DNA Constanța l-a trimis în judecată pe comisarul șef Petrică Bacaim, de la Garda de Coastă

  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Petrică Bacaim, cu privire la dosar, prin intermediul oficialilor Gărzii de Coastă, însă demersul nostru nu a fost posibil.
  • În cazul în care Petrică Bacaim ne trimite un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petrică Bacaim, comisar șef în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Dosarul 3283/118/2023 se află pe rolul Tribunalului Constanța, obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 12 alin. 1 lit. b din LG 78/2000“. - folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
 

Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
În prezent, Petrică Bacaim este pus la dispoziția directorului Gărzii de Coastă.
 
El a fost șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere.
 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Petrică Bacaim, cu privire la dosar, prin intermediul oficialilor Gărzii de Coastă, însă demersul nostru nu a fost posibil.

 
În cazul în care Petrică Bacaim ne trimite un punct de vedere cu privire la dosar, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 

În 2020, comisar șef de poliție Petrică Bacaim a fost recompensat de ministrul Afacerilor Interne cu „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne“.
 
În 2021, comisarul șef Bacaim a primit distincţia „Poliţistul de frontieră al anului 2021“.
 
Comisarul șef a coordonat activităţile specifice într-unul dintre cele mai mari dosare penale privind traficul ilegal de deșeuri, în care au fost descoperite 85 de containere încărcate cu aproximativ 1.860 tone deșeuri ce urmau să intre în țară.
 
De asemenea, potrivit datelor oficiale, ofițerul a coordonat echipele operative în cazuri de contrabandă cu țigări, iar dintre acestea îl menţionăm pe cel în care au fost confiscate peste 240.000 pachete țigări, cu timbru de Moldova, în valoare de  aproximativ 3.860.000 lei, pe zona de produse contrafăcute dar și a altor infracțiuni din sfera criminalității organizate transfrontaliere
 
În altă ordine de idei, amintim că, din luna martie, comisarul șef Laurenţiu-Cristian Cicu nu mai este directorul Gărzii de Coastă!
 
Începând cu data de 3 martie a fost pus la dispoziție, ca urmare a unui dosar DNA.
 
„Vă confirm! Începând cu data de 3.03 am fost eliberat din funcție și pus la dispoziție. Există un dosar (la DNA) în cercetare. Până la finalizarea dosarului nu pot să fac niciun fel de comentariu. Am încredere că domnii procurori își vor face treaba și vor administra probe atât în favoare, cât și în defavoare, căci așa prevede Codul penal! Mai mult de atât nu pot să comentez!“, a declarat la vremea respectivă, pentru ZIUA de Constanța, comisarul-șef Cicu!
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar la DNA!
Comisarul șef Laurenţiu-Cristian Cicu nu mai este directorul Gărzii de Coastă!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în conducerea Gărzii de Coastă! Cine sunt cei împuterniciți la comanda instituției

27 Mar 2024 608

Descoperiți de polițiștii de frontieră, lângă Rasova, județul Constanța, în timp ce transportau 3000 litri de motorină furată (VIDEO)

25 Mar 2024 590

În județul Constanța Autoturism, căutat de autoritățile din Marea Britanie, descoperit de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

25 Mar 2024 504

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 424

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 478

În județul Constanța Aproape 10.000 parfumuri contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă (VIDEO)

08 Mar 2024 555

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

07 Mar 2024 438

În județul Constanța Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche

04 Mar 2024 431

Garda de Coastă Peste 1.000 metri de plase mono-filament cu 243 kilograme de pește scoase dintr-o zonă strict protejată a Biosferei Deltei Dunării

01 Mar 2024 402

În anul 2023, Garda de Coastă și-a îndeplinit toate obiectivele Comandantul Alexandu Oae – Vom menține și în acest an un sistem eficient de supraveghere a frontierei de stat

29 Feb 2024 518

LIVE TEXT. Garda de Coastă Constanța, la ora bilanțului (FOTO+VIDEO)

29 Feb 2024 750

Licitații Constanța Garda de Coastă cumpără servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare interioară

28 Feb 2024 424

Garda de Coastă Autoutilitară, căutată de autoritățile din Germania, descoperită de poliţiştii de frontieră de la PTF Ostrov

27 Feb 2024 480

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 483

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 537