DIICOT Constanța Animator de petreceri pentru copii ziua și traficant de droguri noaptea. Prima condamnare

 
 
  • Vineri, Tribunalul Constanța a decis condamnarea animatorului de petreceri pentru copii la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
  • De menționat că Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că cei doi inculpați sunt integrați în societate, sunt la primul contact cu legea penală și că nu este oportună introducerea lor în spatele gratiilor.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Trimiși în juecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, doi indivizi (unul animator de petreceri pentru copii iar celălalt contabil) au fost condamnați!
 
Vineri, Tribunalul Constanța a decis condamnarea animatorului de petreceri pentru copii la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, timp în care va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere. să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.
 

„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune desemnat cu supravegherea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să se supună măsurilor de control împotriva consumului ilicit de droguri. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice sau în cadrul Bibliotecii Judeteane „Ioan N.Roman“, sub supravegherea şi în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Constanţa“, se mai arată în decizia magistraților de la Tribunalul Constanța.  

 
Celălalt inculpat (contabilul) a fost condamnat la pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
 
Și în cazul său, tribunalul a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, timp în care va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă.
 

„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune desemnat cu supravegherea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să se supună măsurilor de control împotriva consumului ilicit de droguri. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile, în cadrul S.C. Utilităţi Publice – Gospodărire Comunală SRL Cernavodă sau în cadrul Spitalului Orăşenesc Cernavodă, sub supravegherea şi în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune Constanţa“, se mai arată în decizia tribunalului.

 
Magistrații au dispus confiscarea a câtorva zeci de grame de cannabis, două cântare electronic și aproximativ 2500 de lei obținuți din vânzarea către colaboratorul autorizat a mai multor cantități de cannabis.
 
De menționat că Tribunalul Constanța a ajuns la concluzia că cei doi inculpați sunt integrați în societate, sunt la primul contact cu legea penală și că nu este oportună introducerea lor în spatele gratiilor.

 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant la Valu lui Traian! O persoană cu hadicap, ucisă. Anunțul procurorilor
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic de droguri în Constanța și Mangalia! S-a lăsat cu arestări

27 Nov 2022 485

Trafic de droguri 11 percheziții în Constanța și Mangalia!

25 Nov 2022 689

DIICOT „lansează bomba“ după perchezițiile de la Constanța! Zeci de persoane duse la arestare (VIDEO)

24 Nov 2022 1174

UPDATE. Percheziții DIICOT O minoră din Tulcea se prostitua la Constanța! Două persoane, încătușate

23 Nov 2022 1294

Doi constănțeni, arestați preventiv pentru introducere în țară de droguri de mare risc

20 Nov 2022 708

Mascații de la DIICOT Constanța au „spart“ un grup infracțional specializat în traficul de minori și exploatarea cerșetoriei

16 Nov 2022 598

Percheziții în județul Constanța într-un dosar de cerșetorie și trafic de minori. Victimele, exploatate în municipiul Mangalia și stațiunile Neptun, Jupiter și Venus

11 Nov 2022 676

Un constănțean a recunoscut tot la DIICOT! Condamnare

10 Nov 2022 6933

Trafic de droguri de mare risc DIICOT Constanța a trimis în judecată șase italieni. Nemulțumiri după condamnări

02 Nov 2022 748

DIICOT Peste 40 de percheziții în Constanța! Judecătorii anunță finalul cercetărilor

02 Nov 2022 784

UPDATE. DIICOT 14 persoane, reținute în urma unor percheziții ce au avut loc în mai multe județe, printre care și Constanța

21 Oct 2022 1057

Județul Constanța, zguduit de percheziții DIICOT! Mai multe persoane trimise în judecată!

19 Oct 2022 2381

Imagini aproape incredibile! Ce au descoperit mascații de la DIICOT în extravilanul unei localități (FOTO)

10 Oct 2022 1363

42 de percheziții domiciliare în Constanța! 13 persoane trimise în judecată. Ce a decis azi Tribunalul

05 Oct 2022 1690

Surpriză la percheziție! DIICOT Constanța a prins în flagrant un bărbat care a pus în circulație bani falși

05 Oct 2022 7674