DGA Contabilul unei primării, arestat la domiciliu pentru uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale


Un contabil din cadrul unei primării din județul Albaeste cercetat sub măsura arestului la domiciliu, pentru uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit DGA, ieri, 18 februarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de un inculpat, contabil în cadrul unei primării din județul Alba, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale, într-un dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, în luna aprilie 2019, persoana în cauză a îndeplinit acte ce nu intrau în atribuțiile sale de serviciu și a dispus efectuarea de către primăria la care era angajat a unor plăți în cuantum de 143.140 lei către trei societăți comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri), fără acordul ordonatorului principal de credite. În acest sens, a contrafăcut semnătura primarului pe un număr de patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plățile. În realitate, bunurile nu au fost livrate primăriei și nu a fost respectată procedura de achiziție a acestor bunuri.

Dosarul este instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofițerilor cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, care au efectuat mai multe acte procedurale între care ridicări de înscrisuri, audieri de martori, etc.

Luni, 17 februarie 2020, în baza unui mandat de aducere pus în executare de ofițerii S.J.A. Alba, inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore.
 
În cauză s-a colaborat și cu Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – SICE.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 770

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 407

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 834

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 630

Firme Constanța Acționarii Mettexin SA Mangalia, convocați în Adunarea Generală Ordinară. Pe odinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli

08 Mar 2024 606

De la cine a cumpărat SPIT Constanța servicii de mentenanță la modulele sistemului informatic? (DOCUMENTE)

08 Mar 2024 479

Angajări Constanța Post vacant la Creșa nr. 1 Mangalia. Condiții

27 Feb 2024 712

Ce avere are Elena Iordache, contabil șef secție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1506

Declarații de avere Constanța Valerica Constantin, director financiar contabil la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“, averea și interesele (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 942

Licitații Constanța Un nou contract câștigat de TDL Soft Solutions SRL cu SPIT. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

01 Feb 2024 677

Averea și interesele Adrianei Badan, director financiar contabil la Spital Clinic de Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie Eforie Nord! (DOCUMENTE)

28 Jan 2024 684

Declarații de avere Constanța Carmen - Florentina Obretin, director financiar - contabil la Spitalul Clinic Căi Ferate, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Jan 2024 862

Spitalul Orășenesc Cernavodă angajează economiști. Selecția dosarelor începe din 9 februarie

25 Jan 2024 975

Locuri de muncă Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă angajează Director Financiar-Contabil. Detalii

17 Jan 2024 746

Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"

11 Jan 2024 872