DIICOT 10 persoane trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată

PerchezitiiPrin rechizitoriul din data de 24.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 10 inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut că, în perioada 2012-2015, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în crearea unui mecanism complex, format din mai multe societăți, controlate prin interpuși, prin intermediul cărora au fost efectuate operațiuni de achiziții de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăți specializate în colectarea deșeurilor feroase.

„În scopul eludarii plății obligațiilor fiscale constând in impozitul pe profit, inculpații au înregistrat in contabilitate achiziții fictive de la mai multe societăți, generând in acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului in cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanțelor Publice prin Agenția Națională de Administrare Fiscală
s-a constituit parte civilă. 
În cadrul mecanismului infracțional au fost implicate șase entități economice prin intermediul cărora au fost livrate deșeuri feroase către operatori economici din piață. Prin intermediul acestor firme înființate și/sau preluate de membrii grupării, bunurile (deșeuri feroase și neferoase) au fost achiziționate, la negru, din diverse surse și au fost  livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcționa în proximitatea locuinței a doi dintre inculpați.
Pentru a se înregistra cu achiziții pentru societățile controlate și pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăți comerciale.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Giurgiu“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Procurorii mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mascații din Constanța, percheziții în București și Ploiești! Două persoane trimise în judecată

05 Feb 2023 551

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

03 Feb 2023 1865

Oficial! Trafic de droguri la Constanța (VIDEO)

03 Feb 2023 647

Tulcenii acuzați de trafic de minori, droguri și proxenetism își cer libertatea!

03 Feb 2023 437

Oficial de la DIICOT Tulcea. O minoră a căzut victima metodei „Loverboy“!

02 Feb 2023 635

Bărbat suspectat de viol, act sexual cu un minor și pornografie infantilă, reținut de procurorii DIICOT. Victima, o fetiță de 12 ani

01 Feb 2023 569

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, sub control judiciar

30 Jan 2023 2331

Trafic de cocaină în Ialomița! Anunțul DIICOT

29 Jan 2023 638

DIICOT Trei frați, cunoscuți în mediul interlop din Craiova, reținuți pentru trafic de minori și trafic de persoane. Cum acționau suspecții

28 Jan 2023 724

Condamnarea momentului la Constanța! Sunt vizați șase cetățeni italieni

27 Jan 2023 836

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 668

Oficial de la DIICOT! Un bărbat reținut în cazul prăjiturii cu canabis oferită la o petrecere în Vâlcea

23 Jan 2023 1010

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

18 Jan 2023 867

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 958

Membrii grupării plasau tinere și la Constanța Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să se prostitueze în vestul Europei și în Emirate (FOTO+VIDEO)

12 Jan 2023 1165