Demisă în urma incendiului Cu cine vrea să se judece fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Halichidis

  • Avocații municipalității au susținut că Municipiul Constanța nu ar trebui să fie parte în acest proces.
  • Totuși, avocații fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au precizat că Municipiul Constanța „este chemat în judecată, exclusiv sub aspectul soluţionării celui de al doilea capăt de cerere, care are ca obiect plata unei despăgubiri, iar pârâtul (nr., Municipiul Constanța) este singurul beneficiar al unui patrimoniu“.
  • Următoarea înfățișare se va desfășura la data de 1 aprilie 2022.
  • Dosarul se află în atenția compeltului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.
 
Procesul în care fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, dr. Stela Halichidis, a cerut anularea dispoziției prin care a fost înlăturată din funcție, în urma incendiului ce a cuprins unitatea spitalicească și în care au murit șapte persoane, continuă la Tribunalul Constanța.
 
Foarte interesant, la primul termen de judecată s-a pus în discuție excepția lipsei calității procesuale pasive a Municipiului Constanța, invocată prin întâmpinare de către avocații municipalității.
 
Cu alte cuvinte, excepția face referire la faptul că Municipiul Constanța nu ar trebui să fie parte în acest proces.
 
În replică, însă, avocații fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase au solicitat respingerea acestei excepții, întrucât Municipiul Constanța „este chemat în judecată, exclusiv sub aspectul soluţionării celui de al doilea capăt de cerere, care are ca obiect plata unei despăgubiri, iar pârâtul (nr., Municipiul Constanța) este singurul beneficiar al unui patrimoniu“.
 
Astfel, au mai spus avocații dr. Halichidis, „efectele patrimoniale ale cererii formulate de către partea pe care o reprezintă (nr., fostul manager al SCBI) s-ar produce în patrimoniul Municipiului Constanţa“.
 
În aceste condiții, avocații municipalității au renunțat la excepția invocată, iar Municipiul Constanța a rămas parte în proces.
 
Următoarea înfățișare se va desfășura la data de 1 aprilie 2022.
 
Incendiul a cuprins secția de Terapie Intensivă Covid
 
Amintim, dosarul se află în atenția compeltului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop.
 
Potrivit datelor oficiale, în cauză s-a solicitat anularea unui act administrativ, fiind vorba despre anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021 a Primarului Municipiului Constanța, dar s-au ridicat și pretenții de către managerul demis.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Aceasta a fost demisă din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului ce a cuprins Secția de Terapie Intensivă a spitalului suport Covid din oraș, în dimineața de 1 octombrie 2021.
 
Șapte persoane și-au pierdut viața în ziua tragediei, din cei 10 pacienți care erau internați în Secția de Terapie Intensivă a SCBI, de unde a pornit incendiul. Pe parcursul zilelor următoare, au murit și ceilalți trei pacienți, starea acestora fiind gravă independent de incendiu, potrivit cadrelor medicale, ei suferind de forme grave de Covid-19.
 
Sursa documentare: Portal Jurisprudență – rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Spital închis angajează manager! Primăria scoate la concurs postul de director de la Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENTE)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Audieri de martori în procesul deschis de dr. Halichidis, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

15 Sep 2022 674

La un an de la flăcările ce au cuprins Terapia Intensivă Tribunalul Constanța analizează dosarul deschis de fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase, în urma incendiului

15 Sep 2022 755

Au trecut aproape 11 luni și nu știm ce a provocat tragedia de la Infecțioase - 12 morți

17 Aug 2022 1010

Flăcări la ATI Covid Constanța. Procesul fostului manager SCBI se reia când aproape se împlinește un an de la incendiul devastator!

18 Jun 2022 868

Incendiu la ATI Covid Procesul fostului manager al SCBI. Judecătorii cer listele de investiții de la spital și dovezile de acordare a finanțării solicitate „dacă există“

13 Jun 2022 1328

Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 1778

Se administrează proba cu înscrisuri, în procesul dr. Halichidis, din Constanța

30 Apr 2022 1116

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul fostului manager. Dosarul, deschis azi, la Tribunal

29 Apr 2022 1062

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, citat în procesul deschis de medicul Halichidis!

02 Apr 2022 1136

Spital închis angajează manager! Primăria scoate la concurs postul de director de la Boli Infecțioase din Constanța (DOCUMENTE)

09 Mar 2022 1840

Demis după incendiul din 1 octombrie, managerul Halichidis se judecă pentru anularea dispoziției. Ce s-a întâmplat în proces

19 Feb 2022 1286

Începe procesul fostului manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Dr. Halichidis l-a dat în judecată pe primar

18 Feb 2022 2794

Dr. Stela Halichidis, acțiune în instanță pentru revenirea în fruntea Spitalului de Boli Infecțioase! Când începe procesul

22 Dec 2021 1553

Oficial! Ce s-a întâmplat în procesul în care Stela Halichidis l-a dat în judecată pe primar, după demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase. Judecătorii s-au abținut!

16 Dec 2021 2982

Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Nov 2021 15014