Justitie

Detalii exclusive din dosar Un constănţean ar fi plănuit asasinarea cu gaz sarin a trei bărbaţi. Cum s-a terminat totul

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, acuzat că ar fi pus la punct şi prezentat unei persoane (femeie) ca fiind adevărat un plan privind asasinarea la comandă a trei persoane prin intermediul unei substanţe toxice bazate pe gaz sarin. Victimele ar fi trebuit să fie soţul femeii, precum şi alte două rude ale acestuia, iar gazul ar fi trebuit să fie introdus în sistemul de ventilaţie al maşinilor folosite de victime.  
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au reţinut că inculpatul a stabilit ca femeia să achite pentru aceste servicii suma de 4.500 de euro, pentru achiziţia gazului sarin, procedură care ar fi urmat să se deruleze prin intermediul unui grupări criminale.
 
Observând că inculpatul nu renunţă la planul său, mai mult chiar, apelează telefonic mai multe persoane pentru procurarea gazului sarin, femeia i-a comunicat bărbatului că nu îi va da niciun ban şi că trebuie să renunţe la planul diabolic.
 
În acel moment, inculpatul a început să-i adreseze persoanei vătămate ameninţări cu moartea, context în care femeia s-a adresat organelor de anchetă.
 
Fiind pus în faţa probelor, inculpatul a recunoscut faptele imputate de procurori, beneficiind astfel de reducerea pedepsei. Cât priveşte planul de asasinare la comandă a celor persoane prin intermediul unei substanţe toxice bazate pe gaz sarin, inculpatul a declarat că totul a fost o poveste inventată de el.
 
Aproape de finele anului trecut, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu executare, pentru şantaj.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de către inculpat la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat bănuit de alarmare falsă cu bombe, depistat de polițiști

30 Jan 2019 529

UPDATE. Alertă la aeroportul Henri Coandă și la Gara de Nord din București. Incredibil ce a spus un bărbat care a sunat la 112 (galerie foto)

29 Jan 2019 578

Un constănţean ar fi plănuit asasinarea cu gaz sarin a trei bărbaţi. A fost condamnat definitiv pentru şantaj

24 Jan 2019 505

Arme chimice? Urme de gaze letale în Siria

08 May 2015 1004