DIICOT Zeci de percheziții într-o cauză vizând destructurarea a trei grupări infracționale specializate în contrabandă

  • Procurorii DIICOT Suceava efectuează 34 de percheziții, pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.
La data de 09.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava efectuează un număr de 34 de percheziții, pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada septembrie 2019 – iulie 2020, pe raza județului Suceava au acționat 3 grupări infracționale ce aveau ca scop comiterea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă cu țigarete de proveniență extracomunitară, prin introducerea acestor bunuri peste linia de frontieră adiacentă localității Costileva, com. Ulma, jud. Suceava.

Astfel, la cele trei grupări formate pe structuri familiale au aderat mai mulți cetățeni ucraineni coordonați de un singur individ care avea rolul de a procura țigaretele și de a coordona și desfășura activitatea de introducere a acestora peste linia de frontieră.

După introducerea țigaretelor pe teritoriul României, o parte dintre membrii celor 3 grupări le preluau din zona de frontieră și le transportau la depozitele aflate pe raza localității Costileva, în timp ce alți membri supravegheau zona de frontieră și căile de comunicații din zonă, în vederea identificării eventualelor patrule ale poliției de frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate importante cantități de țigări, monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul BCCO Iași și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și Botoșani.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Suceava.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 798

Percheziții în mai multe județe, printre care și Tulcea într-un dosar instrumentat de Jandarmeria Națională Franceză (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Feb 2024 741

DIICOT Percheziții în Vrancea, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat ce se ocupa cu traficul de minori și proxenetismul

23 Nov 2023 713

Doi soți, suspectați că timp de opt ani au obligat o persoană cu probleme psihice și fizice să cerșească

09 Nov 2023 831

În Suceava Trei indivizi cercetați de DIICOT pentru trafic de persoane, de minori și act sexual cu un minor

13 Oct 2023 676

DIICOT lansează „bomba“! Este vizată și Constanța (VIDEO)

19 Sep 2023 3601

Descinderi la persoane suspectate că ar fi introdus ilegal arme în România (GALERIE FOTO)

12 Sep 2023 724

80 de percheziții în această dimineață! Cine sunt cei vizați (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 1592

Percheziții DIICOT în mai multe județe din țară. Sunt vizate și case de schimb valutar, dar și o firmă de transport din București

19 Oct 2022 1318

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe din țară. Vizați, suspecți de proxenetism

16 May 2022 1718

Procurorii DNA explică în detaliu vaccinarea la chiuvetă de la Mangalia (REFERAT PROPUNERE ARESTARE)

24 Jan 2022 6824

DIICOT Percheziții în Suceava. Doi inculpați reținuți pentru trafic de droguri

05 Jan 2021 1444

DIICOT Suceava Percheziții vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în contrabandă

26 Nov 2020 1448

Clienții unei bănci din Italia, lăsați fără bani în conturi Un constănțean și-a recunoscut vina în fața procurorilor DIICOT!

31 Oct 2020 1626

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de droguri. Mai mulți suspecţi, conduşi la audieri (galerie foto)

23 Jul 2020 1275