Decizia nu este definitivă! Tribunalul Constanța, pedepse cu executare pentru Robert Iulian Feodor, Vasile Bratu și Roman Virgil Lungu


 
 
Trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în 2014, Robert Iulian Feodor, Vasile Bratu și Roman Virgil Lungu au fost condamnați azi, 08 august 2022, de Tribunalul Constanța, în rejudecare, la închisoare cu executare!  
 
Deciziile de azi nu sunt definitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Robert Iulian Feodor a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.
 
Tot în cauză, Vasile Bratu a luat patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea unei complicităţi la infracţiunea de spălarea banilor.
 
Roman Virgil Lungu a luat patru ani de închisoare pentru săvârşirea unei complicităţi la infracţiunea de spălarea banilor. Instanța a contopit pedeapsa aplicată prin prezenta cu pedeapsa de doi ani închisoare aplicată printr-o altă sentinţa a Tribunalului şi a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani închisoare la care se adaugă sporul de 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul Lungu Virgil Roman să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 8 luni închisoare .
 
Tribunalul a admis în parte acţiunile civile formulate de părţile civile SC Agigea Expres SRL şi Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Generală a Finanţelor Publice Galaţi - Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.
 
Instanța a admis acţiunile civile formulate de părţile civile SC Optimfleet SRL Iaşi şi SC Arvi Agro SRL Holboca -Iaşi.

 
Feodor Robert-Iulian şi Bratu Vasile au fost obligați, în solidar, să plătească părţii civile SC Optimfleet SRL Iaşi echivalentul în lei la data plăţii a sumei de 347.200 euro, reprezentând despăgubiri civile.
 

Feodor Robert-Iulian a fost obligat să plătească părţii civile SC Agigea Expres SRL Agigea suma de 548.614,44 lei reprezentând despăgubiri civile, precum şi dobânda legală în materie civilă la această sumă, calculată de la data de 07 septembrie 2010 până la achitarea sumei.
 
„Obligă pe inculpatul Feodor Robert –Iulian să plătească părţii civile SC Arvi Agro SRL Holboca -Iaşi suma de 127.500 lei reprezentând despăgubiri civile, precum şi dobânda legală în materie civilă la această sumă, calculată de la data de 16 septembrie 2010 până la achitarea sumei“, se mai arată în decizia magistraților.  
 
Feodor Robert-Iulian a mai fost obligat să plătească părţii civile Ministerul Finanţelor Publice – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa suma de 128.181,52 lei reprezentând despăgubiri civile, din care 87.102,48 lei TVA şi 41.079,04 lei impozit pe profit, precum şi dobânzi şi penalităţi calculate la această sumă potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, de la 01 noiembrie 2010 până la achitarea sumei.
 
Tribunalul a respins acţiunea civilă formulată de partea civilă Gheordunescu Emil împotriva inculpatului Feodor Robert-Iulian.
 
„Dispune confiscarea de la inculpatul Feodor Robert Iulian a sumei de 1062,04 lei reprezentând bani dobândiţi prin săvârşirea infracţiunilor, care nu servesc la despăgubirea părţilor civile“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Încetarea procesului penal
 
Potrivit datelor oficiale, tot în acest dosar, Tribunalul a încetat azi procesul penal pentru: abuz de încredere, înşelăciune,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, transmitere fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și complicităţi la infracţiunea de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.
 
Primele condamnări  
 
Pe data de 21 iunie 2017, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dictat următoarele pedepse: Robert-Iulian Feodor - zece ani de închisoare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, spălare a banilor şi transmitere fictivă a părţilor sociale. De menţionat că bărbatul a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. În continuare, Vasile Bratu a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, însă a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la spălarea banilor, 1,6 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi un an de detenţie pentru complicitate la transmitere fictivă a părţilor sociale. „Instanţa a contopit pedepsele şi a dispus ca inculpatul Vasile Bratu să execute pedeapsa cea mai grea, de trei ani de închisoare. Scade din pedeapsa aplicată inculpatului Bratu Vasile perioada arestării preventive şi arestului la domiciliu, de la 5 aprilie 2016 la 9 iunie 2016 şi de la 10 iunie 2016 la 6 iulie 2016, inclusiv“, potrivit minutei judecătoreşti. Virgil Roman Lungu a luat trei ani şi opt luni de închisoare.
 
Ulterior, Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea dosarului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Pedepse grele în primă instanță
Unul dintre dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la rejudecare
https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/pedepse-grele-in-prima-instanta-unul-dintre-dosarele-parchetului-de-pe-langa-tribunalul-constanta-la-rejudecare-710226.html
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii din Constanța au dictat a doua rejudecare a dosarului Feodor, Bratu și Lungu!

10 Feb 2023 1716

Pedepse grele în primă instanță Unul dintre dosarele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, la rejudecare

20 Jan 2020 2112

Robert Iulian Feodor, Vasile Bratu şi Virgil Roman Lungu, condamnaţi la ani grei de detenţie

01 Jul 2017 4058