DIICOT Reținuți pentru trafic de minori, proxenetism și alte infracțiuni. Victimele, exploatate în țări din Europa

  • Doi inculpați au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare a banilor.
     
La data de 19.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, complicitate la săvârșirea infracțiunii de proxenetism și spălare a banilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale.

Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția.

Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.
În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției.
La data de 19.11.2020, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, pe raza județului Gorj, în urma cărora au fost ridicate 10 telefoane mobile, sume de bani, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, unul dintre inculpați va fi prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, ransmit procurorii.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Trei persoane reținute pentru trafic de droguri. Au fost confiscate 50 grame de cannabis

22 Jan 2021 355

14 percheziții domiciliare Cinci persoane arestate la cererea DIICOT Constanța cer să fie puse în libertate

22 Jan 2021 493

Zeci de percheziții în Constanța, Mangalia, Eforie, Techirghiol și Tuzla. Procurorii DIICOT vor ca mai multe persoane să rămână în arest

22 Jan 2021 1259

DIICOT Percheziții masive în Capitală și mai multe județe. 105 suspecţi, conduși la audieri

20 Jan 2021 456

DIICOT Suspecți, reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și mare risc

20 Jan 2021 372

20 de ani de închisoare pentru furtul a două portofele din Spitalul Judeţean Constanţa și din Policlinica cu Plată. Pedeapsa contestată

20 Jan 2021 910

Droguri din China și Olanda! Procurorii DIICOT Constanța au efectuat 14 percheziții. Cinci persoane arestate

18 Jan 2021 718

DIICOT Minore șantajate cu imagini compromițătoare. Un suspect, arestat preventiv

15 Jan 2021 517

Droguri comercializate pe raza județului Iași. Doi suspecți, reținuți

14 Jan 2021 408

DIICOT- Brașov Constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

11 Jan 2021 587

DIICOT Trei inculpați, reținuți pentru pornografie infantilă, viol și complicitate la viol

09 Jan 2021 1109

Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

07 Jan 2021 1759

DIICOT Percheziții în Suceava. Doi inculpați reținuți pentru trafic de droguri

05 Jan 2021 694

Zeci de constănțeni aflați în spatele gratiilor cer azi să fie puși în libertate

05 Jan 2021 1035

Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

05 Jan 2021 909