„Deplină proprietate și posesie“ asupra terenurilor Italienii de la Total Financial Consulting, firma ce a împrejmuit un teren în Faleză Nord, la proces cu municipalitatea. Tot ei, dați în judecată de Apele Române

  • Investitorii cer să li se lase „în deplină proprietate și posesie terenurile intravilane“.

  • La rândul lor, fuseseră dați în judecată de Apele Române, ce revendică terenurile din Faleză Nord.

  • „Imobilul identificat cu nr. cadastral 249702, în suprafață de 2645 mp, situat în loc. Constanța, str. Unirii nr. 10, Jud. Constanța, reprezintă faleza litoralului românesc“, potrivit directorului ABADL, Bogdan Bola.

Afaceriștii de la Total Financial Consulting, al căror nume se leagă de un teren controversat, situat în Faleză Nord și recent împrejmuit cu un gard, vor ca municipalitatea, dar și anumiți beneficiari de top ai retrocedărilor din Constanța din vremea fostului primar, să le lase terenurile în pace.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Total Financial Consulting i-a acționat în instanță, în dosarul civil cu numărul 12232/212/2020, pe Georgică Giurgiucanu, firma Habitat și Ambient SA, Municipiul Constanța prin Primar, Consiliul Local al Municipiului Constanța, Statul Român pin Ministerul Finanțelor Publice, dar și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.
 

Ce solicită afaceriștii


Adriana Deoancă, purtător de cuvânt al Primăriei Constanța a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că prin acțiunea înregistrată sub numărul amintit anterior, se solicită „obligarea pârâților să lase reclamantului  în deplină proprietate și posesie terenurile intravilane învecinate situate în municipiul Constanța“.
Anterior înregistrării acestui dosar, pe rolul Judecătoriei Constanța, firma fusese la rândul său dată în judecată, la o instanță bucureșteană. Cazul fusese înregistrat la Judecătoria Sectorului 6 București, sub numărul 4192/303/2020, iar instituția care acționase firma în instanță este chiar Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Obiectul dosarului înregistrat la instanța bucureșteană este reprezentat de o revendicare imobiliară, ANAR-ABADL este reclamant, firma Total Financial Consulting este pârâtul, iar Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice este intervenient. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 10 septembrie, de la ora 8.30.
 

Precizările directorului ABADL


Legat de acest proces, Bogdan Bola, directorul ABADL, preciza pe pagina sa de Facebook, pe data de 25 iunie:
„Legea spune foarte clar: «aparțin domeniului public al statului...plaja și faleza mării». Cu toate acestea, Primăria Constanța a intabulat și vândut în trecut bucăți din faleza orașului și porțiuni de plajă, fără nicio problemă. De aceea s-a ajuns și în situația ca în cartierul Faleză Nord să se propună ridicarea unui bloc de 18 etaje foarte aproape de plajă, blocându-se un drum public și accesul spre plajă. Însă puțini știu că la începutul lunii martie, ABADL a formulat și depus în instanță o acțiune de revendicare pentru acel teren, prin care am încercat să stopăm un evident abuz. Și nu este singura acțiune de acest gen, din păcate...“.
Mai departe, directorul explica: „Terenul face parte din celebrul dosar al retrocedărilor, însă până acum nimeni nu încercase revendicarea acestuia. Venind la conducerea ABADL în plin scandal pe această speță, cu cetățeni revoltați de decizia antreprenorului de a își închide terenul și temându-se că vor fi lipsiți de lumină naturală, am dispus în prima mea săptămână de activitate să se facă verificări în acest sens. Din acestea a rezultat că imobilul identificat cu nr. cadastral 249702, în suprafață de 2645 mp, situat în loc. Constanța, str. Unirii nr. 10, Jud. Constanța, reprezintă faleza litoralului românesc, bun aflat în domeniul public al statului și în administrarea Administrația Națională Apele Române prin ABADL. Sau mă rog, ar fi trebuit să fie în proprietatea statului.....“.
„Astăzi (nr., 25 iunie), dosarul nr. 4192/303/2020, înregistrat pe rolul Judecătoriei sectorului 6 Bucuresti, în contradictoriu cu SC Total Financial Consulting, își așteaptă primul termen de judecată. De asemenea, am mai intentat două procese în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța, având ca obiect revendicarea falezei Mării Negre tot în zona străzii Ion Rațiu. Este vorba de două terenuri de 500 de m², intabulate de asemenea abuziv în trecut de către Primăria Constanța. Aceste anomalii au persistat prea mult timp și va mai dura ceva până le vom rezolva, dar măcar am demarat în sfârșit acțiunile în instanță, care au șanse maxime de reușită...“, a conchis directorul ABADL.
 

