DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

  • Recent, în cazul lui Emanuel Bahica, Tribunalul Constanța a dispus, la cererea DNA, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Emanuel Bahica, fost fotbalist al unei echipe din județ, bănuit de trafic de droguri. Dosarul (http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000200148&id_inst=118 ) se află pe rolul Tribunalului Constanța și este disjuns din cauza penală privindu-l pe comisarul-șef Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, bănuit de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

Recent, în cazul lui Emanuel Bahica, Tribunalul Constanța a dispus, la cererea DNA, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, care urmează să fie verificată cel târziu până la data de 14 mai 2021.
 

Oficial

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bahica Emanuel trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpatului Bahica Emanuel şi următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să nu depăşeasca limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; b) să nu comunice pe nicio cale, direct sau indirect, cu martorii (...)“, se mai arată în decizia Tribunalului Constanţa.
Recent, procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Grigorenco și a lui Alexandru Stan, dosarul - cu obiect trafic de droguri - fiind înregistrat tot pe rolul Tribunalului Constanța. Si acest dosar are legatura cu procesul comisarul-șef.

Emanuel Bahica, Iulian Grigorenco, Alexandru Stan și Stănică Niculae au fost prezentați, la data de 01 februarie 2021, Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurilor arestării preventive și a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Ulterior deliberărilor, Tribunalul a dispus arestarea preventivă a urmatorilor: Stănică Niculae, Grigorenco Iulian, și Stan Alexandru.

Faţă de Bahica Emanuel, tribunalul a luat, la cererea DNA, măsura arestului la domiciliu.

La data mediatizarii cauzei, procurorii DNA informau că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021, pe raza municipiului Constanța, cei patru inculpați ar fi vândut unor persoane fizice cantitatea de peste 8 grame de droguri de mare risc (canabis, cocaină) și 30 comprimate ecstasy (MDMA).

În același context, inculpații ar fi încercat să pună în circulație un număr de 10 bancnote a câte 50 euro fiecare, falsificate.

De asemenea, la domiciliile a doi dintre inculpați (unul dintre ei ocupându-se și cu activități de cămătărie) au fost găsite 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept.



Citeşte şi

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iulian Grigorenco şi Alexandru Stan, trimiși în judecată DNA Constanța, menținuți în arest

26 Feb 2021 2847

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

25 Feb 2021 2517

Grigorenco Iulian, Stan Alexandru, Stănică Niculae, arestați preventiv la cererea DNA, contestă mandatele. Ce decizie a primit comisarul-șef Coteanu

04 Feb 2021 3680

Iulian Grigorenco, Niculae Stănică, Stan Alexandru și Emanuel Bahica, cercetați de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța

02 Feb 2021 8512

Oficial de la Tribunal DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat

01 Feb 2021 2759

Fotbalist arestat Emanuel Bahica, acuzat de proxenetism şi deţinere de arme

06 Jun 2015 3299

UPDATE 1. Fotbalist de la Recolta Nicolae Bălcescu, deţinea grenade şi arme Mandat european de arestare pus în executare de poliţişti

05 Jun 2015 2014