Justitie

DNA a obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai „grei“ directori din Consiliul Județean Constanța

  • Tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC.
  • Judecătorii din Galați au admis cererea fostului șef al CJC și vor sesiza Curtea Constituţională.
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai importanți directori din Consiliul Județean Constanța! Este vorba despre Georgeta Blacioti, director al Direcției Generală Economico-Financiară din CJC, care va fi audiată de judecătorii Curții de Apel Galați în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, proces în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, cu executare.


Mai mult, tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC. Noul termen a fost stabilit pentru data de 9 iulie.


Ieri, Curtea de Apel Galați a decis, la solicitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate.


Minuta

„Admite în parte probele propuse de DNA – S.T. Constanța şi dispune audierea martorelor Costencu Irina şi Blacioti Georgeta – care vor fi citate prin Serviciul Personal din cadrul CJ Constanţa. Admite în parte probele propuse de inculpatul Constantinescu Nicuşor-Daniel şi dispune: - emiterea unei adrese către DNA – Structura Centrală şi DNA Constanţa pentru a ne comunica relaţiile solicitate de inculpat; - audierea martorei Blacioti Georgeta. Admite proba propusă de inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan şi dispune emiterea unei adrese către Statul Român prin ANAF – AJFP Constanţa cu solicitarea de a preciza care este cuantumul actualizat al prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a săvârşirii presupusei infracţiuni de evaziune fiscală de către inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa şi Fundaţia Thalia Agnita, cu solicitarea de a fi avute în vedere sumele eventual reţinute celor patru inculpaţi în intervalul de timp de la pronunţarea sentinţei de fond şi până în prezent“, se mai arată în minuta Curții de Apel Galați. .


Revenind la dosar, așa cum arătam și mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, care a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile), a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.


Pe data de 16 iunie 2019, Curtea de Apel Constanţa a dispus scoaterea de pe rol a dosarului şi trimiterea la Curtea de Apel Galaţi, ca efect al strămutării cauzei.


În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.


Citește și

În locul Feliciei Tăicuţu Georgeta Blacioti, noul şef al Direcţiei Economico-Financiare din CJC (documente)

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare

Ședință CJC. Nicoleta Bercaru demisă de la conducerea Centrului Teodor Burada
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prejudicii. Județul Constanța se constituie parte civilă într-un dosar penal în care actor principal este Conpress Holding (documente)

29 Jun 2020 377

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpala, condamnat la închisoare cu executare

23 Jan 2020 3119

La cererea procurorilor DNA, Instanţa Supremă a decis redeschiderea dosarului privatizării Tel Drum

01 Oct 2018 770

El este omul care va decide libertatea lui Radu Mazăre!

08 Jan 2018 2572

Constantin Dima, de la Mara Construct SRL, a contestat hotărârea prin care s-a decis începerea judecăţii sale

05 Oct 2017 2935

70 de ani de închisoare pentru mai mulţi directori din Consiliul Judeţean şi afacerişti din Constanţa. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2017 8163

CJC nu s-a constituit parte civilă! Înalta Curte va redeschide azi unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

07 Apr 2017 2362

Rechizitoriu DNA Consiliul Judeţean Constanţa ar fi cheltuit ilegal aproape 12 milioane de lei pentru cadastrarea judeţului (document)

06 Dec 2016 3254

Măsuri extreme Plângeri la DNA pentru executanţii şi furnizorii proiectelor derulate pe fonduri europene nefinalizate până la 1 noiembrie! (documente)

02 Nov 2016 5265

UPDATE Titi Cenuşă, la DNA

05 Oct 2016 4171

CJC s-a constituit parte civilă Dosarul Cetăţii Capidava „a făcut pui“. Reabilitarea Tropaeum Traiani, cercetată de DNA

10 Mar 2016 3405

Primăria și Consiliul Județean Botoșani luate cu asalt din nou de procurorii DNA

12 Jan 2016 1081

Percheziţii la şeful Consiliului Judeţean Arad Nicolae Ioţcu a fost prins luând mită

24 Jul 2015 1147

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, trimis în judecată pentru fals în declaraţii

17 Jul 2015 973

Explicaţiile vin de la Cristinel Dragomir CJC nu se constituie parte civilă nici în dosarul elicopterului prăbuşit în Siutghiol (rechizitoriu)

17 Jul 2015 1248