Denunţător într-un dosar al DNA Constanţa, audiat la Curtea Supremă

Martorul denunţător dintr-un dosar instrumentat de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, va fi audiat de judecătorii din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Este vorba despre cauza în care Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, este suspectat de trafic de influenţă şi de spălarea banilor.
 
Conform datelor oficiale, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis, în parte, cererea de probatorii formulată de Sorin Şandru şi a încuviinţat audierea martorei denunţătoare (…).
 
Mai departe, instanţa a încuviinţat emiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru a transmite care au fost organele ce au asigurat punerea în executare a măsurilor de interceptare a convorbirilor telefonice efectuate în perioada 2015-2016.
 
Tot Curtea Supremă a respins cererea privind emiterea adresei către Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru a transmite care au fost organele ce au asigurat punerea în executare a măsurilor de interceptare a convorbirilor telefonice efectuate în perioada 2013.
 
Decizia judecătorilor din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.
 
Amintim că, în primă instanţă, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea avocatului la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Instanţa a stabilit un termen de supraveghere a condamnatului de patru ani, termen care curge de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Totodată, inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, avocatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa.
 
De menţionat că Sorin Şandru a fost achitat pentru infracţiunea de spălare a banilor. Instanţa a dedus durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 18 ianuarie 2016 până la 15 aprilie 2016 şi a desfiinţat un înscris.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorul Andrei Bodean arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraş de pe raza judeţului Constanţa şi asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“. Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 

„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Şandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Șandru, fost avocat în Baroul Constanța, va fi eliberat condiționat

30 Oct 2020 1128

Un fost avocat din Baroul Constanţa a cerut să fie eliberat. Decizia Tribunalului

28 Aug 2020 1306

Fostul consilier al lui Radu Mazăre a dat în judecată forumul suprem al magistraților români. Ce a solicitat (document)

01 Jun 2020 2800

Dănuț Căpățînă, Răducu Preda și Sorin Șandru, cu plângeri la CSM

12 May 2020 2380

Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa, condamnat la închisoare cu executare (document)

05 Jul 2018 5737

Înalta Curte vrea să ştie cine l-a interceptat pe Sorin Şandru, avocat în cadrul Baroului Constanţa

27 Jun 2018 1767

Un avocat din Baroul Constanţa, trimis în judecată de căre DNA. Dosarul, la Înalta Curte

07 Mar 2018 1690

Trimis în judecată de DNA Un avocat din Baroul Constanţa, achitat şi condamnat

27 Nov 2017 4008

Veste proastă pentru DNA Constanţa! Avocatul Sorin Şandru a scăpat de controlul judiciar

22 May 2017 2455

Șeful Departamentului Centenar, Daniel Şandru, a demisionat din Guvern

01 Feb 2017 1818

Avocatul Sorin Şandru, trimis în judecată de Andrei Bodean, rămâne sub control judiciar

28 Jan 2017 1888

Avocatul Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, rămâne sub control judiciar! (rechizitoriu)

22 Dec 2016 3060

Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, află azi dacă scapă de controlul judiciar

20 Dec 2016 2486

Fostul primar Năvodari, actualul edil și directorul CERONAV, la Curtea de Apel Constanța

13 Sep 2016 6535

Andrei Bodean, de la DNA Constanţa, a trimis în judecată un mason? Sorin Şandru, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel

20 Feb 2016 5620