DNA Constanța anunță finalizarea unei anchete cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro



Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șase inculpați (printre care și o societate comercială), sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor, comise în formă continuată ce ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 10 milioane euro.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2012, cei cinci inculpați, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale (printre care și SC Remat Industri Colection SRL trimisă în judecată în prezenta cauză) nu ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le administrau operațiuni comerciale privind livrări și achiziții de deșeuri feroase precum și veniturile obținute din relațiile cu 180 de societăți.

Acționând în această manieră, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale (impozit pe profit și TVA), inculpații ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 42.596.222 lei (aprox. 10 milioane euro la cursul din acea perioadă).

În aceeași perioadă, patru dintre inculpați, în baza unor documente (borderouri de achiziții fier vechi de la persoane fizice), întocmite fictiv, ar fi retras din conturile bancare ale societăților pe care le reprezentau suma totală de 194.571.469 lei, despre care cunoșteau că provine din săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii.



Conform unor surse. cei trimiși în judecată sunt:

Mihai Bogdănel    
Iaşar Elvis    
Stănescu Iulian Ardelean    

Mihai Alexandru    
Florea Valentin Sorinel    
SC Remat Industri Colection SRL


Asta în timp ce ANAF Constanța este parte vătămată/parte civilă.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța.

Despre Remat Industri Colection SRL

Potrivit Confidas.ro, Remat Industri Colection SRL are sediul social în Hârșova, este inactivă fiscal, a fost fondată în 2011 și se ocupă de comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Asociat unic și administrator este Valentin Sorinel Florea.

Potrivit Monitorului Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 311/28.I.2011, firma a fost fondată în baza cererii nr. 3019 din data 19.01.2011, de Mihai Alexandru, având sediul social în Hârșova, strada Constanței.
 
Conform Monitorului Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 478/10.II.2011, în ședința AGA convocată de Mihai Alexandru, în calitate de asociat unic și administrator la SC Remat Industri Colection SRL, a hotărât schimbarea sediului social.

În prezent, Remat Industri Colection SRL este inactivă fiscal.

Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Fost ofițer din IPJ acuzat de abuz în serviciu
Secția de combatere a corupției din DNA, veste neplăcută la Constanța! (DOCUMENT)



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achitare la Tribunalul Tulcea, într-un dosar al DNA Constanța! Vizat, „obiectivul turistic sat pescăresc tradițional“ (MINUTĂ)

24 Mar 2024 968

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 668

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 641

Un an de închisoare cu amânare pentru Laura Bobeș, fosta șefă al Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanța! (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 662

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6896

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 782

Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, foste angajate în Primăria Constanța, au recunoscut tot la DNA! Azi se așteaptă sentința judecătorilor (DOCUMENT)

20 Mar 2024 3436

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2736

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852

Acord de recunoaștere a vinovăției la DNA în cazul spitalului municipal din Constanța! Când se va pronunța Curtea de Apel Constanța

11 Mar 2024 416

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1430

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 975

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3302

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2613

Petrof Paul, fostul șef al Vămii Constanța Sud Agigea, directorul Vămii București, rămâne în arest!

06 Mar 2024 562