Decizia nu este definitivă! Judecătoria Constanța i-a revocat controlul judiciar lui Claudiu Sorin Susanu, șef la Protecția Consumatorilor Brașov



Judecătoria Constanța i-a revocat azi controlul judiciar lui Claudiu Sorin Susanu, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.

Oficial!

În baza art. 348 C. proc. pen. rap. la art. 207 alin. 2 şi art. 242 alin. 1 C. proc. pen., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă faţă de inculpatul SCS, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța din data de 31.08.2022 în dosarul nr. 642/P/2022 Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.09.2022.

 
Amintim, Claudiu Sorin Susanu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Dosarul, cu numărul unic 22064/212/2022 -, are ca obiect purtarea abuzivă și se află pe rolul Judecătoriei Constanța.

Conform Portalului instanțelor de judecată, Claudiu Sorin Susanu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor și Horia Miron Constantinescu (nr. președintele ANPC) sunt părți vătămate.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Contactat telefonic de redactorii cotidianului ZIUA de Constanța, Claudiu Sorin Susanu nu a dorit să facă declarații cu privire la cauză.


Facem precizarea că această soluție procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și sesizarea instanței de judecată, nefiind de natură să înfrângă, în nicio situație, principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC, parte vătămată
Procurorii din Constanța l-au trimis în judecată pe Claudiu Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Constantinescu, parte vătămată! Judecătoria Brașov, adresă către Parchetul Curții de Apel Constanţa în dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

03 Nov 2023 1474

Dosarul lui Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov, trimis în judecată de procurorii din Constanța, va fi soluționat de Judecătoria Brașov

23 Oct 2022 2430

Horia Miron Constantinescu, președintele ANPC, parte vătămată Procurorii din Constanța l-au trimis în judecată pe Claudiu Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorului din Brașov

06 Sep 2022 2110

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a depus plângere penală „Este o lovitură de imagine adusă instituției (...) situația devine alarmantă!"

21 Aug 2022 45275

Autoturismele ANPC de la Constanța nu mai pot fi folosite pentru că le-a expirat RCA-ul. Comisarul-șef de la Galați acuză un „management defectuos”

10 May 2022 1819

ANPC Brașov Amendă pentru umflarea facturilor clienților

15 Dec 2020 1599