DIICOT Constanța Animator de petreceri pentru copii ziua și traficant de droguri noaptea. Prima condamnare

 
 
  • Vineri, Tribunalul Constanța a decis condamnarea animatorului de petreceri pentru copii la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
  • De menționat că Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că cei doi inculpați sunt integrați în societate, sunt la primul contact cu legea penală și că nu este oportună introducerea lor în spatele gratiilor.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Trimiși în juecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, doi indivizi (unul animator de petreceri pentru copii iar celălalt contabil) au fost condamnați!
 
Vineri, Tribunalul Constanța a decis condamnarea animatorului de petreceri pentru copii la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, timp în care va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.
 

„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune desemnat cu supravegherea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să se supună măsurilor de control împotriva consumului ilicit de droguri. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice sau în cadrul Bibliotecii Judeteane „Ioan N.Roman“, sub supravegherea şi în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Constanţa“, se mai arată în decizia magistraților de la Tribunalul Constanța.  

 
Celălalt inculpat (contabilul) a fost condamnat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
 
Și în cazul său, tribunalul a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, timp în care va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.
 

„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune desemnat cu supravegherea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să se supună măsurilor de control împotriva consumului ilicit de droguri. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul S.C. Utilităţi Publice – Gospodărire Comunală SRL Cernavodă sau în cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, sub supravegherea şi în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Constanţa“, se mai arată în decizia tribunalului.

 
Magistrații au dispus confiscarea a câtorva zeci de grame de cannabis, două cântare electronic și aproximativ 2500 de lei obținuți din vânzarea către colaboratorul autorizat a mai multor cantități de cannabis.
 
De menționat că Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că cei doi inculpați sunt integrați în societate, sunt la primul contact cu legea penală și că nu este oportună introducerea lor în spatele gratiilor.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant la Valu lui Traian! O persoană cu hadicap, ucisă. Anunțul procurorilor
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 830

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1055

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1342

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 544

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 4014

Milioane de dolari în criptomonede Mascații din Constanța au participat la un mega dosar DIICOT! Oficial (VIDEO)

10 Mar 2024 2854

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 630

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 500

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2115

Oficial! DIICOT Constanța anunță reținerea a două persoane pentru trafic de droguri

22 Feb 2024 823

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 695

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 685

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 958

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 652

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1337