Detalii exclusive din dosar! Caz șocant la Medgidia! Incendiu provocat de o mână criminală! Un copil de 10 ani are arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpuluiCaz șocant în municipiul Medgidia, județul Constanța! Ceea ce a părut inițial ca fiind un „banal“ incendiu a dus, în urma cercetărilor, la arestarea preventivă a trei bărbați
 
Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea faţă de trei inculpați (tată și doi fii).
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 05/06 august 2022, pe fondul unui conflict mai vechi, pornite în Spania, cei trei au intrat în casa unor cunoștințe, tot din Medgidia, unde ar fi lovit două persoane.
 
Ulterior, cei trei ar fi aruncat cu benzină pentru bunurile din casă și i-ar fi dat foc.
 
Din incendiu a rezultat patru victime: trei adulți și un copil (o fetiță), de 10 ani:

Victima 1 - bărbat, arsuri grd 2 și 3 pe 85% din suprafata corporală, intubat și transportat la Spitalul Județean,
Victima 2 - copil 10 ani – arsuri grad 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corpului
Victima 3 - bărbat – arsuri pe 10 % din suprafata corpului, grad 1 și 2
Victima 4 - femeie - arsuri de grd 1 și 3 pe 4% din suprațafa corpului.
 
În cursul zilei trecute, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 
Instanța a admis propunerea procurorilor și a decis arestarea celor trei suspecți.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Tribunalul Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a  (....), pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data de 6.08.2022 si pana la data de 4.09.2022, inclusiv. Respinge cererea formulata de inculpatul (...), de luare a masurii arestului la domiciliu si de inculpatii (...), de luare a masurii controlului judiciar. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva. Măsura se comunica administratiei locului de detinere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 6.08.2022.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE

La data de 5 august a.c., în jurul orei 2.50, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la domiciliul unei persoane, din municipiul Medgidia, a izbucnit un incendiu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, mai multe persoane din imobilul respectiv fiind transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Din cercetări a reieșit faptul că, pe fondul unui conflict anterior, în noaptea de 4/5 august a.c., în jurul orei 2.00, la domiciliul unei femei, de 44 de ani s-ar fi deplasat mai multe persoane, care ar fi pătruns în curte și în locuință, unde ar fi început să o lovească pe aceasta și pe membrii familiei sale. Mai mult, după agresiunile fizice, persoanele în cauză le-ar fi stropit cu benzină pe victime, ulterior dându-le foc, după care autorii ar fi părăsit locația.

4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind vorba despre o minoră, de 10 ani, care prezenta arsuri de gradul 1 și 2, o femeie, de 44 de ani, care prezenta arsuri de gradul 2 și 3, și 2 bărbați, de 41, respectiv 42 de ani, care prezentau leziuni traumatice și arsuri.

În cazul bărbatului de 42 de ani, medicul legist a concluzionat faptul că leziunile produse i-au pus viața în pericol.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În urma investigațiilor, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 57 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

La aceeași dată, polițiștii de investigații criminale i-au reținut pe cei în cauză, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

La data de 6 august a.c., cei 3 au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Persoană rănită într-un incendiu izbucnit într-un apartament din Medgidia. Mai multe persoane, evacuate

10 Sep 2022 1171

UPDATE Mașină cuprinsă de flăcări pe autostrada A2. Primele informații! (GALERIE FOTO)

08 Sep 2022 1011

Panică în Gara Medgidia! Zeci de persoane s-au autoevacuat dintr-un tren. Ce s-a întâmplat

23 Aug 2022 1849

UPDATE Trei autospeciale de stingere intervin în Medgidia. Vecinii au evacuat o femeie (VIDEO)

16 Aug 2022 2171

Incendiu la Medgidia. Pentru ce au fost apelați pompierii

13 Aug 2022 1261

Mai multe persoane, printre care și un copil au suferit arsuri grave în urma unui incendiu produs în Medgidia

05 Aug 2022 1203

Alertă la unitatea militară din Medgidia în cursul nopții. Pompierii, chemați în ajutor. Ce s-a întâmplat

28 Jun 2022 1065

Județul Constanța Incendiu la o casă din municipiul Medgidia

21 Jun 2022 630

Mașină cuprinsă de flăcări pe A2, sens de mers Medgidia - Constanța. Pompierii intervin

16 Jun 2022 1066

Incendiu în această dimineață la Medgidia. Au intervenit pompierii ISU Dobrogea

13 Jun 2022 769

Casă din Medgidia, cuprinsă de flăcări! Primele informații

17 May 2022 983

Incendiu în localitatea Tortomanu, județul Constanța. Intervin pompierii

02 May 2022 779

UPDATE. Județul Constanța Explozie urmată de incendiu la fabrica de amidon din Medgidia

29 Mar 2022 2156

Județul Constanța O motocicletă a luat foc în zona benzinăriei din Dorobanțu

24 Mar 2022 787

UPDATE Incendiu în localitatea Poarta Albă, județul Constanța. Intervin pompierii

24 Mar 2022 1029