Destituită de Miu, se întoarce în mandatul lui Mihai Inspectoarea Gabriela Micu revine pe post. Decizia poate fi atacată

Inspectorul şcolar Gabriela Micu, destituită de fostul inspector general Petrică Miu, a obţinut o primă victorie în instanţă. Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis suspendarea deciziei prin care i s-a desfăcut contractul de management. Demisă în acelaşi timp cu Gabriela Micu, ba chiar un pic înainte, inspectorul Alina Elena Niţu mai are încă de aşteptat, prima înfăţişare în procesul său fiind fixată abia în ianuarie 2020. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, până să apuce să se judece măcar primul termen în ambele litigii, s-a schimbat şeful ISJ, iar locul lui Petrică Miu a fost luat de actualul inspector şcolar general al Constanţei, Sorin Mihai. Înlocuirea inspectorilor generali a avut loc după schimbarea Guvernului.

 
Inspectoarele şcolare Gabriela Mihaela Micu şi Alina Elena Niţu au fost eliberate din funcţii amândouă în aceeaşi zi, respectiv pe data de 20 septembrie 2019. Prin deciziile inspectorului şcolar general de la acea vreme, Petrică Miu, le-au fost încetate contractele de management educaţional. Decizia ce o priveşte pe Gabriela Micu – inspector şcolar pentru chimie şi management instituţional – are numărul 411/20.09.2019, iar cea care se referă la contractul Alinei Niţu – inspector şcolar pentru informatică şi managementul resurselor umane – are numărul 410/20.09.2019.
 
Imediat după emiterea celor două decizii de către conducerea Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, Gabriela Micu şi Alina Niţu au atacat actele în instanţă, în aceeaşi zi, solicitându-le magistraţilor Tribunalului Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal să dispună anularea acestor decizii. În urma repartizării aleatorii a cauzelor la instanţă, în dosarul Gabrielei Micu a fost fixat ca prim termen de judecată data de 25 noiembrie, în timp ce în dosarul colegei sale s-a decis ca prima înfăţişare să aibă loc la data de 6 ianuarie 2020.
 

„Pentru prevenirea unei pagube iminente“

 
Aşa se face că, la termenul de luni, inspectorul Gabriela Micu a obţinut o primă victorie parţială în instanţă, în timp ce colega sa, demisă chiar un pic înaintea acesteia, are de aşteptat mai bine de o lună până la începerea efectivă a procesului. Surse avizate susţin că, în ce o priveşte pe Gabriela Micu, judecătorii au admis cererea de suspendare formulată de aceasta în contradictoriu cu Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa: „În temeiul articolului 15 cu referire la articolul 14 din Legea 554/2004 modificată, dispune suspendarea executării deciziei nr. 411/20.09.2019 emisă de Inspectorul Școlar General, până la soluţionarea definitivă a cererii în anulare a actului administrativ“.
 
Potrivit legislaţiei citate, judecătorii pot decide suspendarea executării unui act administrativ „în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente“. „Este vorba despre o decizie în privinţa căreia am efectuat toate demersurile legale, iar acum aştept hotărârea instanţei“, ne-a declarat Gabriela Micu la momentul deschiderii procesului împotriva Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa – prin inspector general Petrică Miu – după cum figura la vremea respectivă.
 
Pe de altă parte, este de menţionat faptul că hotărârea privind suspendarea executării deciziei poate fi la rândul său atacată în recurs de către reprezentanţii Inspectoratului Școlar, în termen de cinci zile de la comunicarea sa. Între timp, procesul propriu-zis intentat de Gabriela Micu pentru anularea efectivă a deciziei de demitere va continua pe data de 13 ianuarie 2020.
 
Citeşte şi:
 

La judecată cu ISJ. Până să înceapă procesele fostelor inspectoare Micu şi Niţu cu instituţia, s-a schimbat şeful
 

Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 496

De 8 martie Comedia „O scrisoare pierdută" la Casa de Cultură Constanța

05 Mar 2024 733

Mărțișoare meșteșugite de elevi la Muzeul de Artă populară Constanța

24 Feb 2024 531

Anchetă la un centru privat de îngrijire a copiilor din Popeşti Leordeni. O îngrijitoare îi bătea pe micuți

16 Feb 2024 551

De Ziua Națională a României, în județul Constanța Celebrarea istoriei și patriotismului la Liceul Teoretic Murfatlar

30 Nov 2023 753

Veste bună a Cătălinei Ponor! Fosta gimnastă este însărcinată pentru a doua oară

27 Nov 2023 996

Noua „gardă“ a magistraților Cine va conduce justiția din Constanța pentru următorii ani

26 Nov 2023 2214

În Constanța, accident rutier! Un copil a făcut atac de panică

06 Oct 2023 1792

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 ianuarie 2023

25 Jan 2023 1815

Viitoarea Nadia Comăneci! Cine este Gabriela Dincă, micuța gimnastă care a primit GOLDEN BUZZ la Românii au Talent (VIDEO)

26 Mar 2022 2306

#DobrogeaDigitală Capidava, cetatea cu ziduri înalte, care a păstrat „mireasma de antichitate”

04 Mar 2022 4003

#DobrogeaDigitală „Eminescu, inspiratul mării”

24 Jan 2022 2764

Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil Prima poză cu chipul copilului

24 Nov 2021 2801

Constanța culturală Weekend cu povești la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

01 Oct 2021 3118

Omagiu vârstei de aur, adus de Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța

31 May 2021 3891