Detalii exclusive din dosar! Caz șocant la Medgidia! Incendiu provocat de o mână criminală! Un copil de 10 ani are arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului



Caz șocant în municipiul Medgidia, județul Constanța! Ceea ce a părut inițial ca fiind un „banal“ incendiu a dus, în urma cercetărilor, la arestarea preventivă a trei bărbați
 
Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea faţă de trei inculpați (tată și doi fii).
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 05/06 august 2022, pe fondul unui conflict mai vechi, pornite în Spania, cei trei au intrat în casa unor cunoștințe, tot din Medgidia, unde ar fi lovit două persoane.
 
Ulterior, cei trei ar fi aruncat cu benzină pentru bunurile din casă și i-ar fi dat foc.
 
Din incendiu a rezultat patru victime: trei adulți și un copil (o fetiță), de 10 ani:

Victima 1 - bărbat, arsuri grd 2 și 3 pe 85% din suprafata corporală, intubat și transportat la Spitalul Județean,
Victima 2 - copil 10 ani – arsuri grad 2 și 3 pe aproximativ 40% din suprafața corpului
Victima 3 - bărbat – arsuri pe 10 % din suprafata corpului, grad 1 și 2
Victima 4 - femeie - arsuri de grd 1 și 3 pe 4% din suprațafa corpului.

 
În cursul zilei trecute, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.
 

Instanța a admis propunerea procurorilor și a decis arestarea celor trei suspecți.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul de pe langă Tribunalul Constanta . În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a  (....), pe o perioadă de 30 zile, incepand cu data de 6.08.2022 si pana la data de 4.09.2022, inclusiv. Respinge cererea formulata de inculpatul (...), de luare a masurii arestului la domiciliu si de inculpatii (...), de luare a masurii controlului judiciar. Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva. Măsura se comunica administratiei locului de detinere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 6.08.2022.

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE

La data de 5 august a.c., în jurul orei 2.50, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la domiciliul unei persoane, din municipiul Medgidia, a izbucnit un incendiu.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, mai multe persoane din imobilul respectiv fiind transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Din cercetări a reieșit faptul că, pe fondul unui conflict anterior, în noaptea de 4/5 august a.c., în jurul orei 2.00, la domiciliul unei femei, de 44 de ani s-ar fi deplasat mai multe persoane, care ar fi pătruns în curte și în locuință, unde ar fi început să o lovească pe aceasta și pe membrii familiei sale. Mai mult, după agresiunile fizice, persoanele în cauză le-ar fi stropit cu benzină pe victime, ulterior dându-le foc, după care autorii ar fi părăsit locația.

4 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind vorba despre o minoră, de 10 ani, care prezenta arsuri de gradul 1 și 2, o femeie, de 44 de ani, care prezenta arsuri de gradul 2 și 3, și 2 bărbați, de 41, respectiv 42 de ani, care prezentau leziuni traumatice și arsuri.

În cazul bărbatului de 42 de ani, medicul legist a concluzionat faptul că leziunile produse i-au pus viața în pericol.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

În urma investigațiilor, au fost identificați 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 57 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

La aceeași dată, polițiștii de investigații criminale i-au reținut pe cei în cauză, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

La data de 6 august a.c., cei 3 au fost prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța UPDATE. Pompierii intervin la o locuință din Medgidia!

07 Mar 2024 878

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Medgidia! (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 1703

ISU ConstanțaCasă în flăcări în localitatea Valea Dacilor. Acoperișul, incendiat pe o suprafață de 10 metri pătrați

22 Jan 2024 616

Șase copii și patru adulți, incendiați în casă, la Medgidia! Procesul continuă la Tribunalul Constanța

15 Jan 2024 854

UPDATE Bărbat decedat într-un incendiu violent în localitatea Mircea Vodă, județul Constanța. O locuință, cuprinsă de flăcări

20 Dec 2023 884

Incendiu Constanța UPDATE. Arde o casă din Constanța! Mărturiile unui vecin speriat (FOTO+VIDEO)

28 Nov 2023 5487

UPDATE Incendiu în localitatea Pietreni, județul Constanța

22 Nov 2023 957

Incendiu în localitatea Mircea Vodă, județul Constanța. Acoperișul unei case, cuprins de flăcări

22 Nov 2023 752

Știri Constanța azi Acoperiș desprins de pe sala de sport din Medgidia. Pompierii intervin la fața locului (FOTO)

12 Nov 2023 1562

ISU Constanța Incendiu la o mașină, în Medgidia

01 Nov 2023 906

Incendiu într-un bloc de locuințe din Techirghiol, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Oct 2023 3081

UPDATE Incendiu de amploare la Medgidia! Trei barăci și un adăpost de animale, cuprinse de flăcări (VIDEO)

21 Oct 2023 1110

Autoturism în flăcări pe Autostrada A2 București-Constanța

27 Aug 2023 1006

Incendiu în Medgidia! O femeie a suferit arsuri după ce a încercat să stingă focul

12 Aug 2023 2284

ISU Dobrogea Incendiu într-o casă din localitatea Satu Nou, județul Constanța

11 Aug 2023 997