Detalii incredibile din dosarele în care apar numele lui Victor Ponta și Liviu Dragnea. Legătura cu foștii lideri PSD de la Constanța

Continuă războiul la scenă deschisă dintre șeful PSD, Liviu Dragnea și fostul premier Victor Ponta. Întregul război, mocnit în ultima perioadă, a explodat în momentul în care Dragnea l-a acuzat pe Ponta că l-ar fi denunțat în Dosarul Tel Drum. La rândul său, Ponta a declarat răspicat că este martor și nicidecum, denunțător în acest dosar. Mai mult, fostul premier a susținut că nu a facut niciun denunț și că își va da demisia din Parlament dacă Liviu Dragnea va dovedi contrariul, transmite evz.ro.   
 
Site-ul Lumea Justiției prezintă, în premieră, fragmente  din declarația de martor a lui Victor Ponta în dosarului lui Dragnea. Așadar, martor sau denunțător? Site-ul Lumea Justiției prezintă, în premieră, fragmente  din declarația de martor a lui Victor Ponta în dosarului lui Dragnea. Așadar, martor sau denunțător?
 
Lumea Justiției  a publicat, în premiera, fragmente din declaratia de martor a lui Victor Ponta data in dosarul liderului PSD Liviu Dragnea: “Dragnea mi-a propus-o pe doamna Shaidehh pentru a fi ministru... Presedintii de consilii judetene si primarii au discutat intotdeauna cu Dragnea... A existat un conflict intre domnul Dragnea si domnul Teodorovici... Cu siguranta in mod detaliat va pot pune la dispozitie ofiterii SPP detalii”, susțin sursele citate.
 
Mai exact jurnaliștii de la luju.ro au prezintat  fragmente din declaratia pe care fostul premier Victor Ponta ( a dat-o in dosarul “Tel Drum” in care vizat este presedintele PSD Liviu Dragnea. Este o declaratie data in data de 18 septembrie 2017, intre orele 11.24 – 12.32, in fata vestitei procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”.
 
Depozitia lui Victor Ponta se intinde pe noua pagini, ea fiind in acelasi timp inregistrata audio-video.  De precizat este ca marturia lui Victor Ponta nu este un denunt, ci o declaratie de martor. „Totusi, chiar si o declaratie de martor poate fi la fel incriminatoare precum denuntul, diferenta fiind ca ea esta data la cererea parchetului, in cazul de fata, iar denuntul este unul facut din proprie initiativă”, susțin jurnaliștii de la Lumea Justiției.
 
Ponta amenință cu demisia din Parlament!
 
Fostul premier al Romaniei a sustinut insa ca nu a facut niciun denunt si ca isi va da demisia din Parlament daca Liviu Dragnea va dovedi contrariul: “Din respect pentru membrii si alegatorii PSD, trebuie sa lamurim definitiv acest lucru! Oamenii merita sa stie adevarul. Ii propun public să procedam dupa cum urmeaza: el daca aduce o copie dupa denuntul (pretins) al meu, in aceeasi zi imi dau demisia din Parlament si nu voi mai face politica. Daca, insa, ii aduc eu un document oficial care sa ateste inca o data ca sunt un simplu martor (ca si Teodorovici, Grindeanu etc) si nu am depus niciodata vreun denunt penal contra lui, atunci isi da el demisia din Parlament si din PSD“.
 
Ce a declarat
 

Revenind la depozitia lui Victor Ponta, fostul premier vorbeste despre modul autoritar in care Liviu Dragnea conduce PSD, dar si despre cum primarii si presedintii de consilii judetene discutau cu acesta despre alocarile de fonduri. De asemenea, la cererea procuroarei Lancranjan, zisă Veverița, Victor Ponta ofera detalii si despre un moment tensionat care ar fi avut loc intre actualul ministru de Finante Eugen Teodorovici si Liviu Dragnea.
 
Pe de alta parte, atunci cand este intrebat despre intalnirile pe care le-a avut cu Liviu Dragnea in diverse locatii din Teleorman, Victor Ponta ii transmite procuroarei Lancranjan sa ceara mai multe informatii de la ofiterii SPP.

 
Pe de alta parte, potrivit surselor citate procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan este preocupata nu doar de Liviu Dragnea, ci si de alti doi fosti lideri PSD. Este vorba despre Radu Mazare, fost primar al municipiului Constanta, si Nicusor Constantiescu, fostul presedinte al CJ Constanta.
 
