Detalii secrete până azi! Ucis în bătaie şi apoi tranşat! Cazul asemănător cu cel al Elodiei, soluţionat la Constanţa

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea definitivă la închisoare pe viaţă a doi bărbaţi acuzaţi că şi-au ucis în bătaie un amic de pahar, iar a doua zi dimineaţă inculpaţii au secţionat cadavrul şi au ascuns bucăţile rezultate. Tot în prezenta cauză, un al treilea inculpat (suspectat că a participat doar la bătaie) a fost condamnat la 12 ani de închisoare, pentru omor. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. 
 
Trupul victimei nu a fost găsit, în ciuda eforturilor depuse de anchetatori. 
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, în seara zilei de 23 mai 2013, în timp ce se aflau într-o locuinţă, trei bărbaţi au ucis prin cruzimi un alt cetăţean. Anchetatorii arată că victima a fost lovită în mod repetat, timp de două-trei ore, cu o ţeavă metalică, iar a doua zi dimineaţă inculpaţii au secţionat cadavrul şi au ascuns bucăţile rezultate. Potrivit procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, într-un imobil din Tulcea, pe fondul consumului de alcool şi al unor conflicte mai vechi, victima a fost bătută, după care a fost dusă într-o cadă, unde a decedat. A doua zi, unul dintre inculpaţi a tranşat cadavrul, punând împreună cu alt inculpat bucăţile în doi saci de nailon. Ulterior, inculpaţii s-au deplasat cu două taxiuri aproape de ieşirea din municipiul Tulcea, unde au ascuns sacii.
 
Detaliat, în actul de sesizare a instanţei se arată că, în perioada anilor anteriori dispariţiei sale, victima a locuit fără forme legale în municipiul Tulcea, la diferite persoane din anturajul său, neavând o locuinţă stabilă, şi a lucrat sezonier timp de mai mulţi ani la ferme. Cel în cauză era cunoscut cu antecedente penale (furturi calificate, ameninţare) şi având relaţii cu mai mulţi hoţi din Tulcea, unde era cunoscut şi ca un consumator de băuturi alcoolice.
 
Procurorii susţin că în 2013, victima a venit spre Tulcea, având asupra sa o geantă de voiaj cu obiecte de îmbrăcăminte şi de igienă corporală, precum şi două sticle de doi litri cu ţuică, spunând că va pleca la muncă la o fermă. 
 
Ajuns la Tulcea, victima s-a întâlnit la un bar din Tulcea cu cei trei inculpaţi, precum şi cu o femeie - concubina unuia dintre inculpaţi. În rechizitoriu se mai arată că toate persoanele menţionate mai sus au consumat împreună băuturi alcoolice în respectivul bar timp de mai multe ore, iar la căderea serii au mai cumpărat pentru băut spirt medicinal şi au mers cu toţii la locuinţa unuia dintre inculpaţi. 
 
La scurt timp după ce au ajuns la locuinţă, victimei i s-a reproşat că este „prăduitor“ la poliţie, context în care unul dintre inculpaţi a scos de lângă pat o ţeava metalică cu lungimea de 30 cm şi „groasă în carne“, posibil pregătită tocmai pentru astfel de „corecţii“. Victima a fost lovită cu intensitate mare peste încheieturile mâinilor şi picioarelor.
 
Victima a fost bătută de doi inculpaţi cu bestialitate timp de mai multe ore. Ulterior, celor doi inculpaţi li s-a alăturat un al treilea inculpat, lovind şi el victima cu ţeava metalică, însă nu cu aceeaşi intensitate, de câteva ori cerându-le lui celorlalţi doi inculpaţi să se oprească şi să lase victima în pace.
 
Când victima a ajuns inconştientă, toţi trei agresori au târât victima din cameră şi au băgat-o în cada din baie, unde a decedat. 
 
De asemenea, se mai reţine în actul de sesizare a instanţei că, timp de câteva ore, până noaptea târziu, primii doi inculpaţi au mai stat la discuţii şi au plănuit ce să facă pentru a ascunde cadavrul. 
 
Mai mult, se mai reţine că, după câteva ore, în cursul dimineţii, unul dintre inculpaţi s-a întors aducând cu el un cuţit sau două şi a tranşat cadavrul în cadă, punând împreună cu cel de-al doilea inculpat bucăţile în doi saci de nailon. 
 
În continuare, se reţine că inculpaţii au transportat bucăţile de cadavru cu două taxiuri. Ajunşi pe un teren viran situat în direcţia cimitirului, inculpaţii au solicitat taximetriştilor să-i lase în zona respectivă şi apoi să plece.
 
Anchetatorii cred că, după ce au rămas singuri, inculpaţii au ascuns bucăţile de cadavru şi au revenit pe jos la locuinţă.
 
Fiind audiaţi, inculpaţii care au tranşat şi transportat cadavrul nu au recunoscut săvârşirea faptei. În schimb, cel de-al treilea inculpat (suspectat că a participat doar la bătaie) a recunoscut cele întâmplate, precizând participaţia fiecăruia dintre inculpaţi la săvârşirea faptei, precum şi detaliile dispariţiei victimei.
 
Sursa text: rolii.ro
 
Citeşte şi: 
 
Constanţa. Doi bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, la închisoare pe viaţă. Detalii din dosar (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.