Procesele, judecate la toamnă


Pentru a reveni la dosarul pe care Total Financial Consulting l-a deschis, la rândul său, împotriva municipalității, firma solicita, potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, „obligarea pârâților să lase reclamantului în deplină proprietate și posesie terenurile intravilane învecinate situate în municipiul Constanța“.
În acest dosar, primul termen de judecată nu a fost fixat încă. Surse judiciare susțin însă că, cel mai probabil, procesul va începe propriu-zis tot în toamna acestui an, la fel ca cel înregistrat încă din luna martie de către ABADL la instanța bucureșteană.
În ce privește datele publice legate de firma Total Financial Consulting, potrivit informațiilor furnizate de Registrul Comerțului, aceasta a fost înființată în București, în anul 1999.
 

Cifrele Total Financial Consulting


Societatea are un capital social subscris de 2.000 de lei, iar asociați sunt italienii Andrea Piccin, cu 20%, și Maurizio Piccin, ce deține 80%, acesta fiind și administratorul cu puteri depline.


Activitatea principală a Total Financial Consulting este reprezentată de „cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.
În anul 2017, societatea a avut o pierdere netă de 29.921 de lei, zero salariați și zero cifra de afaceri. În 2018, firma a înregistrat un profit de 668.995 de lei, cu doi salariați și o cifră de afaceri netă de 12.861 de lei. În 2019, pierderea netă a fost de 281.725 de lei, numărul salariaților a fost în continuare doi, iar cifra de afaceri a fost 0.
La rândul său, numele lui Maurizio Piccin se leagă și de societatea Alcor Merchant SRL, care face demersuri pentru supraetajarea unui bloc de locuințe colective, de la S+P+10E la S+P+13E, pe strada Unirii nr. 108A.


Citește și:

Revendicări imobiliare în instanță:
Beneficiar de top al retrocedărilor lui Mazăre, dat în judecată de un afacerist italian

 

#ConstanțaAltfel:


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Supraetajare la 11 etaje Total Financial Consulting SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța

18 Feb 2024 630

Teren din Faleză Nord, revendicat de Apele Române! Instanța a respins obiecțiunile la expertiza geologică

31 Dec 2023 1049

Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, oprit de judecători! Curtea de Apel Constanța explică de ce imobilul nu va fi ridicat (MOTIVARE)

28 Nov 2023 3621

Imobiliare Constanța Italienii de la Total Financial Consulting supraetajează un bloc de pe strada Unirii, la 11 etaje

08 Oct 2023 1136

Total Financial Consulting pierde definitiv procesul pentru blocul cu 18 etaje din Faleză Nord, Constanța (MINUTA)

31 May 2023 1886

Investitor, Total Financial Consulting Constanța Soarta unui bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, din Constanța, decisă la finalul lunii

19 May 2023 4957

Sesizare fără precedent, la Curtea Constituțională, în legătură cu Faleza Mării Negre și terenurile din Constanța! În ce stadiu se află dosarul

19 Apr 2023 8007

Bloc de 18 etaje în Faleză Nord. Recursul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2023 2142

Instanța a decis anularea PUD-ului. Nu se va construi bloc de 18 etaje în Faleză Nord

04 Nov 2022 2080

Fără precedent! Tribunalul Constanța întreabă Curtea Constituțională dacă este consituțional ca faleza Mării Negre să aparțină statului

20 Oct 2022 2217

Două procese pentru un teren în Faleză Nord deținut de Total Financial Consulting. Ce au decis judecătorii

02 Mar 2021 2549

Procese pentru terenurile din cartierul Faleză Nord, din Constanța, într-un punct de cotitură! Se așteaptă, cu mult interes, decizia judecătorilor

13 Feb 2021 3229

„Nimeni nu încercase revendicarea acestuia“ Teren din Faleză Nord, revendicat în instanță de ABADL. Dosarul, analizat astăzi la Tribunalul Constanța

14 Dec 2020 1757

„Războiul“ pentru Faleză Nord Dezvoltator italian, dat în judecată de Apele Române pentru terenul deținut pe o faleză din Constanța

02 Nov 2020 3987

Revendicări imobiliare în instanță Beneficiar de top al retrocedărilor lui Mazăre, dat în judecată de un afacerist italian

15 Jun 2020 3750