Decizie definitivă a Instanței Supreme. Ce a stabilit instanța în dosarul morții polițistului Gigină. Declarația fostului ministru Gabriel Oprea

Fostul ministru Gabriel Oprea a precizat într-o postare pe Facebook că un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit în dosarul "Gigină" că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, pe care a deţinut-o în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist.
 

”Hotărâre definitivă a ÎCCJ: nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o dețineam în 2015 și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist
 
Așa cum am susținut în repetate rânduri, am fost singura persoană acuzată de ucidere din culpă, aflată pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat într-un accident rutier.
 
Iată că, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne și fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuțiile ministrului nu se regăsesc și atribuțiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcției și calității deținute), precum nici cele concrete de însoțire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenței numerice și individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de depasare și traseele de urmat), în condițiile în care, așa cum se reține în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier.
 
Altfel spus, în reglementările atribuțiilor de serviciu ce decurg din funcția de ministru al afacerilor interne deținută de Gabriel Oprea, nu există situații prevăzute ca în exercitarea lor să poată cauza moartea persoanelor, așa încât nu există nicio legătură, respectiv un raport direct între exercitarea lor și fapta de a ucide, având ca rezultat producerea suprimării vieții din culpă a victimei Gigină Bogdan-Cosmin - se arată în Încheierea pronunțată de Judecătorul de Cameră Preliminară a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
 
Moartea polițistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură. Am toată încrederea în justiție și am convingerea că în acest dosar construit politic, dreptatea va învinge.
 
Dosarul accidentului este unul din dosarele construite politic pentru că unora le era teamă de Gabriel Oprea, de nivelul la care ajunsese UNPR în vara anului 2015, de încrederea de care ne bucuram - eu (32%) și partidul (10%) - în rândul populației, de faptele care vorbeau pentru mine, de tot ceea ce am realizat de-a lungul carierei, pentru oameni.
 
Deși nevinovat, eu am ales onoarea și am plecat din funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru de interne într-un guvern bun, din cea de senator, dar și din cea de președinte al UNPR, rămânând președinte fondator. Demisia implică onoarea. Nu demisionezi, dacă îți lipsește onoarea.
 
România se află astăzi într-o situație dificilă. În anul Centenarului, în loc de unitate, armonie, încredere, între români este sădită ura, dușmania, dezbinarea. Autoritățile nu construiesc, sunt preocupate de agende personale, interese, răzbunări. Țara noastră este izolată politic, îi lipsește echilibrul.


 
Am revenit în politică tocmai pentru că este nevoie de construcție în zona instituțională, de echilibru politic, de rezultate concrete de care să beneficieze fiecare român, de la nou-născut la pensionar. România mai are o șansă să revină la drumul corect, dacă este condusă de patrioți, de oameni care își iubesc țara și aleg întotdeauna onoarea, nu compromisul.” – se arată în postarea lui Gabriel Oprea de pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/Gabriel Oprea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor a votat în Capitală

06 Dec 2020 579

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2020

26 Aug 2020 1352

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2020

12 Feb 2020 1541

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 03 octombrie 2019

04 Oct 2019 1235

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 iulie 2019

31 Jul 2019 1127

Ziua Poliției de Frontieră - mesajul gl(r) Gabriel Oprea cu această ocazie

24 Jul 2019 1028

Ce a stabilit astăzi ÎCCJ, cu privire la Radu Mazăre, fostul primar

23 Jul 2019 2384

Mesajul gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

20 Jul 2019 932

Ce anunț a făcut președintele UNPR, la Mamaia

02 Mar 2019 1594

Moment important în dosarul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină

28 Dec 2018 1527

Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă Moartea poliţistului Bogdan Gigină, pe masa judecătoarei Iosefina Pârvu. Mâine, un nou termen

18 Dec 2018 1215

Ce spune fostul vicepremier Gabriel Oprea despre dosarul în care a fost trimis în judecată în legătură cu moartea poliţistului Bogdan Gigină

07 Nov 2018 640

Gabriel Oprea și președintele Ion Răducanu, prezenţi la Reuniunea Regională a organizațiilor UNPR

18 Oct 2018 843

Reacţia Sindicatelor din Poliţie după ce Gabriel Oprea ar fi devenit membru de sindicat

03 Sep 2018 853

Gabriel Oprea, prezent la Parchetul General

23 Aug 2018 916