Detalii exclusive din ancheta procurorilor! Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial

  • Unul dintre inculpați este acuzat că, în timpul conflictului, ar fi lovit cu un topor în cap (cu partea netăioasă) trei persoane.
  • Conform procurorilor Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța, în dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă la omor și tentativă la omor calificat. 

Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Constanța au solicitat și obținut, ieri, arestarea preventiv a trei bărbați din satul Dunăreni, comuna Aliman din județul Constanța! Mandatele de arestare emise ieri de Tribunalul Constanța nu sunt defrinitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Dn actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că la data de 17 ianuarie 2021, orele 20.00, cei trei inculpați (N.N., T.B. și I.B.) ar fi agresat mai multe persoane într-un bar, și în zonă, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, ceea ce a determinat clienții să părăsească barul și apoi inclusiv intervenția organelor de poliție.
 
Ulterior, după o scurtă perioadă, în acest context, în zona de domiciliu a uneia dintre victime, cei trei agresori sus-menționați au continuat să agreseze o victimă, l-au lovit pe fiul victimei (M.J.), și pe concubina primei victime (C.F.).
 
Astfel, conform procurorilor, T.B. și I.B. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, și imediat, după câteva momente dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.A., M.J. și C.F., toți căzând la pământ. 
 
În urma loviturilor încasate, prima victimă (M.J.) a suferit leziuni ce au necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale, concubina sa (C.F.) a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri medicale. Cea de a treia victimă, M.A., a suferit 50 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viața în primejdie.
 
Din actele de urmările penală efectuate rezultă că loviturile agresorilor au vizat o zonă vitală a corpului, respectiv zona capului celor două persoane vătămate (M.J. și M.A.) au avut o intensitate ridicată așa cum rezultă din evaluarea medico-legală, au fost produse prin folosirea unor obiecte dure și tăietoare-despicătoare, iar loviturile au continuat și când persoanele vătămate erau la pământ fiind lipsite de apărare și chiar în stare de inconștiență.      
 
Ieri, cei trei inculpați au fost prezentanți Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, instanța admițând propunerea procurorilor.
 

Iată decizia oficială
 

„Solutia pe scurt: admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Tribunalul Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatilor (...) pe o perioadă de 30 zile, începand cu data de 21.01.2021 și până la data de 19.02.2021, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul (...) de luare a măsurii arestului la domiciliu. Respinge cererile inculpaților (...), de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. Măsura se comunică administrației locului de deținere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia“.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Citește și
 
Criminalul de la Ghindărești a fost trimis în judecată! Date din anchetă

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2394

Caz înfiorător la Constanța! Șase copii și patru adulți, incendiați în casă! Un copil a murit la spital. Dosarul, la Tribunal

05 Nov 2023 2046

Averea și interesele lui Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța! (DOCUMENTE)

08 Jul 2023 3450

Caz incredibil instrumentat de procurorii din Constanța! Polițist trimis în judecată pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele

26 Jun 2023 32938

Amenințări cu moartea în Primăria Saraiu Șofer împușcat după o urmărire în trafic, în 2017. Iată decizia finală!

21 Jun 2023 1559

Procurorii acuză - delapidare la o primărie din Constanța! Dosarul în apel

11 May 2023 3361

Luare de mită în Portul Constanța! Inculpatul a recunoscut tot

01 Apr 2023 8130

Scene ca-n „Final destination“, la Cogealac! Ce spune procurorul criminalist Zafer Sadîc (VIDEO)

23 Feb 2023 9928

Constanta. O simplă ceartă s-a transformat într-o tragedie! Începe procesul

27 Oct 2022 2112

Crimă la Palazu Mic pedepsită cu aproape 45 de ani de închisoare! Dosarul s-ar putea rejudeca

30 Sep 2022 2060

Caz șocant în cartierul CET din Constanța! Procurorii anunță finalul anchetei! (VIDEO+FOTO)

10 Sep 2022 4109

Crimă în Constanța! Final de anchetă

01 Apr 2022 1961

Zeci de constănțeni, trimiși în judecată pentru luare și dare de mită „Fabrica de diplome false“ a ajuns la Curtea de Apel

14 Mar 2022 2820

Un jandarm din București înjunghiat la Costinești! Ultima decizie a judecătorilor

02 Oct 2021 2001

Crimă la Pecineaga! Suspectul numărul unu a fost trimis în judecată

11 Sep 2021 6398