DNA a obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai „grei“ directori din Consiliul Județean Constanța

  • Tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC.
  • Judecătorii din Galați au admis cererea fostului șef al CJC și vor sesiza Curtea Constituţională.
  • Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut în instanță audierea unuia dintre cei mai importanți directori din Consiliul Județean Constanța! Este vorba despre Georgeta Blacioti, director al Direcției Generală Economico-Financiară din CJC, care va fi audiată de judecătorii Curții de Apel Galați în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, proces în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, cu executare.


Mai mult, tot în acest dosar va fi audiată și Irina Costencu, inspector superior în cadrul CJC. Noul termen a fost stabilit pentru data de 9 iulie.


Ieri, Curtea de Apel Galați a decis, la solicitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate.


Minuta

„Admite în parte probele propuse de DNA – S.T. Constanța şi dispune audierea martorelor Costencu Irina şi Blacioti Georgeta – care vor fi citate prin Serviciul Personal din cadrul CJ Constanţa. Admite în parte probele propuse de inculpatul Constantinescu Nicuşor-Daniel şi dispune: - emiterea unei adrese către DNA – Structura Centrală şi DNA Constanţa pentru a ne comunica relaţiile solicitate de inculpat; - audierea martorei Blacioti Georgeta. Admite proba propusă de inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan şi dispune emiterea unei adrese către Statul Român prin ANAF – AJFP Constanţa cu solicitarea de a preciza care este cuantumul actualizat al prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a săvârşirii presupusei infracţiuni de evaziune fiscală de către inculpaţii Părău Marcel Brâncoveanu şi Zgabercea Cristian Bogdan, Fundaţia Fantasio Constanţa şi Fundaţia Thalia Agnita, cu solicitarea de a fi avute în vedere sumele eventual reţinute celor patru inculpaţi în intervalul de timp de la pronunţarea sentinţei de fond şi până în prezent“, se mai arată în minuta Curții de Apel Galați. .


Revenind la dosar, așa cum arătam și mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare. Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, care a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Carmen Florentina Oproiu (Vasile), a fost condamnată la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare.


Pe data de 16 iunie 2019, Curtea de Apel Constanţa a dispus scoaterea de pe rol a dosarului şi trimiterea la Curtea de Apel Galaţi, ca efect al strămutării cauzei.



În prezent, Nicuşor Daniel Constantinescu se află în detenţie, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.



Citește și

În locul Feliciei Tăicuţu Georgeta Blacioti, noul şef al Direcţiei Economico-Financiare din CJC (documente)

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare

Ședință CJC. Nicoleta Bercaru demisă de la conducerea Centrului Teodor Burada
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 658

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 575

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7264

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 870

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1717

UPDATE. DNA Constanța a vizitat Consiliul Județean Constanța! Procurorii DNA ar fi vizat Direcția Economică (DOCUMENTE)

12 Oct 2023 4087

Un cunoscut fost director din Consiliul Județean Constanța, în așteptarea verdictului de la Tribunal

21 Jun 2023 2046

Oficial de la Consiliul Județean Constanța, în urma controlului DNA. Lupu - „Voi solicita o analiză și o revizuire amănunțită a tuturor procedurilor de achiziții”

07 Jun 2023 1399

UPDATE DNA la sediul Consiliului Județean Constanța

07 Jun 2023 3329

Dosar la DNA pentru transportul gratuit al elevilor din Constanța. CJC, nemulțumit! Ce se întâmplă în instanță

21 Sep 2021 2085

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 2431

Oficial de la DNA! Date din noul dosar al lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC

15 Jan 2021 2115

Cu trei ani întârziere și intervenția procurorilor DNA, reabilitarea cetății Capidava a ajuns la final. Se face recepția!

19 Dec 2020 2279

Prejudicii. Județul Constanța se constituie parte civilă într-un dosar penal în care actor principal este Conpress Holding (documente)

29 Jun 2020 1487

Fost inspector al Consiliului Județean Constanța Boris Parpala, condamnat la închisoare cu executare

23 Jan 2020 4925