Iata fragmente din declaratia data de fostul premier al Romaniei Victor Ponta in fata procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan, in dosarul Tel Drum in care vizat este liderul PSD Liviu Dragnea:
 
“Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In 2015, cine ocupa functia de ministru al Fondurilor Europene?
 
Victor Ponta: Initial domnul Eugen Teodorovici si ulterior domnul Marius Nica. Teodorovici a fost din 2012, cred.
 
Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: A existat vreo discutie contradictorie intre acestia si domnul Dragnea cu privire la utilizarea fondurilor europene de UAT sau societatea Tel Drum?
 
Victor Ponta: Imi amintesc ca a existat un conflict intre domnul Dragnea si domnul Teodorovici pe care eu a trebuit sa il mediez, in 2014 sau 2015, nu imi amintesc data. Domnul Dragnea l-a acuzat pe domnul Teodorovici de faptul ca a sesizat OLAF cu privire la proiecte cu finantare europeana accesate de CJ Teleorman si executate de firma Tel Drum, ca ar fi sesizat in mod neadevarat OLAF. Am avut o discutie in 3 pe aceasta dilema, in care domnul Teodorovici ar fi negat ca ar fi facut o asemenea sesizare, dar a precizat ca a dat raspunsuri la solicitarea OLAF/DLAF privind anumite contracte, ceea ce era obligatia sa legala.
 
Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Ati asistat vreodata la discutii privind preluarea lucrarilor de catre societati apropiate de domnul Dragnea si de domnul Mazare in Teleorman si Constanta?
 
Victor Ponta: Nu, nu am asistat direct deoarece nu aveam relatii de prietenie si de incredere asa cum aveau ei si nu cred ca ar fi discutat asa ceva de fata cu mine.
 
Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Cunoasteti de la terte persoane astfel de aspecte?
 
Victor Ponta: Am auzit discutii dar nimic in mod direct sau concret, la relatia de prietenie intre domnul Dragnea, domnul Mazare si domnul Nicusor Constantinescu care este de lunga durata”.
 
(...)
 
“Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In partid se considera ca domnul Dragnea are ultimul cuvant in aceste propuneri?
 
Victor Ponta: Acum sigur ca da, este seful partidului si este o persoana autoritara. Tepretic se poate duce si un ministru in mod direct cu propunerea pentru ocuparea unei functii asimilate secretarilor de stat, legal poti sa mergi direct la Primul Ministru, procedura cu partidul este o procedura informala”
 
(…)
 
“Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In ce priveste aceste distribuiri de sume, respectiv PNDL, avea vreun cuvant de spus domnul Dragnea in alocarile respective?
 
Victor Ponta: Cat a fost ministru cu siguranta era dreptul si obligatia sa de a lua decizii cu privire la alocarea fondurilor PNDL. Dupa ce nu a mai fost ministru domnul Dragnea mi-a propus-o pe doamna Shhaideh pentru a fi ministru si mai stiu ca atat presedintii de consilii judetene si primarii au discutat intotdeauna de PNDL cu domnul Dragnea sau cu cele doua persoane desemnate de domnul Dragnea, respectiv Sevil Shhaideh care care era secretar de stat si Mihai Busuioc.
 
Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In fotografiile prezentate este imobilul in care ati sustinut ca aveati intalnirile cu colegii din Teleorman?
 
Victor Ponta: Da, cred ca asa arata, cu siguranta in mod detaliat va pot pune la dispozitie ofiterii SPP detalii cu privire la loc”.
 
Ponta a ajuns luni la Curtea Supremă în dosarul Turceni-Rovinari
 
Fostul premier al României, Victor Ponta, a ajuns luni dimineaţa la Curtea Supremă într-un dosar în care este implicat și Dan Șova. Cu această ocazie, acesta a lansat declaraţii dure în direcţie preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Liderul social-democraţilor este invitat de Ponta să îşi prezinte demisia.
 
Fostul lider al PSD Victor Ponta a declarat, luni, că în cursul zilei va depune o solicitare la DNA pentru a-i fi precizată calitatea în care a fost audiat în dosarul lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a acuzat din nou că este unul dintre denunţătorii din dosarul său.
 
„Având în vedere declarațiile publice ale inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, privind calitatea mea procesuală în dosarul cu numărul de mai sus, declarațiile având ca scop denigrarea și intimidarea martorilor, vă rog respectuos să-mi comunicați calitatea în care am fost audiat în cauză, cu precizarea expresă că nu am formulat niciun denunț în cauză ce formează obiectul dosarului menționat”, precizează Ponta în cererea olografă.

Articolul poate fi citit intergral pe Lumea Justitiei

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.