C.pen. cu apl. art.38 al.1 Cod penal; şi pe inculpata Ursache Iulia, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, prevăzute de art.244 alin.1,2, art.323 C.pen. cu apl. art.38 al.1 Cod penal, persoană vătămată fiind Palatul Copiilor Vaslui, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata-persoană juridică S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire S.C. Impex Romcatel S.A.) pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art.244 alin.1,2 Cod penal, pe inculpata Frunză Viorica pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (două infracţiuni) şi uz de fals, prevăzute de art.244 alin.1,2, art.323 C.pen. cu apl. art.38 al.1 Cod penal, şi pe inculpata Ursache Iulia pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, prevăzute de art.244 alin.1,2, art.323 C.pen. cu apl. art.38 al.1 Cod penal“.
 
Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă.
 
Reamintim că, aproape de finele lunii noiembrie, Compania Naţională de Investiţii SA a atribuit, prin procedură simplificată, contractul „Servicii de proiectare - Actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa, (cădire S+P+E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platforma terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“ societăţii Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA din Iaşi. Valoarea contractului este de 209.458,87 de lei.
 

Contractul are ca obiect executarea serviciilor de proiectare având ca obiect actualizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI); actualizare studiu geotehnic; actualizare expertiză tehnică a structurii clădirii, rezistenţă, arhitectură, inclusiv rampă de acces către subsol şi instalaţii aferente clădirii; actualizare expertiză componente artistice; actualizare expertiză tehnică pentru zidul de apărare din zona cazinoului; studiu hidrogeotehnic; studiu de cercetare de parament şi stratigrafice în zonele degradate - starea de conservare - tipuri degradări; investigaţii fizico-chimice; studii biologice (expertiză biologică); expertiză pentru determinarea nivelului de umiditate din ziduri şi climatul interior; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială securitate la incendiu; documentar fotografic; documentaţie pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; alte studii de soluţie cerute prin avizele solicitate, cercetări, documentaţii ca fiind necesare în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“ clădire s+p+1e+m pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).
 
Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, acesta fiind consultat la data de 2 decembrie, Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediul social în municipiul Iaşi.

 
Firma este deţinută de Ruxanda Sorin, cu 1% din capitalul social, Untu Camelia Gabriela, cu 2% din capitalul social, Gazi Rodica, cu 4% din capitalul social, Frunză Viorica, cu 93% din capitalul social. Frunză Viorica este administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de arhitectură. De asemenea, Gazi Rodica, Jehac Ioan şi Untu Camelia Gabriela sunt cenzori.
 
În anul fiscal 2015, firma a avut 23 de salariaţi, o cifră de afaceri de 4.779.811 lei şi un profit de 17.596 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea a avut 19 salariaţi, cifră de afaceri de 5.155.795 de lei şi profit de 51.230 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 19 salariaţi, o cifră de afaceri de 470.3819 lei şi un profit de 28.830 de lei.
 
Citeşte şi
 
Oficial Expertizele şi avizele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, actualizate de o firmă din Iaşi. Asociaţi şi cifră de afaceri (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 549

Curtea de Apel Iași, decizie definitivă pentru compania care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța

24 Nov 2023 936

Impex Romcatel Cercetare Proiectare SRL, care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, în atenția judecătorilor. Anunțul Curții de Apel Iași

29 Aug 2023 1347

Curtea de Apel Iași, verdict în așteptare pentru firma care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța!

20 Jul 2023 1015

Dosarul societății care a documentat reabilitarea Cazinoului din Constanța, ajuns la Curtea de Apel Iași. Se reaudiază martorii!

11 Apr 2023 1525

Judecătorii explică de ce a fost achitată societatea care a întocmit documentația pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța (MOTIVARE)

29 Dec 2022 1612

Decizie surprinzătoare pentru procurori, în procesul firmei care a făcut actele pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța! Cu apel, în zece zile!

26 Nov 2022 2611

Licitații pentru Cazino și biserica de lemn din Techirghiol Expertize contestate și experți audiați, în dosarul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

22 Feb 2022 1892

Sechestru la firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare! Se cer lămuriri de la expert. Compania - licitații pentru Cazino și biserica de lemn din Techirghiol!

02 Oct 2021 2438

A mai fost restaurată între anii 1984-1986. CNI a atribuit un contract pentru restaurarea bisericii de lemn a Mănăstirii Sf. Maria din Techirghiol, județul Constanța

25 Jan 2021 2947

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări

22 Jan 2021 3244

Construită de bătrânii maramureșeni Biserica din lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, intră în reabilitare. Afaceriștii care vor să se ocupe de monument

31 Oct 2020 3665

A actualizat documentația pentru Cazino Au lipsit martorii la procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare

20 Sep 2020 1832

Continuă procesul firmei Impex Romcatel Cercetare Proiectare, la Vaslui

17 Sep 2020 3198

Procesul firmei ce a actualizat documentația pentru Cazino. Expertize și martori citați cu mandate de aducere

27 Jul 2020 1578